Pokazuje rezultate 1 do 50 od 341

Tema: Izrazita sramežljivost!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zuta, nema nekog okidača nego baš kao što sirius kaže prevelika očekivanja.
    Njen odgovor je takva sam se rodila :D

Sve što je novo kod nje je problem. Voziti bicikl, role, plivati, neka nova igra, sve.
    Evo npr role je dobila prošle godine i već godinu dana malo po malo ju nagovaramo. Krene i ide joj odlično, nakon par minuta ona to nauči, ali ne to ne valja i nije dobro i ona to ne zna.
    Htjela sam ju upisati u sklopu vrtića na engleski 1x tjedno jer ga doma sama uči. Čim sam spomenula je počela histerija i plač. Njen odgovor je da ne želi jer ne zna sve.

Ona si postavlja sama previsoke kriterije, ja bih čak rekla nemoguće i ništa nije dovoljno dobro. Doduše ipak smo u ove 2 godine uspjeli dosta omekšati taj perfekcionizam.
    Da vam dam neki banalan primjer, sad ipak lijepimo sličice u album, prije 2 godine su svi albumi bili poderani jer niti jedna sličica nije bila dobro zaljepljena a lijepila ih je u milimetar.

Baš me muči ovaj dio jer je ta njena sramežljivost paralizirajuća, ometa joj normalan život. Dođe na rođendan na kojem je 5 njenih najboljih prijateljica i jedna nepoznata djevojčica i ona sat i pol vremena sjedi i gleda u jednu točku dok ta nepoznata djevojčica ne ode kući.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku

Baš me muči ovaj dio jer je ta njena sramežljivost paralizirajuća, ometa joj normalan život. Dođe na rođendan na kojem je 5 njenih najboljih prijateljica i jedna nepoznata djevojčica i ona sat i pol vremena sjedi i gleda u jednu točku dok ta nepoznata djevojčica ne ode kući.
    Ja bi samo htjela naglasiti nesto lijepo: to da dodje na rodjendan na kojem ima pet najboljih prijateljica Srametljivost ce vjerojatno s vremenom popustati. Ali to da ima dobre prijateljice i da ima ljude kojima se povjerava i s kojima je otvorena (meni je npr. super kako je ona tebi ispricala da ju je sram i da ne zeli biti u predstavi - to zahtijeva i povjerenje i otvorenost prema bliskim ljudima), i da zna uspostaviti bliske odnose, to je po meni ono sto je zaista vazno.

Kao savjet (a mozda nije dobar , mozda je ne biste trebali nagovarat da radi nesto sto kaze da ne zeli. Ako kaze da ne zeli glumiti u predstavi, kazete joj, "ok, ne moras, glumit ces drugi put kad budes spremna", ne zeli vozit role, "ok, kad ti budes htjela, vozi ih". Mozda je ne treba na nista nagovarat. (no to je onako "mozda" savjet... lako moguce da to nije dobro za nju .

Sjecam se kad je nama dosao Branko Kockica u vrtic snimat emisiju da ja od srama nisam htjela sudjelovat u tome i da smo nas par rekli da necemo, i cekali ispred dvorane da se emisija snimi. I nije mi zao sto nisam bila u emisiji sasvim mi je svejedno... a tada bi mi to bio uzasan stres.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi samo htjela naglasiti nesto lijepo: to da dodje na rodjendan na kojem ima pet najboljih prijateljica Srametljivost ce vjerojatno s vremenom popustati. Ali to da ima dobre prijateljice i da ima ljude kojima se povjerava i s kojima je otvorena (meni je npr. super kako je ona tebi ispricala da ju je sram i da ne zeli biti u predstavi - to zahtijeva i povjerenje i otvorenost prema bliskim ljudima), i da zna uspostaviti bliske odnose, to je po meni ono sto je zaista vazno.

Kao savjet (a mozda nije dobar , mozda je ne biste trebali nagovarat da radi nesto sto kaze da ne zeli. Ako kaze da ne zeli glumiti u predstavi, kazete joj, "ok, ne moras, glumit ces drugi put kad budes spremna", ne zeli vozit role, "ok, kad ti budes htjela, vozi ih". Mozda je ne treba na nista nagovarat. (no to je onako "mozda" savjet... lako moguce da to nije dobro za nju .

Sjecam se kad je nama dosao Branko Kockica u vrtic snimat emisiju da ja od srama nisam htjela sudjelovat u tome i da smo nas par rekli da necemo, i cekali ispred dvorane da se emisija snimi. I nije mi zao sto nisam bila u emisiji sasvim mi je svejedno... a tada bi mi to bio uzasan stres.
    Da u vrtiću među svojim vršnjacima je omiljena i predivno se druži sa prijateljicama i prijateljima.

Ovaj drugi dio smo i mi puno puta razmišljali kojim putem pa smo došli do zaključka da ju ipak trebamo gurati. Radi se o tome da ona želi glumiti u predstavi, silno, ali ne može od srama. Ona želi silno voziti role i plivati i bicikl ali ju strah da to neće dobro napraviti paralizira pa smo ju u dogovoru s psihologom odlučili ipak gurati u situacije koje su joj neugodne jer ju ne možemo dovijeka držati u nekom mjehuriću.
    Što se tiče predstave ja sam joj rekla da ne mora biti u predstavi ako joj je to tako jako teško, da se nitko neće ljutiti ni mi ni tete ni prijatelji, ali da razmisli jer je dugo vježbala a i da je predivna bubamara i da joj nebi poslije bilo žao. Onda je odlučila da ipak želi, ali evo ipak je taj strah bio prejaki.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •