Vratili se.
Kao i svi cu reci da je lisabon predivan, ali je velika guzva. ali bas velika guzva.
sto nas je potaklo na skitnju okolo.
prvi dan smo otisli u Montijo i Alcochete. Dva gradica juzno od lisabona. tamo smo rucali i obisli ih.
drug dan Sintra, lijepa je.
treci dan Lisabon. otisli smo u centar, provozali se trmavajem br. 28. preporuka nemojte stajati na pocetnoj stanici jer tamo se ceka sat i pol na ukrcaj. da toliki je red. prosetajte do prve stanice udaljene cca 5-7 min hoda. ukrcat cete se sigurno, jer na pocetnoj stanici ogranicavaju broj ljudi bas zbog toga. takvu voznju tramvajem nisam nigdje dozivjela. Belem i jos par stvari.
cetvrti dan smo otisli do Mafre. ulovili dan kad je bilo neko posebno dogadjanje. nismo platili ulaznicu, hodali i po vojnoj skoli. u parku su bili koncerti i sl.
pet dan smo otisli na Berlenga otok. udaljen od kopna cca 10 km. uzivali cijeli dan. za okupati je bilo jako hladno. tako da zimogrizljivim ne preporucam, nakon toga u povratku u akvarij. iskreno vise sam ocekivala, prema onome sto sam procitala. al to je do mene. obavezno preporucam odlazak tamo
sesti dan opet setnja po lisabonu
sedmi dan smo otisli opet juzno. u Setubal. grad koji je svojevremeno imao veliku industriju konzerviranja sardina (140 tvornica). danas nemaju niti jednu. muzej preporucam pod obavezno, ako i trznicu. sto sam tamo vidjela od morskih zivina u toj velicini ne znam ni da sam vidjela u akvariju. dakle sve sto imamo tu lijepo uvecajte. sipe te velicine ne bih nikako voljela sresti dok plivam rucali smo jako jako dobru ribu. inace hrana je svagdje dobra, ali u ovom restoranu za koji sam njurgala jel bas moramo toliko hodati i sta ne mozemo jesti ko obicni turisti u prvom koji nam se svidi, jeli smo zbilja jako jako dobro. u njemu nemaju ni jednu osobu koja govori englski. koji bas i nije najjaca strana portugalaca. OK lisabon ide, ali okolo bas i ne toliko. nakon rucka otisli smo na kupanje do Troia. oko 13 km duge pjescane plaze takodjer preporucam. Ocean je tu bio puno topliji. isli smo autom okolo, a ne trajektom iz Stubala, jer smo se zeljeli provozati. Ono sto je interesnatno taj cijeli poluotok je pjescani, a tamo uzgajaju i rizu.
i to bi bilo to.