Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Duphaston, putovanje i svašta nešto... molim pomoć!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zaboravila sam samo dodati da mi se krvarenje bilo skroz zaustavilo nakon 2. dana terapije, ali je ponovno počelo prije 2 dana zbog čega mi je povećana doza duphastona. zbog toga sam još i zabrinutija jer sam se bila poveselila tom prestanku krvarenja i nadala se da ću izbjeći kiretažu.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 08.06.2016. at 13:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    zaboravila sam samo dodati da mi se krvarenje bilo skroz zaustavilo nakon 2. dana terapije, ali je ponovno počelo prije 2 dana zbog čega mi je povećana doza duphastona. zbog toga sam još i zabrinutija jer sam se bila poveselila tom prestanku krvarenja i nadala se da ću izbjeći kiretažu.
    Ja sam jedna od onih koji s tim imaju problema, zapravo još i gore, jer meni ph nalazi nakon kiretaža nisu sasvim uredni. Dijagnoza je Hyperplasia Complex, a manifestira se tako da sluznica buja i zadebljava se. Zbog toga sam bila na kiretaži, dva-tri puta, možda i više ako računam i one kiretaže prije nego sam rodila.

Nebitno.

Meni su za kontrolu bujanja sluznice davali Proveru. Rezultat - debljanje, valunzi, užasno sam se loše osjećala. Dobila duphaston - bilo je nešto bolje, ali problem nije trajno riješen. Nakon zadnje kiretaže predložili su mi mirenu (IUD, spirala koja otpušta hormone) i ja sam se spasila. Sluznica je već 3 godine u granicama, ništa ne buja (ne usudim se preskakati kontrole) i rekla mi je dr. da bi po isteku roka trajanja mirene mogla biti bez ičega, jer mi hormonska aktivnost jajnika polako prestaje.

* * *
    Tebi su vjerojatno povećali dozu duphastona da ti izazovu krvarenje kako treba, jer sluznica se mora očistiti do kraja. Ne znam. Duphaston se pije 2 tjedna, pa onda pauza, čekaš menstruaciju, pa onda od štajaznam desetog dana menstruacije ponovno. Lijek izvana dodaje količinu hormona koja ti nedostaje da bi ciklus bio oko 28 dana. Godinama ga nisam trebala, pa ti ne znam točno.

Kako god bilo, znam da mirena nije čarobni štapić, ali ja sam se uz nju doslovce preporodila. PITAJ ginekologa što se sve nudi, ne mora to biti mirena, možda ima i drugih mogućnosti i lijekova za koje mi ne znamo. Zato idemo k njima.

I sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •