Samo sto mama kaze da je pokusala razgovarati s roditeljima druge dvije djevojcice, al s njihove strane nije bilo interesa da se problem rijesi. Sta onda poduzeti?
Svakako je dobro osnazivati dijete i uciti ga da se izbori za sebe. Al isto tako postoje situacije (ne kazem da je ovo ta) u kojima se dijete ne moze izboriti samo za sebe i treba mu pomoc roditelja. Ma koliko dijete samopoudano bilo. Podsjeca me to na pricu jednog instruktura borilackih vjestina koji je nekim zenama koje su trazili da ih nauci samoobrani objasnio da djabe njima sve borilacke vjestine, ako ih napadne neko 30 kila tezi. Taj ce ih samo masom sredit. Nije ni sve u samopouzdanju.
Ne dozivljavam kao sacekusu to da se odrasla osoba obrati dvijema curicama i objasni in da im ponasanje nije u redu. Pa ne mislim da ih treba nalemat ili izderat se ili nesto takvo. A da se moj sin ponasa kao nasilnik ja zaista ne bi imala nista protov da ga neki roditelj pozove na red. Stovise.
A reagiranje u situaciji u kojoj mi dijete danima ponavlja da je maltretirino i reagiranje na prizor maltretiranja u parku mi nije nimalo slicno jedino u slucaju da bas nista ne vjerujem djetetu.

Odgovori s citatom