Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Odnosi u poslovnom svijetu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Gledala bih samo kako firma stoji. Ako plaće kasne, ako firma ima problema i jedva se držite, onda nikakve povišice ne bih tražila, ali bogme ni sniženja. Zaboga, kako ti to uopće pada na pamet.

Ali ako se firma solidno drži onda bih tražila 30 % više, i ako se meškolje, dogovorite na 10 %. Opet, teško je bilo što reći jer nisi dala puno opisa. Koji tip posla, koliko si dugo tamo, kolika je trenutna plaća, i sl.

Evo sad vidim, i ne mogu vjerovati, da vi govorite da bi pristali i na manje.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.05.2016. at 15:10

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala bih samo kako firma stoji. Ako plaće kasne, ako firma ima problema i jedva se držite, onda nikakve povišice ne bih tražila, ali bogme ni sniženja. Zaboga, kako ti to uopće pada na pamet.

Ali ako se firma solidno drži onda bih tražila 30 % više, i ako se meškolje, dogovorite na 10 %. Opet, teško je bilo što reći jer nisi dala puno opisa. Koji tip posla, koliko si dugo tamo, kolika je trenutna plaća, i sl.

Evo sad vidim, i ne mogu vjerovati, da vi govorite da bi pristali i na manje.
    malo si krivo shvatila , plaća bi bila znatno veća od sadašnje , ... firma stoji dobro - to nije upitno , ali želim postupiti fer da obje strane budu zadovoljne a ne ostaviti dojam ucjene...
    Kratkoročno bi možda pristali i na 100% veću plaću jer im gori pod petama , ali ja razmišljam dugoročno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    malo si krivo shvatila , plaća bi bila znatno veća od sadašnje , ... firma stoji dobro - to nije upitno , ali želim postupiti fer da obje strane budu zadovoljne a ne ostaviti dojam ucjene...
    Kratkoročno bi možda pristali i na 100% veću plaću jer im gori pod petama , ali ja razmišljam dugoročno
    Ja bih razmišljala isto kao ti i otvoreno bih o tome razgovarala. Nikakva korist od fige u džepu. Nije sve uvijek u plaći. Ja bih u startu krenula s istim zahtjevima, ako bih bila u prilici iznositi mišljenje, a isto bih pristala i na malo manju uz neke uvjete. Meni bi bilo važno da se zna radno vrij2me, da nema beskonačnih prekovremenih, a ako imaš ugovor, oni ti obično nisu plaćeni. Ima još caka. Meni je u mom nekadašnjem managerskom ugovoru puno značilo 30 dana godišnjega, ali rijetko sam bila u prilici to iskoristiti. Takvi poslovi znaju imati i tamnu stranu, ako se ne ostvare poslovni planovi i to nij tvoja greška, pazi da ti to ne utječe na plaću.

Dobro je što razmišljaš dugoročno. Nadam se da znaš dovoljno o poslu da nema skrivenih nasapunanih daski za koje nemaš pojma. Čuvaj se, nastoj zadržati korektne odnose i prema gore i prema dolje, jer ljudi su samo ljudi, znaju krivo procijeniti druge, a pogotovo sebe pa nije isključeno da doživiš zavist i druge neugodnosti. To nije uvijek lako odigrati. Plaća je tu važna, ali i o drugim stvarima treba voditi računa. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •