jesi li uspjela kaj?
Predškolci imaju prioritet i gledaju ih svakako upisati prije škole.
Mi nismo uspjeli dobiti mjesto s godinom dana starosti djeteta pa smo vozili sina iz Zaprešića u Zagreb. Tad sam ostala trudna s kćerkom i iduće godine je MM htio prebaciti sina u Zaprešić. Pa da nam kćer ne dobije mjesto pa jedno ide kod nas, a drugo da vozimo? Tako je sin putovao 3, a kćer godinu dana. U međuvremenu smo kupili kuću i selili iz stana, a molbu predali samo u vrtić gdje smo selili. Sin je dobio mjesto s 4, a kćer s dvije godine nije. Pa dobro kaj bumo ih cijeli vrtić vozili u Zg, i osnovnu školu? Pokušali smo sve na fino, al nije išlo. Kad smo vidjeli da mi koji smo s područja stanovanja nismo dobili mjesto, a djeca iz Zg koja doseljavaju jesu, izašla nam para na uši. Kod upisa u vrtić, najprije se upisuju djeca koja mu pripadaju po području stanovanja, a tek onda se popunjavaju mjesta ukoliko ih ima s djecom iz drugih gradova. MM je otišao ravnateljici i rekao da dolazi s odvjetnikom i poništava natječaj. Naglo se pojavilo mjesto i za kćer.
A biser ravnateljice iz vrtića koji mi je bio u ulici: Gospođo, pa možete dati otkaz i čuvati dijete! Je, a tko će mi ga hraniti? Eto, silom prilika su bili putnici skupa s nama kad smo išli na posao. U Zg smo predali molbu na 4 mjesta, sve kaj nam je pasalo na putu do posla i oko posla. Dobili mjesto na pol puta između mog i MM-ovog mjesta rada.
Za 3. i 4. dijete sam čekala rujan da krenu jer su tek tad stekla pravo. Morala sam produžiti roditeljski jer s godinom dana ne primaju jer u trenutku zaprimanja molbi su trebali imati godinu.
kod nas ove godene odbijen jedan predškolarac tko i zašto ne znam, tak sam vidla na piše na papiru
Još jedna u nizu apsurdnih situacija.
Dakle, da bih mogla početi koristiti posvojiteljski papire s popratnom dokumentacijom koju traže u HZZO-u treba predati najkasnije 15 dana prije. Ja to nikako nisam mogla napraviti jer mi je trebao jedan papir koji ne mogu dobiti prije sutra obzirom da su bili godišnji odmori. I sad smo naravno u problemu. Sutra idem konačno i s tim papirom pa ću pokušati što smirenije i lijepo zamoliti ih da mi to požure obzirom da vrtić dobili nismo, a u ponedjeljak moramo oboje početi raditi.
Za poludjet!![]()
Posljednje uređivanje od Amondi : 31.08.2016. at 20:53
Privatni ne ispadaju ni toliko skuplji, jer se opet ima pravo na poticaje i vjerojatno na popust za više djece, svakako pitaj. Jesi li kontaktirala czzo?
Puno stvari posvojiteljima sjedne na glavu odjednom, a birokracija bude najteža od svega. Sjecam se kako je nas sokirala spoznaja da je naknada za posvojiteljski dopust (tada, 2005.) samo 1660kn., a jos mi se i potrefilo ekspresno Rjesenje sredinom lipnja, tako da mi je trecina dopusta prosla u ljetnom periodu kad ionako nije bilo nastave, a moju je plaćicu dobivala kolegica na zamjeni
.
Bubekice, ne rade svi centri jednako. Nama su dijete dali doma mjesec dana prije rjesenja-kombinirali smo muz i ja bolovanja...
Evo me cure! Bili smo danas u HZZO-u i naravno da info koju sam jučer napisala ne drži vodu. Tko je tu lud?! Jedan ti veli drugo, jedan nešto treće. Uglavnom, ne treba to biti 15 dana prije, ja danas predala papire i mogla sam odabrati datum od kojeg idem na posvojiteljski![]()
Dobro jutro svima!
Evo, danas nam je prvi dan kako smo sami jer je tata počeo raditi. Budni smo od rane zore, već smo složili puno legića![]()
Novi izaozovi su pred nama i ne bojimo se![]()
Sretno danas s preporukom za vrtić i upis u neki ne tako daleki vrtić!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.09.2016. at 09:41
Amondi, samo ti šaljem zagrljaj. Od čokolade ne mogu ništa pametnije napisati. Jedino što znam je da posvojena djeca nemaju prednost, samo udomljena djeca. To donekle ima opravdanje jer se od udomiteljske naknade ne može živjeti, a posvojitelji imaju ista prava kao biološki roditelji. Udomitelji nemaju pravo na novčanu naknadu na rodiljnom/roditeljskom dopustu, samo na vremensku, a da bi bio udomitelj moraš imati i druge prihode osim udomiteljske naknade.
Imam pitanje: koliko se miješate u prepirku i svađu vaše djece (ukoliko ih imate dvoje)? Naime, naši malci se često svađaju, jedan drugom uzimaju igračke, naravno..ovaj drugi uvijek hoće što baš ovaj drugi ima u rukama. Mi ih do neke mjere pustimo no na kraju se moramo uplesti jer to zaista eskalira. Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja.
PS. što se tiče vrtića, jučer smo predali za zahtjev za malu školu u naš vrtić (polazak male škole nije niti upitan). Također sam jučer konačno razgovarala i sa soc.radnicom s kojom imam razgovor u ponedjeljak, a vezano uz preporuku.Nadamo se najboljem.
![]()
Posljednje uređivanje od Amondi : 10.09.2016. at 14:13
Ne miješam se, osim ako ne pretjeraju (počnu se tući, lupati vratima, govoriti jedna drugoj ružne riječi i sl.).
To ti je standardna podulja faza sve djece ovog svijeta.
Samo da ne bi ispali da ak si prijavila malu školu da ti uskrate i vrtic
Inače kaj mi prošlo kroz glavu, u slučaju da kopirate na vrtić i u slučaju da vam uvjetuju skraćeno onda uzmi neki boravak od 9-15 jer posle ručka imaju program za skolu
Mala skola je obavezna. Ne bi vas nitko mogao odbiti.
da ali ja sam pitala pošto su upisani u malu školu, da se neko ne sjeti da je to to i s tog razloga ne dobe vrtić.
prijave u malu školu su još tjedan-dva , kaj ne?
Mozda lupetam al cure sta mislite jel.bi pomoglo Amondi da ode u gradski ured tamo di su nadlezni za predskolski odgoj i ljudski zatrazi pomoc za rjesenje svog problema?
Sto mislite?
I zasto da soc.radnica napise jednu preporuku za kvartovski vrtic neka ih potpise vise pa da ih mozete predati i u druge vrtice.Meni je to posve logicno probat na vise mjesta a vjerojatno trqze original lnu preporuku.
Nevjerojatno di mi zivimo i s kakvim problemima se ljudi susrecu...
drz.se Amondi mora bit neko rjesenje samo polako!!
Jesi li kontaktirala neku "glavu" iz Gradskog ureda?
Kontaktirat nekog u Gradskom uredu mi je zadnja opcija ne bude li ništa od vrtića bez obzira na preporuku. Ovaj tjedan se još strpim pa sljedeći tjedan poduzimamo daljnje korake.
Super ste cure, hvala na podršci!![]()
al idući tjedan probaj direkt u Gradskom, kad ide od glave onda sve može nažalost u ovoj državi, gradu,... sretno!!!
Danas je zvala psihologica iz našeg vrtića i za tjedan dana smo naručeni na razgovor zajedno sa djecom. U telefonskom razgovoru mi je rekla da ćemo tada razmotriti mogućnosti za dječicu (štogod to značilo). Baš me zanima!![]()
Da nije bacila oko na forum?![]()