Citiraj LeanaLean prvotno napisa Vidi poruku
Malo mi je lakše kad ovo vidim Ali kod nas je problem što nema intenzivnog učenja u kratkom vremenu, jer sve traje jaakooo duuugooo. Budući da sinu puno pomažemo, a tome nema kraja ni konca osjećamo se kao taoci njegovog učenja. Od početka petog razreda zaboravili smo na nedjeljne izlete ili kakve druge aktivnosti. Svo vrijeme je podređeno njegovom učenju, a mi smo na izmaku snaga. Sreća je da se bliži kraj školske godine pa ćemo svi predahnuti, ali svakako bih htjela nešto poduzeti da se stvari promijene u osmom razredu, da se malo ubrza, osamostali itd.
Kako ste došlo do dijagnoze? Pitam zato jer dijete možda ima smetnje druge vrste (dizgrafija, disleksija) ako mu pisanje i čitanje ide tako sporo. Probaj tijekom ljeta naći dobrog logopeda koji se bavi time, pa da obaviš dijagnostički pregled. Govorim o tome zato jermi je to poznato iz iskustva. Može biti i nešto drugo, ali adhd često dolazi u paru s tim. Loša orijentacija u vremenu i prostoru, neprepoznavanje lijevo-desno, nemogućnost čitanja titlova....Moj sin je ljevak i duuugo mu je trebalo da savlada neke stvari, ali je uspjelo.

Ako ti nešto od ovoga zvuči poznato, trk logopedu. Ne mogu ti preporučiti osobu koja je nama pomogla jer je u mirovinii, ali bilo tko odlogopeda koji se bave smetnjama čitanja je ok. Imaš više o tome na stranicama Hrvatske udruge za disleksiju. Iako mozak takvih ljudi (kojima je dominantna eesna polovica mozga) uvijek radi drugačije nego nama običnima, METODE koje te osobe razviju puno pomažu kod čitanja i učenja.