Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: Odgoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cherilee, moje je misljenje da nije dovoljno osnazivati svoje dijete niti vama treba strucna pomoc.
    Ja osobno bih kontaktirala roditelje tih djevojcica i skrenula im paznju da su im djeca mali bullyji (cesto mi roditelji ne znamo sto se zapravo dogadja dok su nam djeca u skoli), a i svakako bih to (ako vec nisi) prijavila uciteljici a ako se ponavlja i skolskom psihologu ili pedagogu. Nikako ne bih fokus stavila samo na svoje dijete. Bas zato sto su u istom razredu. Klinkama treba dati do znanja da netko odraslu zna za njihov bullying i da ce biti posljedica ako ne prestanu.
    Sto se tice istog lika na biljeznicama ili izvanskolske aktivnosti...hej, pa nismo u holivudskom filmu gdje klika napirlitanih balavica dirigira cijelom skolom!!! U toga te klinke moraju postati svjesne! Kako dvije osnovnoskolke mogu ikojem drugom djetetu iz kolektiva zabraniti da sudjeluje u nekoj aktivnosti?? Sjede u Skolskom odboru ili u Zbornici???

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Cherilee, moje je misljenje da nije dovoljno osnazivati svoje dijete niti vama treba strucna pomoc.
    Slažem se. Onako generalno gledano, meni je savet o "osnaživanju" deteta baš uvredljiv ako potiče od vaspitača/učitelja/nastavnika/stručnog osoblja škole.
    Šta je to drugo nego uvijena poruka "mi odrasli ne možemo ništa, hajde dete ti se potrudi pa se samo izbori sa tim jer eto mi odrasli ne umemo..."
    To je davanje legitimiteta agresoru.
    Jer se time šalje poruka žrtvi da je agresor OK, a nešto nije u redu sa žrtvom.

Moja curica je išla na ples ove godine, sve sedmogodišnjakinje. I malo-malo, pa bar jedna od njih izađe u suzama sa probe, ili čak izađe uplakana na scenu na priredbi, jer su se "drugarice" posvađale, ili dođe kući sa modricom i čvorugom jer su se malo gurale i natezale...
    Kada sam provirila šta one rade na tim "pauzama": - to se šamaraju, štipaju, guraju dok ne padnu, bodu se u oči pa koja izdrži da ne trepne, - ono, Sparta; ako ne to, onda se časte nadimcima i rečenicama slično kao kod Cheerilee.
    Meni je to kompletno neprihvatljivo. Ja razumem da su deca takva kakva su i da se vaspitanje nosi od kuće, ali ako u tih sat vremena plesa ne može da se postigne neka normalna radna atmosfera, onda nešto nije u redu sa metodom rada.
    Ja sam očekivala da će se razvijati kolektivni duh i saradnja tipa "jeej, hajde sad zajednički da pokažemo kako dobro igramo u timu", ali sve se svodi na to ko je kad pogrešio, ko pleše bolje a ko lošije, i voditeljki plesa je apsolutno svejedno ako će joj jedna curica plakati na sceni jer se posvađala, druga žmirkati jer su je uboli u oko a trećoj se obraz crveneti od šamara (nažalost, ne karikiram)...Ugl. ne idemo više na ples jer ja baš i ne verujem u osnaživanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •