Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 360

Tema: Jonasova metoda - ostanite trudne uz pomoc mjesecevih mijena

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma gluposti. Meni je isto 10.9 bio rizik 5, a bio mi je 3DC. Ne vjerujem u to, nemoj ni ti, a posebno se plašiti takvim glupostima.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ankara ja sam u istoj nedoumici kao i ti, znam da ne treba vjerovati u takve stvari , ali opet bi voljela da nikad nisam ni pogledla tu tablicu :/

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imaš pravo. Bolj bi bilo jer ako i uspijem zatrudniti ovaj mjesec neću znati je li to bilo tada po izračunu ( a bio mi je 9DC) ili kad su došli plodni dani. Budući da moj mozak radi i previše sigurno ću bilti u strahu i stalno u nekakvoj nevjerici. Možda ima nešto u tome ali se tješim da su za moguće komplikacije i abnormalnosti krivi podjednako i očevi i majčini geni. Tako da se pokušavam polako ohladiti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni nije jasno kako se može zatrudniti u "neplodne" dane? Po Jonasovom kalendaru meni je nekad THE dan 3dc, ili 23dc, a točno znam da u to vrijeme od folikula ni f jer sam npr. bila na folikulometriji.
    Možda to samo vrijedi kad se potrefe O i Jonasov kalendar :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam zašto se brinem oko tih stvari (predviđanja) kad još ne znam ni da li ću zatrudnijeti
    Uostalom, kao što su neke cure već napisale, svaka trudnoća je na neki način rizična.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iako sam vrlo racionalna osoba, nije mi svejedno kad sam pogledala svoj chart i faktore rizika. Do sada sam dva puta bila trudna i oba puta spontani. Ispostavilo se da su u oba puta kad sam ostala trudna bile poklopljene lunarna i bioloska ovulacija (u ostalim mesecima u kojima smo se trudili nije- obicno pada u vreme menge). I oba puta faktor rizika je bio 3.
    Iskreno, ne mogu da se otmem utisku da tu ipak nesto ima... :? Ajde jednom, al' gde dva puta? Pogotovo sto sm ostala trudna u jedina dva ciklusa gde su bile poklopljene i lunarna i bioloska ovulacija!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i meni je spooky taj faktor rizika i zato sam odlučila ne računati uopće po tome.... iako mislim da nema previše istine, a onda ipak, nikad se ne zna...
    u svakom slučaju, ja to više ne gledam!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo sam ja pogledala iz čiste radoznalosti. I reklo mi 21. ovaj mjesec, djevojčica sa faktorom rizika 3. I, ne lezi vraže, meni se taj dan poklapa sa O, mi bi dječaka, a imali problema sa raznim faktorima, pa me ovaj faktor rizika pravo uplašio. I sad sam ja dobrano zaštopala. Kud pogledah u opće. Radoznalost ubi mačku!

MIAANNA

Početno

Meni se ovaj mjesec poklapa mjesečeva i normalana ovulacija u dan i to u subotu 29.09.,risk f.-0,ali meni je to malo smiješno!Noćas su me ubijali jajnici i bubrezi!malo mi je rano,ali dobro!Sad me zanima-zadnji dan menstruacije je iz mene izlazilo crnilo!Da li je moguće uopće ostvarit trudnoću s takvim menstruacijama?

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovaj mi se mjesec poklopio dan O sa lunalnim danom za dobiti curu sa faktorom rizika 0. Bilo je ali mislim da nam je taj spermiogram veelika kočnica. Još 15-tak dana pa ćemo viditi na čemu smo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovaj Jonas je jedna velika glupost.
    U aprilu i sad ponovo u septembru mi se po Jonasu poklopilo sa pravom O, i to sam u septembru cak i osetila O bas popodne kako je bilo i po Jonasu, ali naravno ponovo nista od plusa. sve smo radili i i i tri dana pre i taj dan i sve pokriveno i ponovo nista.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, vjerojatno je glupost. Ali ljudi svašta probaju pa eto i ja sma. Bitno da ne boli.

ivana31

Početno

Ja sam izračunala, ovaj mjesec i idući mi se baš ne poklapa sa ovulacijom. I rizici su mi 0, pa mi nije neki bed. Ali ja vam ne vjerujem u to, ako se i desi T, to je samo slučajnost, zato nemojte mi brinuti, još samo treba da se živciramo oko toga, jel i ovako smo previše napete.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Evo sam ja pogledala iz čiste radoznalosti. I reklo mi 21. ovaj mjesec, djevojčica sa faktorom rizika 3. I, ne lezi vraže, meni se taj dan poklapa sa O, mi bi dječaka, a imali problema sa raznim faktorima, pa me ovaj faktor rizika pravo uplašio. I sad sam ja dobrano zaštopala. Kud pogledah u opće. Radoznalost ubi mačku!
    Samo da prijavim da se i uz "hopsanje" u navedenom terminu ništa nije desilo . Čekamo slijedeći voz!

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ni kod nas, a nije ni čudo kada mi je bio 32DC.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Evo..i ja se pridruzujem Jonasu i VAMA
    Dugo sam prelazila preko naslova ove teme i nije mi se ulazilo da se detaljnije suocim sa tim putem-djelovalo mi jako komplicirano a glava mi je kao bubanj u zadnje vrijeme..
    Jucer su nam bili prijatelji u gostima i obavijestili me o tome da su mi narucili knjigu o tome putu do zaceca pa su me time jos vise zainteresirali i ipak se odlucih pogledati....Interesantno je bilo to da sam tek jutros uspjela dobiti tablicu oko 11h. koja mi je pokazala da mi je bas na danasnji dan do 17.30 povoljno za decka sa RF 1-sto nije strasno..To kao da mi je bio nekakav znak i mi smo odmah odradili gradivo pa sad preostaje da cekamo.O je vjerujem vec prosla..nisam provjeravala temp. jer mi je prvi ciklus nakon neuspjelog IVF-a pa sam se htjela malo odmoriti..
    Obavjestit cu vas..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ANKARA prvotno napisa
    Panika mi je zato jer sam prije tri godine morala prekinuti trudnoću u petom mjesecu trudnoće zbog abnormalnosti u razvoju ploda. Izračunala sam prema ovoj metodi vrijeme začeća za tu godinu i poklopio se i datum i spol a i faktor rizika. Pa sad bila to slučajnost ili ne, ali ne treba mi puno da se probude demoni panike. :/
    Ja sam zaintrigirana temom išla nešto računati ...
    Ispalo je da je u vrijeme začeća mog potpuno zdravog šestogodišnjaka faktor rizika bio 4 !

Za drugu godinu mjesec mi dobro stoji od veljače do lipnja pa ću pričekati...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a li si ti zacela (sa sestogodisnjakom,sinom) u TO VREME .znate postoji razlog zasto je zadato vreme.
    ja verujem u ovo 50% i probacu ali probacu bas onako kako i pise,24h ranije od zadatog datuma i U ZADATO VREME,pa vam javljam.mislim da ono tipa "otprilike" menja stvar,inace ne bi nas jonas imao dzabe 11-toro dece

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo čitam ovo i mislim si ajde da probam iz radoznalosti. Ukucam svoj datum rođenja, sat i :shock:
    Meni ispada samo jedan jedini datum i to u 2038 godini. Šta to znači? da po Jonasu neću nikada biti trudna?????????
    ukucam datum bez sata rođenja i onda izbaci neke datume u nadolazećoj i opet 2038 godinu na kraju. Ukucam prijateljičin datum koja je sad ostala trudna i pokaže točan datum njenog začeća!
    Sad sam totalno luda! jel mi može ovo netko objasniti molim vas!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

e ovo stvarno nisam jos cula

mozda im ne radi server kak spada, ajd probaj opet (jesi upisala ispravno sat rodjenja - am, pm i to)

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni sve šljaka i sad i prije :/

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo sad je dobro! Nisam ukucala točan sat, upisala sam u 10.10 am , a rođena sam navečer. Sad mi je izbacilo datume za 2008. A kad ukucam u 10.10. am i dalje izlazi samo 2038.god.
    Sva sreća da sam rođena navečer!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aliana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je za prošli mjesec ispalo baš u vrijeme O ali ništa,M je došla na vrijeme,vidjet ću sada šta će biti u prvom mjesecu mada mi je O par dana kasnije...

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kad sam prvi put zatrudnila imali smo odnos točno taj dan kad piše po Jonasu (poklopilo se s mojom ovulacijom), curica, risk 3. Spontani u 7.tjednu.

Druga trudnoća-odnosi u vrijeme moje ovulacije (dokazano folikulometrijom, LH trakicama, bazalnom temp.), po Jonasu je trebalo biti 4-5 dana kasnije, opet curica i opet risk 3. Rodila prekrasnu zdravu djevojčicu.

Baš sam išla gledati šta kaže Jonas za 2008. i 2009.godinu...

azaleica

Početno

čestitam Sandrij, tek sada vidim da si dobila curicu.Ma divno. :D :D :D

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    Opaaaa
    Već se planira? A zato se ti ne mičeš s pdfa PZ.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    Opaaaa
    Već se planira? A zato se ti ne mičeš s pdfa PZ.
    Ma to je samo informativno...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na kojoj ste vi stranici gledali kada vam je pokazalo tamo neku 2038. Meni pokazuje onu godinu koju ja izaberem.
    http://lunarium.co.uk/jonas.php

Eh, da i da nema zabune - ako se datum jonasov ne poklapa sa prvim danom m. ili o. ne vrijedi. Tamo je striktno pojašnjeno. Samo se u tom slučaju može nečemu nadati.

Meni je bilo tako:
    prvi put mi se to poklopilo 13.09.2004. - prvi dan m. i jonas. Išla na transfer smrzlića i bingo. Inače, tamo je rizik 3 i djevojčica, ali valjda to nije važilo kad su bili smrzlići u igri :? ili se uzima u obzir slijedeći datum i faktor, koji bi tada bio dječak i faktor 1. (moj A. ima šum na srcu, a oko 32 tjedna se sumnjalo na hidrocefalus).

drugi put mi se poklopilo 18.01.2007. godine - isto prvi dan m. i jonas. Išla isto na transfer smrzlića, ali ovaj put blighted ovum - ovdje je trebala biti curica i rizik 0, ali je slijedeći bio djevojčica i rizik 3.

Sad mi se najvjerojatnije ništa neće poklopiti do jeseni, a i tada je pitanje, jer mi se sve poremetilo, a poklapanje ovulacije i jonasovog datoma je naučna fantastika.

Ipak, voljela bih bar tada još jednom pokušati nekakav prirodni ciklus ili nešto (IVF), jer svi datumi prijašnji kada sam išla u postupak mi se nikako nisu poklapali i svi su bili negativni.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj vesnare prvotno napisa
    Eh, da i da nema zabune - ako se datum jonasov ne poklapa sa prvim danom m. ili o. ne vrijedi. Tamo je striktno pojašnjeno. Samo se u tom slučaju može nečemu nadati.
    ne znam gdje si ti to nasla, ali tamo pise da je vjerojatnost za zacece vrlo visoka ako se lunarna O poklopi s fizickom O, ali da postoji i visoka mogucnost zaceca ako lunarna O padne u vrijeme M, ali nigdje da se taj datum koji ti izracuna odnosi na prvi dan M

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro, ispravljam se - ne piše ako se poklapa sa prvim danom m. već ako se poklapa sa m.

No meni je uspjelo oba puta kada se prvi dan m. poklopio sa jonasom, svi drugi datumi koji su bili par dana u ovom okviru (dakle jonasov datum je bio za vrijeme m., ali ne prvi dan) nije uspjelo. Ispričavam se što sam vas navela na krivo mišljenje

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni se prošli cillus poklopila bio O sa O po Jonasu, ali ono u dan se se poklopile i čorak, tako da ja baš i ne vjerujem previše u to :/

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i meni se puno puta O poklopila sa tom metodom ,ali takođe ćorak, tako da ne vjerujem niti malo.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne vjerujete li u tolikoj mjeri da biste se usudile seksati i ako se poklopi O s Jonasom, a risk faktor je čak 6? Naime, meni bi se u ovom ciklusu to moglo dogoditi... :/

Btw, što mislite, je li taj risk faktor samo za taj dan, ili za još nekoliko dana oko njega... je li netko naišao na taj podatak?

(eto, očito vjerujem Jonasu u dovoljnoj mjeri da mi nije svejedno što je za taj dan u veljači najveći mogući risk faktor)

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Shanti-mislim da se ne nebi trebala osvrtat uopće na loše stvari,samo u dobre trebaš vjerovat .to je meni kao horoskop,ne vjerujem u njega ,ali kad piše loše nije mi svejedno,kad je dobro onda može

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj bony prvotno napisa
    Shanti-mislim da se ne nebi trebala osvrtat uopće na loše stvari,samo u dobre trebaš vjerovat .to je meni kao horoskop,ne vjerujem u njega ,ali kad piše loše nije mi svejedno,kad je dobro onda može
    u potpunosti se sažem

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nista mi ,pod milim Bogom,ova glupava tablica nije tacno pokazala......

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i meni nista mi nije pokazala kaze mi 5 dan mens. ko zna sta je to? dali je tacno?

pupeta avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni se poklapa sa ovulacijom tek 24.07.2008 god 0 posto rizika,znaci li to da cu se bezveze truditi :shock:
    mislim da ja ipak necu sve prepustiti ovom kalendaru 8)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam kao dobra učenica, naravno, poslušala Jonasa pa vam javim... bili su i plodni dani...

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

isla malo škicnut što kaže tablica,kad ono naredna dva mj kao i prošli, O pada baš kad sam dobila- trebam dobit M.nebum ja skoro T po Jonasu,sad još da se keksam i pod M,nema šanse.moja O je uzv potrvrđena u drugo vrijeme

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vesnare prvotno napisa

No meni je uspjelo oba puta kada se prvi dan m. poklopio sa jonasom, svi drugi datumi koji su bili par dana u ovom okviru (dakle jonasov datum je bio za vrijeme m., ali ne prvi dan) nije uspjelo. Ispričavam se što sam vas navela na krivo mišljenje
    viš vragca,a da ja ipak probam

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E cure, imam jedno pitanje možda malo glupavo ali.....
    U rubrici gdje treba upisati od kog datuma da vam se računa, šta upišete?
    Jeli prvi dan zadnjeg ciklusa ili ????.
    Kad ovo upišem izbacuje mi iste dane kao i obični ovulacijski kalendar, pa se tako poklapa sa očekivanim danima ovulacije. Molim upute!!! Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sele, mislim da trebas ukucati samo od datuma koji te zanima. znaci nebitno kada ti je bila niti O, niti M. npr. ukucas od 09.maja 2008. godine i dobijes rezultate za naredni period.

a ako tebi izgleda kao O kalendar, bacaj se u akciju srecnice jedna

pozz

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tri puta sam bila T i ni jednom se nije poklopilo. Ni M ni O na Jonasove datume. Ja imam naocare za gledanje u zvezde i imam poverenja u to što se vidi na natalnoj, ali Jonas po meni fula.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znam da ne znači ništa, ali evo nešto u prilog Jonasu
    danas napravila test i pokazao "nešto kao crticu", ali - kažu - nema lažno pozitivnih (osim ako si pod th)
    ovulacija je bila cca u vrijeme kada i povoljan dan po Jonasu (rizik 0) i potrefilo se
    a zadnji put (imala spontani) se isto poklopilo (rizik 4)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    znam da ne znači ništa, ali evo nešto u prilog Jonasu
    danas napravila test i pokazao "nešto kao crticu", ali - kažu - nema lažno pozitivnih (osim ako si pod th)
    ovulacija je bila cca u vrijeme kada i povoljan dan po Jonasu (rizik 0) i potrefilo se
    a zadnji put (imala spontani) se isto poklopilo (rizik 4)
    Super! Drzim fige da to uskoro bude debela crtica :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bila je sljedeći dan :D

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maya super :D
    Ugodnu i lijepu trudnoću želim

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je ovaj mjesec ovulacija bili ili 10 ili 11 a po Jonasu 12.5, blizu tako da još čekam da kasni M i javim ima li efekta kod mene i rizik 2

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni nije točna ova tablica. Znam kad sam Niku začela, i nije pogodio Jonas. Po trenutnoj situaciji svaki mjesec po Jonasu mi se poklapa sa zadnjim danima m. Glupost. Po meni je o jedina bitna stvar. O mi nikad nije bila prije 14 dc, na koji način mogu ostati trudna 7dc, pa da su svi mjeseci u igri? Ili sam ja bjonda pa ne kužim. Uglavnom, sad pokušavamo i ne bi me sprječio nikakav risk faktor ili bilo što... Naravno da si želim zdravo dijete (još ako je curica), ali svejedno...
    Sretno, cure!

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •