Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Boli me mali prst na desnoj ruci...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Boli me mali prst na desnoj ruci...

Muz i ja smo se neki dan glupirali i natezali ...on me nekak cudno primio za ruku i tada me mali prst zabolio...

Jos me tada zeko da je sigurno zivac pa da mi potegne opet pa da prode...nisam dala ...

Jucer me boljeo kroz dan ali ni priblizno ko danas...danas ga jedva pomicem nemogu ga istegnuti prema gore a ni
    skvrciti prema dolje..

Vidi se da je naoteko malo i nesto mrvicu se plavi...uglavnom na izgled nista strasno...

Uz bebolinu zbilja nemam vremena hodati naokolo a znam da mi dok.opce prakse nece nis napravit vec slati dalje...

Pa me zanima dal je ima tko kada tak "ukljestenje"ili postoji mogucnost nekog loma (sto opet mislim da ipak nije)...

Ak je taj famozni "zivac"kak to rijesiti da se opusti jer me boli za poludit a sada imam osjecaj da bol prelazi i na prstenjak...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kupi si Burov gel (Zagrebačke ljekarne - to ima samo u njihovim apotekama) koji sadrži kamilicu i arniku - ovo: http://www.gljz.hr/userFiles/flash/s...20za%20web.jpg

Od toga bi trebala splasnuti oteklina.

Eh, ako za dan-dva ne bude bolje - na slikanje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.06.2016. at 14:54

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

MD-u je pukao ligament u malom prstu prije par godina. Morao je neko vrijeme nositi udlagu. Bolilo ga je danima. Ja bi otisla doktoru.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Oteklina nije tako jaka ali je prisutna...

Od toliko gledanja u prst imam osjecaj da jos vise raste...

A kako prepoznati puknuce ligamenta i istegnuce zivca?...

Sutra mi je tako nezgodno ici dok.u to doba kada ona radi...neznam dal bi me primili negdje na hitnoj da to uslikaju iako to po meni nije ici bas za hitnu...ali mi je zbilja koma uz bebolinu organizirat se...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa njemu je prst ostao u iskrivljenom polozaju. Ne znam je li slikao ili nije kad se to dogodilo - bili smo tad u inozemstvu - pa su neke velike novce trazili za pregled u drzavnoj bolnici. Onda je otisao jeftinijem privatniku, al stvarno se ne sjecam jel ga taj samo pregledao ili ga je i slikao.

A vidit ces kako ti sutra bude.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 02.06.2016. at 20:51

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da,kod mene je kao pomalo zakrivljen...i svaki pokusaj ispravljanja boli ko sam vrag...

Pokusavala danas u par navrata u nadi kao da cu "rastegnut"prst pa ce biti bolje no nikaj..

I nesmijem imati ruku dolje jer imam osjecaj kada krv pocne ici da ce puknut...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa daj odi nekako kod doktora... u najgorem slucaju, za to ti ni na hitnoj ne bi naplatili 150 kuna. Ako te toliko boli, mislim da ga je bolje strucno imobilizirat.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Da,kod mene je kao pomalo zakrivljen...i svaki pokusaj ispravljanja boli ko sam vrag...

Pokusavala danas u par navrata u nadi kao da cu "rastegnut"prst pa ce biti bolje no nikaj..

I nesmijem imati ruku dolje jer imam osjecaj kada krv pocne ici da ce puknut...
    to je za hitnu draskovicevu ili gdje vec spadas ...po meni

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Odi na hitnu i poslikaj,jos se ne naplacuje tih 150kn

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

a do hitne bi i led bilo dobro staviti

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Otok, bol pri pokretu i modrica mi liče na puknuće kosti a ne istegnut ligament.
    Trebala bi to snimiti.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mislim da cu morat kako god znam danas ici doktoru...

Boli za poludjet ,nemogu ni spavati koliko boli...em sto sada vise nemogu ni pomaknuti prst imam jos i osjecaj da me potpuno cijela ruka boli....upravo popila i tabletu za bolove jer jednostavno vise nemogu trpiti...

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I meni svi ti simptomi liče na puknuće kosti.. Identično sam sve to imala kad sam slomila nožni palac..

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pokusavam dobiti cijelu jutro dok.u suprutnoj smijeni da me skicne i ako vec misli kamo poslati no nejavlja se...

Sada cekam 13h pa cu svojoj...neznam dal mi dok treba dati uputnicu za draskovicevu ili se mogu samo pojaviti...bojim se dugotrajnog cekanja jer sa bebolinom nemam kuda...

Sada je vec prilicno naotekao i boli cijelo vrijeme...ipak se tjesim da nije lom,nekak sumnjam da bi se ta jaka bol i sada veca oteklina javila za 4dana...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Pokusavam dobiti cijelu jutro dok.u suprutnoj smijeni da me skicne i ako vec misli kamo poslati no nejavlja se...

Sada cekam 13h pa cu svojoj...neznam dal mi dok treba dati uputnicu za draskovicevu ili se mogu samo pojaviti...bojim se dugotrajnog cekanja jer sa bebolinom nemam kuda...

Sada je vec prilicno naotekao i boli cijelo vrijeme...ipak se tjesim da nije lom,nekak sumnjam da bi se ta jaka bol i sada veca oteklina javila za 4dana...
    Nazovi ih i provjeri. Odmah sad, jer njihove ambulante su do 14 sati. Mislim da imaju hitnu službu 24h u sklopu koje je i gipsanje. Tu bi trebala moći bez uputnice, ali nisam sigurna. Bolje provjeriti:

Evo ti brojeva Klinike za traumatologiju, Draškovićeva

- centrala 4697-000
    - centralno naručivanje 4697-029

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kvaka mi ta kaj sada vise nemam kuda sa malenom...a ne zelim ju zbilja vuci po bolnicama...

Moci cu ici tek oko 18h...a s njome sam mislila skoknut samo do svoje dok.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja bih iskoristila bebačicu kao požurnicu u čekaonici, ionako bi sa njom imala prednost pred drugim pacijentima, a ako ne riješiš prst na vrijeme (čitaj:HITNO) nećeš se moći brinuti za malenu jer ćeš si zakomplicirati zdravlje i pogoršati stanje prsta koji ti je sredstvo za rad.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Na kraju isla sinoc s malenom i provela cekajuci 3h...

Nista nije strgano,nije im jasno zasto je tako naoteklo (a sinoc je vec bilo prilicno naoteceno) bolno vise nisam mogla pomicati prst...

Na rengenu su ocitali kao neku staru ozljedu navodnog napuknuca kojeg se ja ne sjecam jer me nikada prst nije bolio)i sada se kao to aktiviralo podizanjem tog prsta pa pretpostavljaju da je zato bolno i naoteceno...

Dobila langetu i dalje boli ko sam vrag,od tog silnog potezanja sinoc imam osjecaj da me cijela saka boli...

Javljam se k njima za 10dana...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ispravak potezanjem* ne podizanjem..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uzmi nešto protiv bolova, štajaznam Voltaren gel, pa namaži. Jesi li dobila klasičnu longetu od gipsa ili onu na čičak koju lakše možeš skinuti?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ni jednu ni drugu...vec neku kao "spuzvu"koja u sebi ima komad zice koji se savija i prakticki fiksira da nemogu mrdat...

Bas si gruntam i gruntam o toj "staroj"ozljedi...

dok.mi reko da se ocitava "neka davna" ozljeda ali sada mi se ave cini da je reko "NE tako davna ozljeda"...a moja dok.opce prakse rekla da im kazem da se to desilo kao jucer ujutro a ne prije 4dana...

Pa da tada nije bila ta ozljeda koja je vec pomalo zacjelila...jel moguce tako brzo?...

Za sada pijem Ibrufen ali kada zbilja jako zaboli (to bilo nocas)a sada trpim jer dojim pa nebi se htjela kljukat tabletama...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moguće je. Pa znaš kako brzo zaraste koljeno kad ga razbiješ ili prst kad ga porežeš...

Reci mužu da se ubuduće ne glupira jer od male neopreznosti može nastati prilično neugodno sr*nje... Ja uvijek branim svojim sinovima da se hrvaju po krevetima i glupiraju na taj način jer me strah ozljeda. Koliko puta su se samo tako udesili na tjelesnom... ufff...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam napisala da se kljukaš tabletama, nego da si namažeš taj prst gelom protiv bolova. Voltaren s eukaliptusom, s dvostrukom količinom aktivne tvari.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bome poslala muza po taj gel...namazala onaj dio koji sam mogla nisam htjela tu "spuzvu"micat...cini mi se da nije nista bolje...sada me toliko strasno boli...nisam cula nikoga da bas tako boli lom a kamoli samo napuknuce...

