-
lavko, meni ti je to potpuno normalno
jer su moji oboje (bili) taj tip, u početku su ih vršnjaci baš plašili
M se tek nakon više od godinu dana vrtića počeo pomalo igrat s drugom djecom
sad mi je nezamislivo da sam imala taj problem s njim, sad imam maltene suprotan
b je isto prvih pola godine držala se isključivo teta, druga djeca su je plašila jer su za njene kriterije previše glasna i nepredvidiva
pola godine nije riječ progovorila u vrtiću, a isto kako kažeš, kući sušta suprotnost
ali pomalo se oslobodila, tek zadnjih par mjeseci, da se ponekad (al sve više) igra s drugom djecom, teta mi to posebno prijavi
hoću reći, ide to polako, i primijetit ćeš kako sazrijeva i prevladava situaciju po situaciju
odgovor na pitanje treba li gurnuti, ja bih rekla: treba nježno i strpljivo poticati.
ne forsirati (više od onoga što si morala isforsirati da ide u vrtić na 8 sati), ako neće, ok nek se lijepi uz tebe, doneseš joj neke igračke blizu tebe i nek se zabavlja. Ali ako idete kod nekog na druženje, osiguraj da ostanete dovoljno vremena da se stigne opustit i krenut pomalo prema drugoj djeci. Obično ono koliko mi odrasli zamišljamo da je dovoljno vremena, za djecu je prekratko, taman kad oni krenu radit korak naprijed, mi bi išli doma.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma