Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da imaš "good point". Neki roditelji jednostavno nisu zadovoljni sa načinom ponašanja svoga djeteta i, umjesto da prihvate dijete takvo kakvo je, čine sve da ga promijene i ukalupe prema svojim očekivanjima.

Ili roditelji postavljaju prevelika očekivanja. Češće je "greška" u odraslima. Dijete samo reagira na sebi jedino mogući način.

No, ja sam uvijek na strani djeteta, uvijek tražim grešku u roditeljima, pa možete i moje mišljenje uzeti sa rezervom, naravno.
A po cemu si ti zakljucila da ja nisam na strani svog djeteta. Da si ikada s razumijevanjem procitala moje postove vidjela bi da sam iskljucivo na strani svog djeteta.
Jedino sto zelim je da moje dijete bude sretno i da mu pomognem da se lakse nosi sa njoj stresnim situacijama kojih ce u zivotu biti, od toga ju zastititi ne mogu.
No, najlakse je doci na ovakvu temu ubaciti s visoka par recenica i reci uzmite moje misljenje s rezervom jer ne znam sto s time zelis postici osim uzdici sebe.
Vjeruj mi beti ovdje se ne radi o roditeljima zlostavljacima, roditeljima koji ponizavaju, roditeljima koji svoje zivotne zelje zele ispuniti preko djeteta. Uvijek i prvo smo i ja i MM kretali od toga da preispitamo sebe i svoja ponasanja i da zamisli neke greske smo radili i raditi cemo.
Moje je dijete mene strahovito puno naucilo tokom ovih godina, uz nju smo rasli i mi kao roditelji i kao ljudi.