Pa me zanima dal zbilja takav sljed mora ici ?...ipak je ovo vec 5dan...(jucer dok.uopce zaboravila to upitati)

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ja zakljucujem da je kost pukla ali se nije razdvojila i jos si cekala par dana pa im vj.ne izgleda svjeze kako su navikli. s obzirom da su ti dobro imobilizirali a ne samo pro forme stisnuli to mi potvrđuje mišljenje. iz mog iskustva 2 Lupoceta od 500 mg istovremeno 2-3x dnevno dobro kupira bol ako zelis nesto piti, to smijes dok dojis. za brufen misllim da ne smijes ali provjeri. za lokalno , ja bi ovako kako peterlin kaze....
    samo da komentiram cekanje od 3 sata, meni je to pretužno jer mi dokazuje da svugdje i u svakom pogledu postajemo bezosjecajno drustvo....

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mislim da sam bas ovdje nedavno dobila savjet da je bolje popiti ibrufen jer se manje izlucuje i mlijeko od lupoceta...

No trudim se trpiti da ne pijem kroz dan nista pa si prije spavanja popijem da bar zaspat na miru mogu...

Da zalosno je cekanje...a da stvar bude gora ...doalo je pa4 "padobranca"koja su uredno usla unutra preko reda...

Rekli mi da dodem 13na pregled i upozorili da se oboruzam zivcima...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Peterlin-nikak da odg.

Ovaj pit MM nije kriv koliko sam ja...ja sam se prva pocela glupirati i bockati a on je u "obrani"nekako cudno primio prst i eto sr****...

I ja stalno na klince vicem da se ne navlace da se ne ozljede i eto...

Sada ce me mozda neko vrijeme poslusati...

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Dojenje
    Prema do sada dostupnim ograničenim ispitivanjima, ibuprofen se može pojaviti u majčinom mlijeku
    u vrlo niskim koncentracijama. Ne preporuča se davanje ibuprofena dojiljama.
    vidi ovdje na dnu stranice ti je opis svojstava lijeka
    http://www.almp.hr/?w=lijekovi&d=opsirnije&id=9242

a za lupocet kažu da smiješ, vidi ovdje
    http://www.almp.hr/?w=lijekovi&d=opsirnije&id=5543
    Posljednje uređivanje od elor : 04.06.2016. at 22:27

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi post na ovom topicu govori o tome da savjetnice (ali ni polaznice edukacije za savjetnice u dojenju) ne savjetuju o lijekovima.
    Jedina dva lijeka koja spominjemo su paracetamol (nježniji za majku, nešto malo se izlučuje u mlijeko i nije opasan za dijete) i ibuprofen (ne izlučuje se u mlijeko, ali je "težak" za želudac majke, osobito ako je inače osjetljiva).

Ibuprofen se ne izlučuje u mlijeko pa s te strane nema potrebe odgađati dojenje.
    O doziranju se treba savjetovati s ljekarnikom ili liječnikom.
    Kopiram post rodine savjetnice za dojenje s druge teme
    Ibuprofen ce ti bolje pomoci, a bebi ne skodi
    Ja ga pijem kad imam glavobolje (gadne su)

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da bas tako nesto mi je nedavno napisala savjetnica mislim da je bila Kaea u vezi lupoceta...

Nocas opet kaos...budna sam od pola 5h boli ga boli...i zbilja se pitam jel to zbilja tak normalno da rastura?...kao sto sam vec napisala inace ima visoki prag tolerancije na bol ali ova bol me dovodi do suza...osjecam se ko neka mimozica...

Od susjede mala imala prije koji mj.napuknuce palca pa sam bas komentirala jucer s njenom mamom...malu ooce nije boljelo ni malo a ja "umirem"...

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

kako hoces, svak ima sve dostupne informacije i pravo na odluku kome ce vjerovati

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Cure zna li tko iz iskustva koliko ta bol (ona bas jaka)traje.. u meduvremenu mislim da mi je oteklo jos jace ...vidi se preko zavoja da je nabubrilo...

Uz bebu jednostavno nemogu 100% mirovat s rukom i tu mi se jos otezava stvar...svako malo me posteno strecne...

A kako dolazi noc pocne bas jako,jako boljet...

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ja bih na tvom mjestu opet na hitnu, trbalo bi prolaziti a ne jace oticati

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Danas mi skinuli longetu..na rengenu sve pet...

Bila sam uvjerena da ce biti ok i to je to...no...

Nakon skidanja ja prst nisam mogla uopce savinut (u srednjem zglobu)...prst se plavi i prilicno je spljosten (iako mislim da je spljosten od longete),pa cak je i bolan...nisam ni znala da me jos boli dok mi doktor nije stisnuo taj zglobic...

Zaljepili mi prstenjak s malim prstom i rekli da tako nosim jos 10dana...ako ne prode da moram na fizikalnu...

Nova dijagnoza da je nagnjecen...sto ne kuzim kako?...muz ga uopce nije stisnu (a i da je pa nije mogo tako jako)...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •