Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Redovita stolica

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Redovita stolica

Mislim da imamo problem. Od samog rođenja dijete nema baš urednu i redovitu stolicu, već svakih 2-3 dana u prosjeku. Nedavno se dogodilo da se i produžio koji dan, pa naravno "guza boli". Od onda, odnosno te boli, kakanje nam je postao problem. Odnosno NE kakanje. Nastojim postići regulaciju hranom, razgovoramo o potrebi svakodnevnog kakanja( čak mislim da polako ti razgovori nešto normalno pretvaraju u nešto veoma bitno!), ali nema pomaka. On zadržava stolicu i izbjegava kakanje, da ga ne bi bolilo.

Imate kakav savjet? Osim glicerinskih čepića (nisam ljubitelj)?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pokušajte s uravnoteženom prehranom koja je prijatelj crijeva, a ima je u obilju za djecu - blitva, palenta, zob, voda, jabuke.... Ako nemate to kao uobičajen način života, probajte kakati pred začepljenim stvorenjcem, možda ga je nešto još prestrašilo osim same boli.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Uf isto ovako. Mejri se pojavila tvrda stolica cim smo poceli sa dohranom. Jedemo kuhanje prilicno cesto, voce nakon svakog obroka (a posto slabo jede i voli voce ponekad joj to to cijeli obrok). Odbacila je sama i dnevnu pelenu (prije 9 mj.) a i nocnu (prije 4 dana) ali kakanje je uzas. Jucer me pitala za pelenu da kaka, ali smo se zaigrali na tuti pa je nekako izbacila, a jadna sva se preznoji 10x. Neka djeca su takva, takav im organizam. Mada smo ja i MM skroz obrat. Neznam odakle joj to.

jednom u 2-3 mjeseca se desi da ima super glatku stolicu, nemogu nikako skuzit od cega!

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mi zatvor obično uspijemo riješiti i bez čepića, i to s puno vode, soka od jabuke ili čaja od kamilice.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj savjet ti je dati tekućinu u kojoj su se prokuhale suhe smokve. ama je uvijek pomagalo.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Neko kaze jabuke da neko ne! :?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikazd, Mejra's m., meni se cini da je kod vas problem psihicke prirode, mi smo ga imali s C. i uz puno strpljenja i ukakanih gacica je proslo relativno brzo.

Mejra's m, cini mi se da nije dobro jesti voce poslije obroka. Ja ga djeci dajem prije obroka ili kao medjuobrok.

A jabuka regulira probavu (zato zbunjuje) - omeksava tvrdu stolicu i regulira proljev.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo i nas s istim problemom. Kakanje nam je noćna mora. Prije kad jedan dan ne bi imao stolicu dali bi mu kruškicu i sve ok. Sad pokušavamo sve živo, nejde. Strogo pazimo na prehranu, ali rezultata nema. Kad kaka sav se trese, preznoji se, ma strašno mi ga je gledat.

Tražila sam po forumu i vidla da se preporuča sok od šljiva, pa smo mu probali ga dat ((kršitelj koda)OV), ali tu se pojavio drugi problem. Sok mu je presladak i neće ga pit jer nikad mu čaj nismo šećerili, niti je jeo išta drugo jako slatko i diže mu se želudac na taj sokić, a bojim se ako ga razrijedim s vodom da neće imat učinak. Isto tak sam čula da pomaže slatka kamilica, ali kaj kad on neće ništ jako slatko.

Ja sam što se tiče uzroka problema na velikoj vagi. Čitala sam da tvrda stolica i zatvor mogu biti pokazatelj alergije na neku hranu, a obzirom je Roko alergičar bojim se da nije uzrok u tome, ali ne mogu skontat u kojoj hrani.

S druge strane mi smo na prelasku iz pelena u gačice i bojim se da je problem psihološke prirode jer nikako neće kakat u WC, a sad se već srami kakat u pelenu.
    Nježni smo s njim, nikad niko ga nije špotao niti vikao jer se pokakao u pelenu ili gaće, od malena ide s nama u WC, dam mu i da pusti vodu iza mene kad se pokakam da vidi da je to sve normalno, ali jednostavno neide.

Pričekat ću još par dana, pa ću otić na razgovor s njegovom pedijatricom, nisam ni sama pametna kaj napravi.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    Sok mu je presladak i neće ga pit jer nikad mu čaj nismo šećerili, niti je jeo išta drugo jako slatko i diže mu se želudac na taj sokić, a bojim se ako ga razrijedim s vodom da neće imat učinak. Isto tak sam čula da pomaže slatka kamilica, ali kaj kad on neće ništ jako slatko.
    Iako je problem vjerovatno kako i sama kažeš zbog odvikavanja od pelena, mislim da bi isto bilo dobro osigurati da se sve to ne "zaštopa". Ako neće sok od šljiva onda mu skuhaj kompot od suhih šljiva sa malo ili nimalo šećera ili mu daj da gricka suhe šljive. Sok od naranče je isto dobar ujutro natašte, a preko dana nek pije dosta tekučine i jogurta.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zaboravila sam još napisati da je meni super kašica od šljiva (****), odradi svoje svaki put

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dijanam, kako ste riješili problem? Molim te malo više detalja.

Mi jako pazimo na prehranu, puno povrća, voća, žitarica...sve je kuhano i lešo, isključivo maslinovo ulje, ma stvarno vodim računa o tome što jede. Stvarno ne znam što da radim. Nakon otvaranja posta smo se pokakili, a evo danas počeo opet treći dan bez kakice :/ !

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Nikazd, Mejra's m., meni se cini da je kod vas problem psihicke prirode, mi smo ga imali s C. i uz puno strpljenja i ukakanih gacica je proslo relativno brzo.

Mejra's m, cini mi se da nije dobro jesti voce poslije obroka. Ja ga djeci dajem prije obroka ili kao medjuobrok.

A jabuka regulira probavu (zato zbunjuje) - omeksava tvrdu stolicu i regulira proljev.
    Kao meduobrok da. Ali Mejri da damo ona bi vocem zamijenila obrok, zato nudim poslije obroka... to joj ionako bude kao desert!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Roko-mama, stavi ga na kahlicu, ne na wc, moj Luka (začepljeni kronično) isto neće na wc ali kahlica funkcionira. I pije razrijđeni sok od šljiva, čisti neće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •