Pokazuje rezultate 1 do 50 od 341

Tema: Izrazita sramežljivost!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Uh..puno ste toga napisale i puno korisnog.
    Malo sam proucila selektivni mutizam i prepoznala ju u svim nabrojanim karakteristikama a sada eto znam da to ima i neko ime.
    Mogu se samo nadati da ce nasim trudom i radom uspjeti barem donekle to prevladati da ju nece ometati i sputavati u svakodnevnim, pogotovo skolskim aktivnostima.
    Sorry, DOSADNA sam već s tim Suvagom i bogu i ljudima na forumu, ali zašto ne odeš tamo na dijagnostiku? Imaju logopeda i psihologa.

Meni su u PCM previdjeli osnovni problem koji je imao moj mlađi sin (teškoće čitanja) i pričali su mi priče o darovitosti (koje imaju elemente istine, ali nije to bitno, oni su vidjeli samo stvari kojima se oni bave, a pravi djetetov problem je ostao nedijagnosticiran). Samo smo izgubili dragocjeno vrijeme, ali to čovjek često shvati tek kasnije. Nije sad to bitno. Nije me ni pedijatrica uputila kako treba, a još manje škola, pa sam ja neko vrijeme tražila pomoć na krivom mjestu.

Činjenica je da je moje dijete bilo silno frustrirano zbog nemogućnosti čitanja i to smo uspjeli riješiti tek u Suvagu. Išla sam tamo "po inerciji" jer mi je starije dijete bilo godinama na logopedskoj terapiji, pa sam poprečki išla pitati njegovu dugogodišnju logopedicu za pomoć i žena me lijepo uputila. Suvag ili nešto drugo - nebitno je, ali mom sinu je trebala kombinacija psiholog+logoped s mogućnošću terapije koja rješava to što ga muči. Išao je u Suvag kod odlične prof. Čović (psiholog psihoterapeut) na psihoterapiju zbog samoozljeđivanja izazvanog upravo frustracijom zbog problema u školi. Srećom, ta sezona se potrefila s upisom u glazbenu školu, koja mu je podigla samopouzdanje.

Eh, sad, da li je Suvag pravo mjesto i za tvoje dijete - ne znam, ali oni IMAJU mogućnost psihološkog testiranja i dobri su u tome, kao i mogućnost terapije takvih problema, sve uredno na uputnicu. Isto, s njihovim papirima dobiješ odgovarajući tretman u školi što nije zanemarivo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.06.2016. at 09:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •