Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: mlijeko bez trudnoće

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno mlijeko bez trudnoće

trebam pomoć,
    primjetila sam da mi iz obje dojke curi mlijeko. Iako ga curi jako malo, uplašila sam se jer nisam trudna. Imam 29 godina i do sada nisam imala ni jednu trudnoću, pa ne znam što se događa.
    ako se netko susreo sa sličnom pojavom, molim da mi ispriča svoje iskustvo i objasni što trebam poduzeti!!!
    thnx :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Stvarno ne znam, ali ja bih otisla na pregled dojki, da sebe smirim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sigrno imas visoki prolaktin, stoga moj ti je savjet da odes na pregled i vadit hormone, a u zavisnosti od nalaza doktor ce te uputi dalje. Ne brini nije to nista nerjesivo. Sretno

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jesi li sigurna da nisi trudna?
    meni je u ranom periodu trudnoće isto tako curilo nešto mliječno.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma to ti tijelo poručuje da si već debelo spremna za jednog malog bljuckavca

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma nisam trudna, radila sam test na trudnoću. Iako ne koristim nikakvu kontracepciju, prema rezultatu testa- nisam trudna.
    sad sam razgovarala sa ginekologom i on me uputio na liječnicu opće prakse i rekao da mi je vrijeme za bebu!!!
    uješio me kad je rekao da nije ništa strašno, ali me prepao kad je rekao da bi bilo najbolje napraviti mamografiju?!
    uh,

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ivaa ne mamografiju posebno ako do sad nisi rađala, probaj rađe prvo sa ultrazvukom.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Adry prvotno napisa
    ivaa ne mamografiju posebno ako do sad nisi rađala, probaj rađe prvo sa ultrazvukom.
    zašto?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zašto?[/quote]

Razlozi:
    1.Zato što je to rendgenska metoda (dakle zračenje) pregleda dojki koja se ne preporučuje kod osoba mlađih od 35 g. Od 35-40 g.vrši se samo jedan put u dvije godine.
    2.Tkivo dojke kod mlađih osoba je zgusnuto pa rendgenske zrake moraju biti visoke ... tako da se na kraju krajeva opet ne dobije prava slika.
    3.Prva metoda prije mamografije je ultrazvuk koji nije štetan. Pa ako se nedaj Bože nešto primjeti onda se ide dalje.
    Nije da se želim pravit pametna, ali mi nije jasno da ti tvoj doc znajući koliko imaš godina iz rukava to preporuči.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivaa, to lucenje mlijeka koje imas zove se galaktoreja. Ona je obicno pokazatelj povisenog nivoa hormona prolaktina (hiperprolaktinemija), a obicno je posljedica pojacanog stresa.

Moj ti je savjet (kao iskusne hiperprolaktinasice) da od svog ljekara trazis uputnicu za vadjenje nalaza hormona (barem prolaktina), kako bi imala taj osnovni podatak i mogla dobiti odgovarajucu terapiju.

Takodjer ti savjetujem da ne pokusavas istiskivati mlijeko iz bradavica, jer time mozes pojacati lucenje, a potrebno ga je zaustaviti.

Poviseni prolaktin za svoju posljedicu ima i onemogucavanje ovulacije, pa ako zelis raditi na bebi, neophodno je da prvo rijesis ovaj problem.

Puno srece, javi nam nalaze!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

thnx na informacijama,
    malo sam pogledala po netu i sad sam mrvicu "pametnija".
    svakako ću ovih dana otići doktoru i napraviti pretrage pa vam javim što se događa sa mnom.
    pusa

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ovako vidim da nisam jedina,samo sto je kod mene sve naopako,nekad imam ujutro mucnine,mlijeko sam dobila,nemogu leci na trbuh odmah me zeludac boli uglavnom bila kod ginekologa nisam trudna rekao je da dodjem za mjesec dana tj. u 8 mjesecu pa ce vidjeti ako nebudem trudna poslat ce me na hormone!Sve mi je isto kao u prvoj trudnoci samo sto nema trudnoce,a radimo na drugoj bebi da nam curica nebude sama!Sad cekam 28,07 da vidim hocu li dobit mengu.svim se srcem nadam da necu!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

podižem
    zadnjih tjedana u par navrata pojavilo mi se mlijeko, iako ne dojim već dvije godine (mala flekica na majci, par kapi)
    na bradavici sam tad skužila bijelu kap, dakle očito je od toga
    to se dogodilo sporadično (ne svakodnevno), par kapi
    izguglala i koliko vidim vjerojatno je riječ o povišenom prolaktinu al ne bih se htjela igrati doktora pa me zanima kome se moram javiti - ginekologu ili općoj praksi pa da ona šalje dalje? gdje uopće mogu vaditi taj hormon, čeka li se dugo?
    jedino što mi se baš ne uklapa u priči o prolaktinu u mojem slučaju je činjenica da mi je ciklus uredan i redovan
    ima li tko kakvo iskustvo?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo moje iskustvo.
    Oko godinu dana je sve skupa trajalo...prvo neka vodica krenula iz lijeve cice,ja ignorirala..pa krenula bijela vodica,kao mlijeko i to sve jače.Ja rekla doktoru,on me poslao vaditi prolaktin koji je iznosio 25.9 (ref. <23).Rekao je da je to u redu i da mi nije ništa,proči će.Nije prolazilo,a dok mi je počela iči krv poprilično sam se splašila..otišla sam privatno na uzv dojke i zaključak je da na lijevoj dojci imam malo proširenije kanaliće i da će se sve normalizirati u trudnoči.Nakon što sam zatrudnijela,zbilja je sve prestalo.Povremeno mi se slože ko neki čepići u bradavicama,ali više ništa ne curi.U to vrijeme su mi ciklusi bili uredni na dan.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a gdje si išla? prvo kod ginekologa ili općoj praksi pa dalje?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Prolaktin me poslao vaditi moj mpo doktor u Petrovoj.Rekla sam mu da mi več neko vrijeme curi mliječna tekučina..
    A uzv sam obavila na svoju ruku,privatno,jer da sam išla opčoj po uputnicu čekala bi mjesecima na red.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bila kod svoje doc.- dala mi uputnicu, ni manje ni više nego za Institut za tumore, u Ambulantu za bolesti dojke. Rekla je da vjerojatno nije ništa, al da me predostrožnosti radi mora poslati na pretrage. Došla sam jutros tamo s uputnicom, naručili me već idući tjedan. Čudno mi to sve malo...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je prolaktin bio uredan, a imala sam mlijeko 2 god nakon presdtanka dojenja. Ciklus mi je bio poremećen, pa sam dobila Bromergon i ostala trudna. I sad nakon drugog djeteta ja još uvijek imam nešto mlijeka, PRL opet uredan, već u 2 navrata sam pila Bromergon i onda bude nekoliko mjeseci mir i opet se pojavi mlijeko (pokoja kap dok stisnem, i povremeno osjetim trnce kao da će mlijeko krenuti). Sve drugo je ok, rekli su mi da može tako ostati cijeli život, a meni ne smeta dok mi je ciklus koliko-toliko uredan.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni samo nije baš jasno zašto me uputila u Institut za tumore??? Koliko čitam, sve su cure to rješavale po Petrovoj...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Meni samo nije baš jasno zašto me uputila u Institut za tumore??? Koliko čitam, sve su cure to rješavale po Petrovoj...
    to što te poslala na institut ne znači da misli da imaš tumor
    nego tamo liječnici imaju jako puno iskustva sa bolestima i poremećajima dojki
    kvalitetno rade uzv, mamografiju ako bude potrebna
    ne idu tamo samo ljudi s tumorima

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

naravno da ne mislim da imam tumor (makar, prošeta mi to kroz glavu od jučer
    zapravo, nisam smjela prije drljati po netu
    jer sam tako očekivala da ću ja kud i svi, vadit hormone u Petrovu i to je to
    zapravo, mislila sam da imam poremećaj tog hormona a ne neku bolest dojke, al dobro...
    uglavnom - nisam se nadala da će me uputit tamo, a još manje da ću dobit termin "pod hitne", kako reče sestra na šalteru

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

buba klara,ma sigurno je sve u redu...vidi kako je kod martineP,sličan slučaj.
    Možda je i dobro da te tamo poslala,vjerojatno ti budu izvadili prl za početak a i neke druge pretrage napravili,ako misle da zatreba.Kao što i tvoja dr kaže,predostrožnosti radi...budeš mirnija.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da ne mislim da imam tumor (makar, prošeta mi to kroz glavu od jučer
    zapravo, nisam smjela prije drljati po netu
    jer sam tako očekivala da ću ja kud i svi, vadit hormone u Petrovu i to je to
    zapravo, mislila sam da imam poremećaj tog hormona a ne neku bolest dojke, al dobro...
    uglavnom - nisam se nadala da će me uputit tamo, a još manje da ću dobit termin "pod hitne", kako reče sestra na šalteru
    meni je drago vidjeti kad se puše i na hladno
    a i ovo što aleks kaže, liječnici na institutu za tumore su jako dobri za bolesti dojke općenito

držim fige da nije ništa ozbiljno!

javi nam

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dakle, obavila pregled na Institutu za tumore - nema panike, pregledao me i veli doktor da je to gotovo normalno, par kapi mlijeka povremeno iz dojke, da vjerojatno neke žlijezde još rade, i da nema razloga za brigu
    pitala sam ga što s prolaktinom - odmahnuo je rukom
    ipak, rekao mi je da se naručim na UZV dojke kod njih (dobila termin u 3. mjesecu)
    bi li vi dalje "bušile" s tim vađenjem hormona prolaktina ili poslušale što je on rekao (samo UZV)?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

izvadila sam prolaktin - potpuno u redu nalaz
    ima li vas još kojima je prolaktin OK, a imaju malo mlijeka (par kapi)?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •