Gledaj žuta, u mojoj kući su isto spavale male bebe, ima kukaca i paukova posvuda, nije im se ništa desilo. Što se može djetetu dogoditi od kukaca? (Da kažem istinu, kod mene doma ima i škorpiona, i što god činila, uvijek ih ima, kao i kod svih mojih susjeda, i još nam nitko nije zabranio da držimo djecu doma)
Jedino što može držati vodu u tvojoj priči je da postoje mame koje se panično boje kukaca, pa bi u to ime trebalo sve kukce u rodilištima likvidirati, kao da taj postotak rodilja ne bude pod stresom? Ja osobno mislim da je to nelogično i bespotrebno. Ono što bi mene brinulo je prije svega hoću li naići na uljudno i stručno osoblje. Nakon toga, bilo bi lijepo da su tuševi u malo boljem stanju. I to je otprilike sve.
Jako svjetlo usred noći... to mi je slijedeća nelogičnost. Ja sam u rodilištu imala prigušeno svjetlo koje je dolazilo s hodnika kroz stakla ispod stropa, i to mi je već smetalo pri spavanju. Stvarno ostave jako svjetlo? Ja bih se zbog toga žalila.
S oba djeteta sam uvijek od početka spavala u krevetu. Tako su djeca mirnija, a pogotovo prvih dana nakon poroda nisam imala snage za ustajanje svaki put kad dijete zakmeči.
Imali smo mnoge rasprave oko sigurnosti pri spavanju s bebama u istom krevetu. Ja osobno ni malo ne vjerujem da djeci prijeti veća opasnost ako ne spavaju odvojeno, čak naprotiv.
Prilikom prvog boravka na babinjačama jedna mi je sestra na prilično neuljudan način održala bukvicu što držim dijete (budna, preko dana) u krevetu kraj sebe, jer djeca moraju imati svoje mjesto iz higijenskih razloga, te ih odmah nakon podoja treba vraćati u krevetić. To što ja sa svojih 20-tak šavova ne mogu dijete sama izvaditi iz krevetića nije ju zanimalo.
Nakon drugog poroda nije mi nitko o tome govorio. Pretpostavila sam da su u međuvremenu i oni čuli za co-sleeping.