-
papiri-molim savjet
Situacija je sljedeća: 06.05.2006. otvorila sam bolovanje-komplikacije u trudnoći.Doznaku sam odnjela u firmu.Tamo su mi rekli da će oni to odnijeti na socijalno ili gdje već treba.Mene muči to što sam ja u toj firmi prijavljena samo mjesec dana(prešla sam s posla na posao).Od prije imam staža,ali kod različitih poslodavaca(radila po zamjenama).Nitko me nije tražio nikakvu dodatnu papirologiju(čak ni broj tekućeg računa).Sve mi je to nekako čudno,jer znam da na našim "šalterima" uvijek treba papir više,a ja osim doznake nisam odnjela ništa.U prvoj trudnoći nosila sam sto papira na razna mjesta i svaki mjesec doznaku na socijalno.Jel to zbilja postalo sada tako jednostavno ili je netko zaboravio na moje papire? :/
-
Nije se tu ništa pojednostavilo, provjeri svakako u firmi što je s papirima: ti trebaš tražiti ER-1 svih poslodavaca koji su ti u zadnjih šest mjeseci isplaćivali plaću (spomenula si da si nedavno promijenila posao).
-
Hvala na odgovoru!
Jel postoji neki zakonski rok u kojem se mora od otvaranja bolovanja predati svi papiri?Mislim,dok skupim ER-1 od svih poslodavaca?
-
Nema nekog strogog roka, jedino ti može doći do kašnjenja s isplatom ako ti zakasniš s papirima. Ali to je sve, svi zaostaci se poslije isplate.
-
Hvala,hvala.Sutra zovem fimu.Ak koga dobijem.
-
Ako predaš prosjek samo jedne plaće, dobit ćeš minimalac, dakle isplati ti se obilazak.
-
Sve ti lijepo obiđi. ER-1, molbu ( koju dižeš na HHZO-u) i doznake predaješ na HZZO do kraja mjeseca, a ako baš i ne stigneš možeš i prvi dan slijedećeg mjeseca (tako je barem meni rečeno)
-
ja sam se isto čudom čudila da mi trebaju samo doznake, pa sam zvala tete u financije i rekla da sam čula da mi treba nekakav ER 1, i pitala šta ja još njima trebam donijeti... uglavnom, one su mi se blago nasmijale i rekle da im ništa ne treba nego nek samo ja donesem doznake i ne brinem, i da ne trebam ići u HZZO, već da će one sve srediti. I, stvarno, iako sam ja očekivala da će nešto faliti ili kasniti, sve su sredile, već treći mjesec uredno i na vrijeme dobivam novac na svoj tekući, za sve su se one pobrinule. Stvarno su super žene :D možda su takve i kod tebe.... pozdrav svim vrijednim tetama
-
Zvala sam danas na posao. Naravno,nikog potrebnog nisam dobila. Cekam ponedjeljak.
MIŠ VELIKI 20.03.2003.
MIŠ(ica) MALI(a) 23.10.2006.[/u]
-
Gle, služba financija u tvojoj firmi te nije tražila ništa osim doznaka jer oni ispunjavaju ER-1 sa svoje strane, ali s obzirom da tebi u prosjek zadnjih 6 mjeseci ulaze plaće i iz drugih firmi, morat ćeš obići bivše poslodavce, nažalost. I mene su bivši zavlačili, pa sam ja sama kupila ERove, ispunila ih i banula u firmu, te se nisam micala dok mi nisu lupili žig. A ako ćeš sve sama predavat na HZZO, onda ti osim ERova treba i doznaka, osobna, fotokopija kartice tekućeg računa (ali plaća ti čak i ne mora ići preko tekućeg, nego ti je HZZO može mjesečno slati i na kućnu adresu).