Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Strabizam-operacija Sv.Vid Beograd

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Strabizam-operacija Sv.Vid Beograd

Mala mi ima 2.3god. Desno oko joj bjezi prema unutra i to skroz.Dobili smo flastere za jacanje misica tog desnog bolesnog oka. Trebala bi svaki dan bar dva sata nosit taj flaster na zdravom oku ali to je kod nas nemoguca misija max.15min. Onda place,cupa ....nema.smisla. Razmislamo o operaciji u Beogradu u Sv.Vida vidim da je jedna od najboljih klinika...Dali ima netko tko je vodio svoje dijete kod njih da mi kaze kako to izgleda kolilo trsje. Dali operacija ima smisla. Ukratko svaka informacija je dobro došla. Hvala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Operacija ima smisla ako postoje indikacije za nju.

Moj sin je liječen od ambliopije i divergentnog konkomitarnog strabizma (sorry ako sam krivo napisala) ali nije išao na operaciju. I mi smo svojevremeno vodili dijete na vježbe u bolnicu (Zagreb, KBC Rebro, centar za strabizam) ali je stanje bilo takvo da operacija nije trebala.

Strabizam svakako treba liječiti (vježbe, okluzije flasterom ili operacija - to će odlučiti stručnjaci) jer ako se ne liječi, s vremenom slabo oko još više slabi, čak može doći i do funkcionalnog sljepila jer mozak ne prepoznaje signal slabijeg oka. Rezultat - takvi ljudi imaju velikih problema kad trebaju recimo dobiti vozačku dozvolu, to mi prvo pada na pamet.

Kolegica ima sina (sada on ima 30 godina) koji je dvaput operiran zbog strabizma, u ranoj dobi i kasnije negdje oko 10. godine. Čovjek danas ne treba ni naočale. ALIII to jako ovisi o stanju oka. Nema tu čuda.

Što se tiče okluzija, ako dijete ne dozvoljava flaster na oku, stavi joj flaster na staklo naočala. Kod nas je to palilo. Na oko nikad nije dozvolio, ali na naočale jest - ovako: http://www.zzjzpgz.hr/nzl/16/17.jpg

Možeš djetetu ponuditi i "gusarski povez". Joj, kad se samo sjetim što smo sve radili...ali smo uspjeli. Čak je u vrtiću nosio flaster, a jedna djevojčica iz grupe također. Odgajateljice su savjesno pratile koliko sati dnevno im trebaju okluzije.

To je dugotrajan proces i zahtijeva strpljenje. Čak i nakon operacije opet imaš vježbe, ali malo ti je dijete. Mi smo s okluzijama i s vježbama na aparatima u bolnici počeli pred kraj treće godine.

NEMOJ ODUSTATI zato jer dijete ne dozvoljava flaster, samo moraš naći drugi način da joj pokriješ oko. Sretno!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj isto ima strabizam, uocili smo ga s nekih godinu i po. Pocelo mu je bjezati lijevo oko, prvo malo, a onda puno. U nekom trenutku se i "spremilo" u kut kod nosa i tu neko vrijeme i ostalo.

Imao je i ambliopiju (ono da slabije vidi na jedno oko); al ambliopija mu se popravilo nosenjem flastera tako da sad vidi jednako na oba oka. Sto se tice strabizma, i to se popravilo, sad mu oba oka bjeze (sto je napredak), ponekad manje (ujutro kad se probudi), ponekad vise (kad je umoran). Flastere nosi oko 4 sata dnevno, dva dana na desnom, i jedan dan na lijevom oku. Nije mu drago, ali ni ne prosvjeduje previse... Sto se tice operacije, nama su rekli da ce ga operirat pred skolu, ako mu se kut skiljenja ne smanji na 10 stupnjeva. Sad mu je oko 30 bez ocala, i oko 25 s ocalama (to kad mu oko bas ode u stranu). Ocale nosi jer ima dioptriju, +3.5 na desno, i +4.0 na lijevo oko.

Mislim ga odvest i na privatni pregled u polikliniku Svjetlost... da vidim sto oni kazu za operaciju... maloj od susjede je nakon prve operacije skroz nestalo "bjezanje".

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mala od mog brata je operirana tamo. navlačili su je zbog strabizma i još par dg tu po hrv od Vinkovaca, Sl broda, Osijeka, Zg od prve god života..svi govorili da se to ne može operirati. Imala je oštećenje vida na jednom oku samo 30 % je fila funkcija, veliku dioptriju..poslali su mailom nalaze u Sv vid i oni rekli da se može riješiti, otišli na pregled i dogovorili op nakon toga. Sve je super prošlo, više ne nosi naočale.jedino su rekli da su bar došli do 3. g sve bi bilo 00, ovako nisu uspjeli na nulu doći, al su tako napravili oba oka da ne treba naočale. Ako te zanimaju detalji pošalji neki mail pa ću te spojiti s bratom i šogoricom.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pužić hvala imaš pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •