Pokazuje rezultate 1 do 50 od 341

Tema: Izrazita sramežljivost!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što je laumi napisala, normalno je da deca mogu imati ceo niz psihičkih ili fizičkih poteškoća, samo nisam sigurna koliko je normalno da se roditelj pravi da te teškoće ne postoje, naročito ako je to nešto što dete čini nesrećnim.
    slažem se da je beti netaktična, bezobrazna i piše s visoka ko da je svu pamet svijeta popila :D
    al sori, meni isto nije normalno da mitovski jedan dan misli da dijete ima ozbiljnu dijagnozu, selektivnu mutozu, a drugi dan da ima super socijalizirano, sramežljivo dijete. i da se to tumači skokom u razvoju.
    inače, i ja sam sklona tome, pogotovo dok su bili mali (mislim, šta više reć od toga nego da sam zvala pedijatricu da se dijete prestalo smijati ).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se da je beti netaktična, bezobrazna i piše s visoka ko da je svu pamet svijeta popila :D
    al sori, meni isto nije normalno da mitovski jedan dan misli da dijete ima ozbiljnu dijagnozu, selektivnu mutozu, a drugi dan da ima super socijalizirano, sramežljivo dijete. i da se to tumači skokom u razvoju.
    inače, i ja sam sklona tome, pogotovo dok su bili mali (mislim, šta više reć od toga nego da sam zvala pedijatricu da se dijete prestalo smijati ).
    E, da....

Joj, kakve smo sve bedastoće radili .... Nisu roditelji imuni od grešaka.

Meni je najbolje bilo kad sam se dosjetila oponašati nepoželjno dječje ponašanje i kad sam se izvalila na pod u sobi i počela derati... Moj E. je zanijemio od čuda i što - prestao urlikati. Nisam to ponovila, pa ne znam da li bi i drugi put upalilo, ali taj jedan put je bilo ok. Isto, kad je L. s 3 godine radio scenu u dućanu jer nije htio probati novu jaknu, okrenula sam se i otišla (2-3 metra je bilo dovoljno). Nije ponovio cirkus, iako sam i ja pazila da ih ne dovodim u situacije za koje sam očekivala da bi mogle biti pokretač neurotičnog ponašanja. Poslije sam malo pomalo prestala.

* * *
    Meni je puno značio Suvag - ide tamo dijete psihologu na terapiju, ali na svaka 2-3 njegova odlaska ide roditelj BEZ djeteta. Pa me lijepo žena prizemljila i uprla prstom gdje smo fulali, štajaznam imali prevelika očekivanja ili premala...Bome mi je dobro došlo!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je puno značio Suvag - ide tamo dijete psihologu na terapiju, ali na svaka 2-3 njegova odlaska ide roditelj BEZ djeteta. Pa me lijepo žena prizemljila i uprla prstom gdje smo fulali, štajaznam imali prevelika očekivanja ili premala...Bome mi je dobro došlo!
    Upravo to i u Psihološkom centru su jednom mjesečno roditeljske radionice koje nama znače strahovito puno, čak bih rekla više nego to što ona ide na radionice. I nama su ukazali i na neke greške i dobijemo savjete a i bome izmjenimo iskustva s roditeljima slične djece.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

O, majko mila pa gdje sam ja napisala da mislim da ima selektivnu mutozu i gdje sam napisala da je drugi dan super socijalizirano, sramežljivo dijete.

Otvorila sam temu opisala poteškoće, netko se javio napisao da možda sa stručnjacima vidim dali se radi o selektivnoj mutozi. Ja išla googlati kao što svi radimo u današnje vrijeme, vidjela da dosta karakteristika koje se navode moja J. ima, malo se jesam zabrinula ali da ću na temelju foruma priljepiti svome djetetu dijagnozu ne pada mi napamet.
    Naravno da bi se i da ću se posavjetovati sa stručnjacima.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Nije bas tako ali dobro. Vidi se da nemas iskustva s takvom djecom.
    Bilo bi lijepo da nemam, ali baš zato što imam, mogu to i napisati.

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da su djeca normalna. I Down sindrom i ADHD su normalni, npr. Ali su i poteskoca. I tu nije lako ni djeci ni roditeljima i dobro je da danas postoji svjesnost o ovakvim poteskocama i strucnjaci koji pomazu. Jer roditelji u nekim slucajevima ne mogu sami, treba im podrska.
    Bez obzira na ovakva inputiranja (kao sto radi Beti) da je s djecom uvijek sve ok, a da su roditelji nesposobni, histericni, preosjetljivi ili kakvi vec.
    Očito čitaš neke druge riječi, a ne ono što sam ja napisala. Ovdje pričamo o djetetu koje nema nikve dijagnoze, sasvim je zdravo.

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Beti3 ovo što ti govoriš nije netočno i događa se. Nemam ništa protiv da upreš prstom u nešto konkretno što sam ja napisala, kažeš svoje mišljenje i daš sugestiju što promijeniti i popraviti, ali ovakvim svojim konstantinm upadima na ovakve i slične teme ne vidim šta želiš postići osim da se netko drugi osjeća kao nesposoban ili loš roditelj.
    Samo pišem da ne treba pjetrerivati. Ne treba ići na brdo pregleda i radionica zato što se dijete ne ponaša onako kako je to roditelj zamislio. Možda treba samo dozvoliti djetetu da odraste. rehab je napisala nekoliko krasnih postova na ovoj temi i posve se slažem s njom.

Pa, hvala ti. Ako nečije postove kojima se želi pomoći roditeljima da stvari sagledaju iz druge perspektive, proglašavaš, kako si ono napisala...ah, ne, neću ponavljati, ja nisam toliko bezobrazna kao ti, onda to najbolje govori o tebi.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Samo pišem da ne treba pjetrerivati. Ne treba ići na brdo pregleda i radionica zato što se dijete ne ponaša onako kako je to roditelj zamislio. Možda treba samo dozvoliti djetetu da odraste. rehab je napisala nekoliko krasnih postova na ovoj temi i posve se slažem s njom.
    Na pregledu smo bili jednom, prije 2 godine. Na radionice ide 2 puta mjesečno i na njima se zapravo igra. Nitko nju ne posjedne i ispire joj mozak.
    Kao što sam napisala, najkorisnije su radionice na koje mi roditelji idemo jednom mjesečno. Dobijemo krasnih savjeta, pa i ovih da dijete za neke stvari treba jednostavno odrasti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •