Peterlin prvotno napisa
Ja sam ostala dužna potpun popis literature:
Barbara Meister Vitale: JEDNOROZI SU STVARNI
Paul Dennison: Brain Gym i ja (autobiografija); Brain Gym-priručnik za roditelje i edukatore
Ragnhild A. Oussoren: Ples pisanja
Carla Hannaford: Pametni pokreti
Ima još toga, ali kako smo mi to koristili godinama, od rane dječje dobi, nekako mi je glupo sad nqvoditi literaturu za početno čitanje.
Što se tiče dijagnostike, ako si bila u Suvagu, vjerojatno bi oni ustanovili disleksiju. Mom mlađem su je previdjeli u PCM ali u Suvagu nisu. Ne znam. Možeš zatražiti pregled logopeda, čisto kontrole radi, da ti provjeri kratkotrajnu memoriju, razumijevanje i slično. Ja sam vukla mlađega onamo da se konzultiram oko odabira srednje škole, ali kaže logoped da nema zapreke kod upisa, sve je došlo u granice.
Moj stariji sin isto je imao kašnjenje u razvoju govora, kao i neurološkog sustava i posljedično motorike, pa i danas hodamo u Suvag na kontrole neurologu. To da nije spriječilo pri upisu u mat.gimnaziju kako je i želio. Mlađi je ljevak i pisao je zrcalno do trećeg razreda, pa i danas zamjenjuje slova. Oba su imala izuzetno kratak interval pažnje. Stariji se sam motivira, mlađega treba ne gurkati nego povremeno svojski gurati. Sve u rok službe.
Želim tebi i sinu dadočekate famozni klik što prije.
Jesi li probala npr. audio lektiru? Može li tvoje dijete dulje održati slušnu pažnju nego vizualnu? Što voli? Što ga najviše zanima? To daje osnovu na kojoj pokušaš graditi dulji interval pažnje.