Moja kći često ima podočnjake. Spava 9-10 sati dnevno, dosta se kreće, trudim se paziti na njenu prehranu da bude uravnotežena. Što bi podočnjacima mogao biti uzrok i kako bi smo ih se mogli riješiti (po mogućnosti bez medikamenata).
Moja kći često ima podočnjake. Spava 9-10 sati dnevno, dosta se kreće, trudim se paziti na njenu prehranu da bude uravnotežena. Što bi podočnjacima mogao biti uzrok i kako bi smo ih se mogli riješiti (po mogućnosti bez medikamenata).
nedostatak željeza?
bas me ubrinu. M. u zadnje vrijeme ima podocnjake!anki prvotno napisa
Kakvi su joj krajnici?
Ako su veliki , to bi moglo imati veze s podočnjacima.
Željezo smo nakon dugo godina, prije 6 mjeseci uspjeli dići s donje granice.
Morat ću joj pogledati krajnike. Hvala.
velike podocnjake obicno imaju i djeca alergicari![]()
ja isto u zadnje vrijeme imam ogromne podočnjake pa sam se malo zabrinula...kopala sam po netu i jedino što sam našla:
- bubrezi - ali pretpostavljam da se to odnosi na one podbuhle vrecice ispod očiju, a ne na crne podočnjake
- neispavanost
- alergija
- nedostatk željeza
Jedan dr je rekao da veliki krajnici priječe protok limfe ( ili takokinder prvotno napisa
nekako ) i da od toga mogu bit podočanjaci.
Kod mog bi moglo bit tako jer se poklapaju te dvije stvari.
Moja Anna takoder ima podocnjake i cesto ima upaljeno grlo i ovo mi zvuci logicno s limfom. Za zeljezo ne znam, a necu ni saznati jer tesko da cemo ici vaditi krv. Zanimljivo mi je jedino da kada se puno krece i bavi fizickom aktivnosti podocnjci nestanu, recimo preko ljeta, ali onda je rijetko prehladena.
Moj tata i moj mlađi sin uvijek dobiju crveno-ljubičaste podočnake kad su prehlađeni. Kod mene se to ne primijeti (valjda zbog tamnoljubičaste podloge kroničnog nespavača).
Annini su podocnjaci blijedi, zapravo kao koza, ali ih definitivno vidis.
Nego mi imamo jos jedno tumacenje od jedne osteopatice. Ona kaze da se smatra da se u osteopatiji smatra da su u pitanju pluca kad imas podocnjake. Ja sam to sebi protumacila kroz disne puteve, ali i teorija o plucima mi je zanimljiva.
Do sada sam znala samo za bubrege.
:shock: može biti. ja sam upravo imala upalu pluća. kaj to znači da bu mi sad nestali kad sam ozdravila?![]()
iskreno , nisam nikada čula da podočnjaci imaju veze s krajnicima , logično objašnjenje mi je da djeca koja imaju povećani traći rajnik ili nepčane krajnike otežano dišu na nos i usta , hrču češće se bude i zato imaju podočnjake :?
Ako imate neki link baš bi voljela pogledati![]()
podižem
D je diagnosticirana vrlo bliza virusna upala pluća te moguća mononukleoza. baš taj dan kad smo išli kod pedice pojavili su se crveni podočnjaci, već tjedan dana traju. s obzirom da je radila krvnu sliku, nevjerujem da je željezo. možda limfociti? jako dobro jede, spava, pije dosta vode. nepijemo antibiotike zbog moguće mono, temperatura pada, do 38 je, super je podnosi. dali bi podočnjaci mogli imati veze s nečim nacedenim? sva sam prestrašena.......
sad se sama čitam i mislim...ako su leukociti visoki, znači da ima veze s nekakvom bakterijom? nevjerujem da bi nam dala sumamed (u pripravnosti je, zbog moguće mono, ako slučajno skoči visoka temp) ako je virus? i nema upale grlasnoopygirl prvotno napisa
Može biti i genetski. Moj tata ima velike podočnjake, imam ih i ja. Moja seka ne. Kad sam umorna i neispavana, dodatno nateknu. Bsš sam si onda lijepa.![]()
Mazala sam i kreme protiv podočanjaka, ali ništa....
uh sigurno je od prehlade i temperature, jer čim je pala, smanjili su se.
svakako ću pitati pedi sutra šta on amisli
U mojoj su obitelji podočnjaci naslijeđe, zaštitni znak, tj. ne mogu se zamisliti bez njih! A uvijek su me svi pitali imam li problema s bubrezima. Nisam nikada imala.
Iva već neko vrijeme ima crvenkaste podočnjake. U svibnju je krenula u vrtić i cijelo vrijeme je bolesna, upala grla, uha ... želučana viroza, prehladaU lipnju smo vadili krv i sve je bilo ok, dr je napomenuo kako joj je željezo dobro. Do sada sam mislila kako joj je to od nespavanja jer otkada je u vrtiću dižemo se ujutro u 6, a nevečer baš ne može rano zaspati jer je do 21 sat još dan i onda dok se još umiri i zaspe. Po danu spava otprilike 2 sata. Ovaj tjedan je bila kući i spavala je kako i kad je htjela i opet podočnjaci, doduše i prehlađena je i imala je laganu temperaturicu, ali baš mi nekako izmučeno izgleda. Baš mi nekako nije svejedno, jednostavno mi ne izgleda dobro, a tek u utorak mogu kod dr :/
Mi imamo podočnjake već neko vrijeme. Povezujemo to s alergijama. Dermatologica nam je rekla da ih imaju djeca koja imaju neurodermitis, ali i djeca genski suhe kože i svjetle puti...