Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: "Traumatičan" transfer

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno "Traumatičan" transfer

Curke, pomažite mi. Je li netka od vas imala otežan transfer (tzv. traumatičan transfer), a da je ostala trudna?

Naime, ja muku mučim s transferima, za ne vjerovat, nešto što bi trebalo biti čas posla i bezbolno to u mom slučaju nije. Radi se o anatomiji mog grlića koji je pod nekakvim kutom i doktor nema normalan pristup maternici. Čak sam bila i na zahvatu dilatacije širenja grlića maternice u Zajčevoj (isto tako ne baš odviše ugodan, bilo je bolno iako pod lokalnom anestezijom). a sutra me čeka novi transfer. S obzirom da je prošli put bilo uistinu šokovito, bolje da ne opisujem detalje da se ne prisjećam, uglavnom završila na apaurinima i s gazom punom krvi (a prag boli mi nije nizak). Tranfer je obavljen, ali šanse se znatno umanjuju s takvom traumom po maternicu koja onda valjda jadna od muke kontraktira.

Ne trebam ni reći da me pomalo hvata jeza kako će to izgledati sutra. U dobrim raspoloženjima se zezam da sam stvarno vanserijske proizvodnje a u lošim plačem, kao što je to bilo danas. Ma nije problem boli sve ja to izdržim samo da uspije ali kad znam da dolje sve izmaltretiramo i onda ih vratimo, to me užasno rastužuje, pogotovo što nemam loše embrije (iako su smrznuti).

Please help ako ste imale takva iskustva ili znate nekog tko je imao tako nešto javite, kako to rješiti. Je li netko uspio? Hvala vam.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E da čak me i bilo sram stavit to kao topic, tipa pa to nema nitko di ću sad o tome razglabat?! Inače sam totalna pozitiva ali sad me ulovilo.
    Nadam se da netko nešto o tome zna.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ima jedna forumašica sa sličnim problemom, već će se ona tebi javiti

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne mogu se javiti kao jedna od onih koja je imala ovakav transfer, jer nisam iskusila još ni jedan, ali probleme sa provlačenjem katetera sam prvi puta doživjela kad mi je rađen HSG, a dilatacija mi je rađena za svaki od tri AIH, jer mi kateter jednostavno ne mogu provući kroz cerviks.
    Moji AIH su zbog toga bili vrlo bolni, nakon njih sam također iz sebe vadila gaze natopljene krvlju... i priznajem da me je strah transfera, ukoliko će se morati raditi na takav način.
    Ne sjećam se da sam na forumu vidjela da je ijedna cura imala tako bolne AIH i tako jako krvarila nakon njih kao ja.
    O ovome o čemu razmišljaš sam i ja razmišljala jučer, iako bih na prvi postupak trebala tek kroz koji mjesec. I čini mi se da bih na transfer morala ići s pripremom od barem dva Normabela od 2 mg, kako bi se tijelo, i maternica, barem malo manje šokirali tom jakom boli i lakše prihvatili mrvice.
    Hoću reći da nisi sama s takvim anatomskim problemima... Jesi li pitala doktora smiješ li popiti nešto za opuštanje mišića prije transfera?

I držim ti fige od sveg

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je doc reka isto da imam taj grlic koji je zakrivljen tj pod kutom, al nista tako dramaticno, jedino mi transfer mora obavit sa nekom debljom "iglicom" i povuce grlic sa nekim "klistima", to mi nije bas ugodno, al nista strasno ne boli tj bol je trenutna... nikad mi nije spomenia da bi zbog toga bila mogucnost da ne dodje do oplodnje, al ja sam tek pocetnik u tome
    nadam se da ce ti se javit ko sa slicnijim iskustvom, sretno

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Btw, palo mi je na pamet, iako je možda bezveze... je li tvoja maternica u normalnom položaju ili "zavaljena"? Pitam se ima li to možda nekakve veze s tim našim problemima s cerviksom...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vidi vidi... ovo što Regina piše događa se i kod mene, da bi kateter mogao biti uveden, mora se kliještima razmaknuti cerviks!
    Kod mene bol nije bila jaka a bilo je svega par kapi krvi....

Nego, možda bi trebalo pitati doca ne samo o normabelčeku već o uzimanju miofleksa ili nečeg sličnog sto bi opustilo mišiće???? (Znam da meni pomaže kad se nakupe miogeloze a ne stignem ih razbiti masažom, pa računam da bi i ovdje moglo koristiti nešto slično).

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni dr. res nece da da lokalnu da nebi JS primile sta od toga, pod izlikom zasto ih trovat, tako da sumnjam da bi mi dozvolia koje tablete za opustanje misica

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo jedne što je prije mjesec dana imala jako bolan transfer a prije 2 tjedna pozitivnu betu .
    Doduše, nije bilo krvi ali bilo je suza .
    Nije u pitanju anatomija grlića već predpostavljam da sam se traumatizirana zbog bolinih punkcija nesvjesno ukočila.
    Stvarno sam htjela biti cool i opustiti se, ali nisam uspjela.
    Zato se doktor dobro namučio a ja sam se fino isplakala.
    Ali kada sam saznala da sam trudna- sve sam to lako zaboravila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke strašne ste, hvala vam puno.Nemate pojma koliko mi ovo znači.

Meni je rekao da trebam dobiti sutra ujutro prije ostalih kandidatkinja za transfer injekcije apaurina i spasmexa, sad mi je zao sto nisam otisla po recept za normabele da i njih strusim prije transfera, a meni ludi bilo neugodno ovo objavit na rodi.

Sad se puno bolje osjećam, pa kako bude. Bilo bi mi lakše da mi je to psihičke prirode, ali nažalost nije nego fizičke, to su mi rekli i doc i biologica jer svaki transfer je bio otežan (meni je punkcija ništa a imala 12 js prema transferu).

A što se tiče zavaljenosti maternice, ne znam nije mi ništa rekao za to.
    E da mislim da i meni koristi ta neka kliješta (hegar tako nešto). Malo more aparature ....sestro dodaj ovo-dodaj ono...

Ah, sutra ću primjenit sve moguće načine opuštanja, pa vam se javim navečer, a i seka mi je došla iz Njemačke pa će mi pravit društvo tih par sati na VV, s njom će mi biti lakše, malo laprdati o svemu i svačemu, samo da manje mislim.

još jednom veliko thanx svima vama

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa drage moje ja tek kad ovo sada čitam shvaćam zašto je meni bio težak transfer iako mi dr.nije ništa rekao.Znam samo da je u toku transfera dr.rekao biologu:Vrati ih nazad(embrije),ne mogu doći do maternice,meni se svijet rušio kad sam to čula.I onda sam vidjela da je uzeo neka duga kliješta i nešto je zabolilo,ali smo ih uspili vratit.Bolilo me i bilo je grozno,ali tada su se primile moje dvije mrvice koje sutra imaju 2 mjeseca zato mislim da ne mora biti loše.
    Sretno!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga Nado, ne zoveš se uzalud Nada, sad mogu mirno u krevetac prije sutrašnjeg dana D.
    Ovakve priče stvarno daju snage. I ja se nadam svojim mrvicama.

Laku noć svima!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lili75 - nadam se da neće biti previše bolno, a uspješno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sretno!

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lili, neka prođe bezbolno i neka bude uspješno!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Lilli~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bezbolan sutrasnji transfer!

Iako kasnim,vjerujem da ces procitati i moje iskustvo..
    Do sad sam imala 7 punkcija i transfera i niti sama ne mogu vjerovati da mi je ovaj zadnji bio najbezbolniji..Jos nisam sigurna sto je razlog takvom preokretu situacije ali pretpostavke su tu..
    Imam zavaljenu maternicu sa jako zavijenim grlicem..cijela maternica mi vuce na lijevu stranu...Tako su mi rekli pri prijasnjim mucenjima tj. transferima kojii su znali trajati i po pola sata u punom bolnom grcu..
    Prije zadnjeg postupka sam bila kod osteopate koja mi je lagano namjestala kosti..rekla je da je od mojeg prijeloma zdjelice kojeg sam imala sa 18god. taj oziljak povukao maternicu i lijevi jajnik sa sobom.Imala sam 3 tretmana kod nje i vec nakon toga sam se puno bolje osjecala..Dodatno sam uz zadnju stimulaciju pocela piti i dexamenthason koji djeluje protuupalno a time da imam endometriozu, odlucila sam se i za taj korak..To su jedine dvije stvari koje sam u medjuvremenu poduzela i vjerujem da su mi obe na neki nacin pomogle..
    U svakom slucaju, nakon moje punkcije dok sam sa ostalim punktiranim zenama lezala u sobi, sve su govorile kako ih boli a mene...NISTA! Sve mi je bilo cudno....Poslije je uslijedio transfer....napomenula sam prof. V. da ide tesko i opisala mu put kojim su drugi doktori isli da ne nabada...On je to prihvatio vrlo ozbiljno i na moje veliko cudo usao za 3 min. :shock:
    Nije izasla niti jedna kap krvi! Sto u prijasnjim postupcima nije bio slucaj..
    Sada sam u iscekivanju bete..
    Eto...samo sam htjela napisati svoje iskustvo..

i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima na ovom nasem teskom putu da sto prije uspijemo!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja isto imam "teške" transfere. Dr ne može otvoriti unutarnje ušće cerviksa. Na zadnjem transferu je koristio i "usisivač". Otvorio je ušće i napravio transfer. Ostala sam trudna , ali sam imala missed ab. Dr kaže da je bitno opustiti se (kako?) :? i da se maternica ne smije uzburkati i grčiti.
    Za daljnje transfere mi je predložio injekciju apaurina jer on opušta maternicu, a ne šteti. Tako da možeš prije transfera popiti apaurin, neće štetiti.Sretno!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lili75, nadam se da je današnji transfer pod injekcijom apaurina i spasmexa bio netraumatičan... javi se!

Ana33, koliko mg Normabela tj. Apaurina bi se smjelo uzeti prije transfera? I koliko vremenski prije transfera, sat, dva?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pretpostavljam da 1x2 mg bi moglo biti dovoljno. Injekcije su nešto jače, mislim 5 mg. Jedan sat prije transfera je dovoljno popiti.
    Ja se isto nadam da je današnji transfer prošao ok.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage moje,

evo da vam javim kako je bilo. Prošlo je puno bolje nego prošli put, neusporedivo (valjda je nešto pomogao i zahvat i injekcije dane ujutro u 8h) zaboljelo nakratko i nije trajalo tako dugo. Dr. L. kaže da mu je bilo lakše nije se morao mučiti onoliko kao prošli put, ali da još uvijek nije onako kako treba jer je morao dirati maternicu, a to bi volio izbjeći.
    Biologica me utješila da su i neke od žena s traumatičnim transferom uspjele zatrudnit tako da...
    Gaza je ipak bila krvava jer je morao nešto recnut i naravno koristiti ona kliješta. Koliko sam skužila kod mene je taj kut u grliću maternicu pred samim ušćem u maternicu.

Uglavnom mislim da je od pomoći bio apaurin i spasmex koji su mi dali odmah ujutro u 8:15h a obradili me zadnju nakon svih punkcija i transfera kako bi što bolje djelovalo negdje oko 11:30h. Doza je bila divovska jer mi je samo jednu injekciju davala valjda 2 minute a tako i drugu, ali sestra Goga je nježna kao i uvijek. Svaki put se iznova iznenadim požrtvovnošću i ljudskošću doktora i osoblja.

Eto današnji scenarij je bio puno bolji od očekivanog, pa vidjet ćemo što dalje. Beta mi je 12.3.
    Hvala vam svima na dobrim željama, stvarno ste me utješile a i lakše mi je kad znam da nisam sama u ovome.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bebomanka, sretno s betom 7.3.!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ....

Evo da se prijavim,ja prvi put nisam vjerovala sta mi se desava,jer sam se raspitala kod cura i sve su rekle da je transfer kao obicni pregled kod ginica,kad tamo :shock: trajalo je pola sata Luci je bio mokar kao cep,nema sanse ,isto su vracali embrije dok jedva nije uspio uzimajuci svaki put sve manji kateter,i poslije mi kaze,bukvalno sam vam iskasapio grlic,to necu nikada zaboraviti,drugi ET isto na VV i isti slucaj..Treci ET na IVF klinici,i kazem dr.Tomicu u cemu je problem,on kaze da se ne brinem i da se ne dovedem u situaciju diletacije grlica jer nije ni malo prijatno,i da mi apaurin i nesto za bolove,slucaj isti,jedva napravio transfer.Onda u Mb,nisam nista govorila ali na transferu Prof.V sam vidjeo i malo galamio sto nisam rekla,bolno bilo takodje.E onda me poslao na histero i tamo se vidjelo da mi je sve nekako usko,te neke tube,sam grlic kao vrh kljucaonice,maternica zavaljena ka naprijed i pomjerena u lijevu stranu,i valjda kateterom udaraju u zid maternice a to ne valja,nalazi su u Mb a ja idem tamo 03.03 pa cemo vidjeti,ja neznam da oni mogu tu ista promjeniti,samo znam da je to jako tezak osjecaj jel ne mogu reci da je ruzan kad znam sta rade,ali da je bolno jeste,i svaki put sama popijem za bolove i smirenje ali ne pomaze,ET mi je mora,ne zbog mene nego zbog embrija stalno imam osjecaj da ih guram van....Nadam se da 5.nece biti takav jel na samom transferu izgubim nadu........

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam muku mučila sa transferom,uvijek neizvjesnost,bila bi presretna kad bi dobili dobre embrije,a onda me bilo strah hoće li Luči moć napraviti transfer.Prvi puta smo imali odlične embrije,mrcvario me dva dana sa transferom i na kraju odustao,embrije zamrzli.Poslao me dva puta na diletaciju,histeroskopiju i utvrđeno da imam ulaz u grlić maternice nalik na pragić,i onda bi uvijek sa kateterom zapinjao.2 mj. sam svaki utorak popodne hodala k njemu na probne transfere,noćna mora,izmrcvario me,na kraju odustao i pozvao dr.Čanića da mi napravi transfer,on je to odradio za 3 min,isto je malo proširivao.E od tada je Luči već drugi transfer napravio sam,ali isto se malo mučio,ali sada ovaj transfer u ponedjeljak je napravio za 2 sek.bez boli,bez krvi,bio je tako happy,a poslije mi je rekao da je fakat napravio besprijekoran transfer kao da nikad nisam imala problema s tim...Valjda je ipak prokužio moju "Sevku"

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Lilli~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nezaboravno sretan 12.03.!

migullyy~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Za Mb!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

tia16 to je vec dobaz znak!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tia_16 stvarno su ti se naredali dobri znaci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nastave istim tempom
    bebomanka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 7.3
    Lili75 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 12.03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tia_16 pa to je savršeno :D , vidjet ćeš ovaj put će biti. Vjerujem da si presretna ako ništa drugo zbog tog bezbolnog transfera, znači ima nade da se pronađe put.... ajme nadam se da će i kod mene uspjeti. Ja bi bila sretna samo da je transfer bio bezbolan.

A di si radila histeroskopiju? mislim da bi i meni to moglo pomoći. od čega se točno sastoji ? ne vidim smisla u ponavljanju diletacije, najradije bih da odmah obavimo histero.

Pa mi smo stvarno posebne-vanserijska proizvodnja ha,ha...vjerojatno će nam i bebači biti posebni kao i mame

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage Nadda i ana33,

s obzirom da ste vi uspjele zatrudnit nakon traumatičnog transfera, please samo mi recite je li kod vas bilo krvi, mislim jel gaza bila krvava nakon ET ili je samo bilo bolno ali bez krvi.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tia_16 prvotno napisa
    Valjda je ipak prokužio moju "Sevku"
    Tako mi je drago što je ostvaren tako divan napredak...

Ne kužim kako to da su vas slali posebno na dilataciju, kad je meni već pri prvom AIH rečeno da su mi je napravili kako bi mogli progurati kateter. I tako isto i za drugi i za treći... Svaki puta ista priča, doktor pokušava progurati kateter, pokušava, pokušava (boli neopisivo i oštro), to traje i traje, onda odustane i čujem "Sestro, pribor za kiretažu", pa onda sestra vadi nekakvu kao torbu, platnenu, zavezanu, punu tih metalnih štapića i onda je nastupala prava bol... ma, muka mi je kad se i samo sjetim...

Ja se spremam u ožujku na histeroskopiju, nadam se da će i za mene doznati što je točno problem...

Nije mi lakše kad znam da možemo formirati pravi klub, mi sa specijalnim cerviksima, iako sam i ja do sada bila usamljena u dojmu da imam izuzetno rijetki problem... Sretno svima, od sveg srca

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lili75, drago mi je da je ovaj put bilo lakse. Zelim ti svu srecu za dva tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nije bilo krvi nakon transfera, bilo je krvi 2 dana poslije (vjerojatno implantacija), ali ja mislim da ta krv kod tebe potječe iz cerviksa, ne iz uterusa.Bit će sve ok!
    Držim fige za veliku betu!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ana hvala ti. Krvi više nema, bilo je samo jučer - gaza krvava nakon transfera (ali to znači i da je bio traumatičniji transfer od tvoga). U svakom slučaju thanx na potpori i željama.

Shanti, znam da ti možda nije lakše ali ipak ja se utješim kad saznam neke nove informacije i savjete iz članica našeg Kluba

Uvijek netko nešto novo javi, a i tješi me to da su neke od naših cura ipak doživjele bezbolni transfer kao Tia_16. Tako će biti i nama.

Sve vas raritete voli vas Lili raritetna

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lili75, samo bih ti zeljela reci da, iako moji transferi nisu traumaticni, niti bolni, ipak cesto bude malo krvi, a bilo je i nakon inseminacija. Malo se ozlijedi sluznica prilikom manipulacije. Kako kaze ana33, tvoja krv je vjerojatno iz cerviksa, zato ne brini.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a joj cure moje
    uz sve traume koje prolazimo pa još i to!
    ja srećom nemam problema s tim, al mogu si zamisliti kak vam je.
    hrabricama

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja sam jedna od vas koje imaju bolan transfer, sva sreca sto mi je bio prvi i zadnji. Puno sam se brinula za punkciju jer su mi svi rekli kako puno bili a meni to nije bilo nesto onako ne bas neka ekstra bol. I onda sva sretna idem na transfer koji kazu nista neboli bila sam na trenutak gubila i svijest, kod mene je problem endometrioza i priraslice nastale od operacija, tako da on mora jednostavno pomjerat sve na silu da bi doslo na svoje mjesto. I bila sam bas ukočena nisam se mogla opustit ali eto ostala sam trudan i evo me sad u 6mj trudnoće, krvi je isto na gazi bilo nakon transfera.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cvita i Ginger thanx.

Vesna, posrećilo nam se dabogda k'o tebi. Sad ga opet cjepidlačim jel ti bilo samo malo krvi ili..? meni je zadnji kraj gaze bio sav krvav, ali čini mi se ipak manje nego prošli put. I jel ti bio stimulirani ili smrzlići ili prirodni? daj please malo detalja. I sretno s trudnoćom!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Vesna, posrećilo nam se dabogda k'o tebi.
    Lili, dao Bog da vam se posreći!

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sorry tek sad stižem.Da, i ja sam krvarila malo nakon transfera,a i dr.me na to upozorio tako da se nadam da će i kod tebe završiti sve super!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ne znam šta bih bez svih vas!

ovo postaje prava ovisnost, MM se stalno smije kad god dođe doma ja sjedim za kompom i naravno na potpomognutoj na Rodi.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam imala dva mala jajnika koji su unisteni operacijama i endometriozom, lijevi mi čak često nisu ni vidili na ultrazvuku, stoga sam isla na stimulirani. A sto se tiče krvarenja bilo ga je ne bas puno a sto se tiče opuštenosti kod transfera evo kod mene nije bila presudna jer nisam se mogla gore kočit i izmicat. Jer meni je to bio prvi transfer i bas bolan i gore mi je bilo poslje transfera nego punkcije. Zbog moje situacije su mi stavili 3 enbrija jer cu ko teze zatrudnit rekli su. Kad ono eto pilo je super odmah pozitivna beta i sve je dalje islo kako treba eve bebica se javlja svako malo i curica je. I tebi zelim da ide ovako da se isplati trpit bol jer nemora značit da je uzaludna. Jer meni je biologica rekla necemo ti stavit 3 već dva da ti ostane vise zaleđenih jer svjesna si tog da ces vise puta dolazit. Kako god pogledas pravila nema.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vesnić, hvala ti puno i želim ti zdravu, sretnu i mirnu trudnoću s tvojom curicom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ovo si jako dobro rekla "I tebi zelim da ide ovako da se isplati trpit bol jer ne mora značit da je uzaludna" jer niej mi problem istrpit bol, moja ja to, samo da nije uzaludno.

Ugodnu nedjelju svima želim!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tek sad vidim lapsus "mogu ja to...je trebalo pisati.."

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga Tia_16 (umalo napisah kolegice po traumatičnom transferu, al ti si svoj rješila traume ha,ha,..)

Šaljem puno vibri za velikuuuu betu 10.3. u PON i moja se uskoro bliži 12.3. SRI.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure,
    možda malo glupo pitanje, ali zna li koja pouzdano koliko vremana treba proći da se embrij "ugnijezdi" u maternici. Da li se radi o satima, danima... Mislim, jasno mi je da se i ako se trudnoća dogodi, poslije može nešto desiti. Ali nije mi jasno koliko se poslije transfera moraš paziti. valjda sam bila jasna :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mišljenja su različita. Ako transferiraju blastociste, implantacija je u roku 24 sata, embriji transferirani 2-3 dana starosti u roku 48-72 sata. tako kažu naši doktori. Negdje sam našla podatak da se implantacija događa u roku 10 min. od transfera.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo da prijavim negativnu betu od 12.03.

Kad se sjetim šta me sad opet sve čeka?! al nema mi druge, nego naprijed u borbu za bebača!! idući tjedan ponovo do L. da vidimo što dalje.

Nadam se da je barem Tia uspjela.
    svima puno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Lilly 75

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lili, sretno drugi put!

iva_luca avatar