post od 23.5.
zbog izvanmenstrualnog krvarenja sam jučer bila kod svoje ginekologinje i endometrij mi je 16 mm što je po njenim riječima dosta deblje nego što bi trebalo biti. za sam izraz endometrij sam u teoriji otprilike znala što je i čemu služi, ali o njegovoj patologiji nisam imala pojma do sinoć kad sam išla guglati i naravno da je karcinom ono što mi se sad najviše mota po glavi i ne da mi mira.
samo krvarenje nije toliko obilno koliko već dugo traje, preko 2 tjedna, te su mi propisane duphaston tablete od 10 mg koje moram piti prva 3 dana po 2 tbl, 5 dana po 3x1 tbl i na kraju još 15 dana 2x1 tbl. U slučaju da krvarenje ne stane slijedi expl kiretaža. papu sa zadnju vadila prije 2 god. i tad je valjda bila ok. sad mi je nije mogla napraviti jer krvarim. tamo su me i testirali na trudnoću i test je naravno negativan, ali su morali to isključiti kao razlog ovog krvarenja.
e sad, to je skoro mjesec dana neizvjesnosti, a ja već ufilmala najgoru dijagnozu. naravno, sve simptome koji su zabilježeni ja imam.inače, prije 2 i po godine su mi zbog poveće ciste uklonili desni jajnik, a ph je bio uredan. sad mi je na lijevom vidjela folikul 19 X 17 mm. to nemam blage što znači točno, ali bolje da ne idem istraživati da ne naiđem na još kakvu dijagnozu.
inače, uskoro imam 44 godine, ciklus mi se nakon operacije znatno skratio, ali inače nije bilo nekih većih problema. od ostalih dijagnoza imam hipotireozu i trošim eutirox i naravno, anksiozni poremećaj s napadima panike. to godinama držim pod nekakvom kontrolom pomoću anafranila (antidepresiv).
ima li tko slična iskustva jer ću izluditi i sebe i sve oko sebe svojim crnjačenjem. znam da je najbolje misliti pozitivno, ali moj mentalni sklop očito tako ne zna na žalost funkcionirati. to će razumjeti oni koji se bore s anksioznošću. eto, morala sam se doći i ovdje izjadati jer sam svoje već opteretila.
......................
update
Ovo je moj post od prije 2 tjedna, ali ga na žalost nije nitko vidio ili nema iskustva u vezi toga. U međuvremenu sam bila ponovno kod ginekologa jer mi se i uz terapiju pojavilo lagano krvarenje koje za sad više izgleda kao spoting. I endometrij je još deblji nego zadni pot, 18 mmUpućena sam u bolnicu na moguću kiretažu, ali mi je tamo liječnica rekla da ne mogu ništa prije sljedećeg utorka, a da moj slučaj nije hitan. Napomenula sam da bih trebala sutra na par dana u inozemstvo i ona mi je dala zeleno svjetlo s tim da mi je terapiju duphastonima vratila sa 2 x 1 na 3x1. E sad, ja sam teški paničar, ali putovanje mi je stvarno teško odgoditi. Inače se ne osjećam toliko loše osim ako izuzmemo taj psihološki faktor. Putujem u Njemačku i izvadila sam europsku zdravstvenu iskaznicu za koju se nadam da mi neće trebati. Mene zanima da li je normalno da se uz terapiju duphastonom javi ovako oskudno krvarenje jer je ovo prvi put da uzimam taj lijek. Naravno da sam udavila ginekologinju pitanjima o mogućem karcinomu
, ali naravno da mi ona to nije mogla ni poreći ni potvrditi jer se prvo moraju napraviti dodatne analize. Ona me tješi da je endometrij svugdje ravnomjerno zadebljan i da je najvjerojatnije riječ o hormonalnom disbalansu koje kao nije rijetko u mojim godinama i preporučuje mi kad riješimo sve ovo ugradnju mirene. O tome ću vas podrobnije pitati ako do toga dođe
Stvarno se ispričavam na cijeloj litaniji, ali moja anksioznost već probija plafon, a taj put mi je stvarno bitan. Unaprijed hvala na svakoj sugestiji i odgovoru![]()