Ne pušta me herbarij na miru jer to mi je bio pravi gušt. Evo jiš par trikova: bijela djetelina je bolja od crvene za brzo sušenje jer ima tanje stabljike, ali je i osjetljivija.

Odlična je pastirska torbica, to je ona trava koja ima listiće kao niz srca. Trave su obično super za sušenje jer su prirodno tanke, obični ljulj, engleski ljulj, osjak,mačji repak, divlji ječam...

Livadna kadulja je nezgodna jer je dugačka, pa treba potražiti neku malu i kratku ili prerezati stablj7ku na pola, pa nekako logično razmjestiti. Višak lišća treba maknuti.

Od glavočika je bolje uzeti neku tanku, različak ili mak, a ne maslačak koji je sav debeo i vlažan, osim ako nije obavezna biljka. Tratinčica je isto dobra jer je mala, ivančicu je već teže prešati.

Gavez je loš jer je debeo i vlažan, kao i čičak (lopuh ili čkalj, imaju debele cvjetove i stabljike) ali livadni zvončić je ok i jako dekorativan.

Ne mogu se sad sjetiti što smo još prešali, mislim podbjel i uskolisni trputac. Ima tog drača koliko hoćete... I dobru zabavu!