I još mnogi mladi biciklisti (i stariji) imaju slušalice u ušima, pa ni ne čuju kad im netko prilazi s leđa (to je isto jedna od stvari o kojima sam ozbiljno porazgovarala sa svojim sinovima). Kolegica je nedavno pričala kako je njena kćer studentica isto tako (sa slušalicama u ušima) biciklom izletjela ispred žene u autu (koja je imala prednost). Opalila ju je, srušila s bicikla itd... Potres mozga, čvoruga na glavi, aliiii kad je došla policija, ustanovilo se da je mlada biciklistica kriva i morala je platiti kaznu i štetu na autu (red veličine prosječne hr plaće sve skupa). Pa si ti sad misli...
Inače, imam i vlastito iskustvo iz te dobi (ja na biciklu, srušio me susjed autom, nisam imala kacigu pa i danas mogu napipati ožiljak gdje sam glavom udarila u rubni kamen). Izgubila sam godinu zbog toga. Nisam bila kriva, ali da sam bila pametnija i iskusnija, mogla sam to izbjeći. Nije uvijek bitno biti u pravu, ponekad moraš biti praktičan i pametan.
Dakle... u ponedjeljak si kupite Jutarnji i u njemu dobijete besplatnu knjigu prometnih pravila: https://www.jutarnji.hr/life/velika-...listu/7771581/ To ću svakako nabaviti da imamo doma.