-
-
-
Dužan sam odgovor, nisam se vraćao na ovu temu jer mi je brrrr.
Enterokokusi i bifidobakterije žive normalno u debelom crijevu i zapravo su međusobno u konkurentnom odnosu.
Bifidobacterium normalno obitava u rodnici i zapravo je jamstvo dobrog zdravlja. Enterobakterije se isto hoće naseliti u rodnici i mokraćnom sustavu, ali tamo nisu poželjne.
Kod rođenja prirodnim putem dijete prolazi kroz rodnicu i dolazi u dodir s bifidobakterijama koje mu koloniziraju kožu i sluznice i to je OK. Zapravo vrlo OK.
Ono što kod carskog nije OK je potpuno neprirodan slijed događaja i nepredvidiva bakterijska kolonizacija bebe. Obzirom da se radi o otvorenoj rani, stvar je razumljiva - nitko ne želi sepsu.
Obzirom da ti je vodenjak prsnuo prije carskog, sasvim je izvjesno da je beba bila u kontaktu s bakterijama iz rodnice i vjerojatno je kolonizacija uspješno krenula, ali je nešto od toga vjerojatno došlo i na ranu :/
-
Romina, jako mi je žao što si morala sve to proći i svaka čast što si ipak uza sve muke uspjela u dojenju!
Šaljem brdo pusa hrabroj mami i prekrasnom Maurenu
-
Romina, ljubim te
Ja znam da ce Maureno dobiti jos kojeg brata/seku jer si jako hrabra mama!
-
-
Svaka čast na hrabrosti!
Prava mama!
-
svima
na lijepim riječima,i Davoru na objašnjenju
-
Davore, razmišljam o tvom objašnjenju već danima i nije mi baš jasno kako možeš tako rezolutno govoriti o tome što se dogodilo, s obzirom da nisi medicinske struke? Kako možeš znati? Moglo je biti još x stvari, možda uopće nije bilo ovako kao što si ti "objasnio".
-
Ja samo znam da sam mi svi nalazi bili u redu,a onda sam u otpusnom pismu vidjela izolirane bakterije.Od tada mislim da su doktori nešto zeznuli jel je sve bilo nabrzaka,a taj da je bilo jako puno poroda,carskih,i tak....
-
trbuh se prije poroda pere jodom ili plivaseptom, uvijek se otvara novi set instrumenata koji je sterilan.
-
Bakterije se "nakaleme" začas, pa to kaj su nalazi bili uredu niš ne znači. Ja mislim da nikad nećeš znati gdi je nastao problem i mislim da moraš to prihvatiti i misliti o pozitivnijim i ljepšim temama.
"Davore, razmišljam o tvom objašnjenju već danima i nije mi baš jasno kako možeš tako rezolutno govoriti o tome što se dogodilo, s obzirom da nisi medicinske struke? Kako možeš znati? Moglo je biti još x stvari, možda uopće nije bilo ovako kao što si ti "objasnio"."A Vedranu potpisujem...
-
mislim da nisam bila adekvatno kak da velim sterilizirana jel sam imala nezgodu sa klistirom,a odmash nakon carski...dovoljna je mala točkica fekalija na rukavici....zar ne?
-
ili bilo gdje drugdje. Izvukla si živu glavu i to je najvažnije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma