Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
Po stoti put su ´najnovija istraživanja´ pokazala kako nešto za što se smatralo da je izuzetno bitno za zaštitu mentalnog i inog drugog zdravlja potpuno nekorisno. Omega 3 navodno ipak nema nikakvog efekta, kao ni velike količine fluora za zaštitu zubiju i sl. Pogotovo ne razumijem davati djeci koja su potpuno zdrava bilo kakve dodatke. Bolje konzumirati redovito plavu ribu.
kao sto sam vec napisala, omega 3 je po rezultatima najnovijih istrazivanja itekako vazan, ne znam gdje si ti procitala da nemaju nikakvog efekta.
no, cini mi se da ti govoris samo o omega 3 dodacima hrani, ja sam isto protivnik davanja umjetnih vitamina djeci, ali pridajem dosta vaznosti unosenju hrane bogate omegom 3.
inace, u klasicnoj "kontinentalnoj" prehrani vrlo je velika mogucnost da omege 3 manjka. hocu reci da znam puno ljudi koji ne jedu uopce ribu, a kamoli plavu, masnu, losos i sl., a isto tako mislim da vecina ljudi uopce ne konzumira orahe, miso, lan, suncokret itd. takodjer onda te namirnice ne daju ni djeci.
a to moze biti opasno po njihov razvoj.