Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: Odgoj

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, aleks ima drugo mišljenje, a i ja bih imala isto takvo mišljenje da sam iskusila samo razred svog mlađeg sina...

Ali imam još jednog i u njegovom razredu (od prvog do četvrtog) odlična učiteljica je sustavno radila na tim odnosima u kolektivu i oni su se lijepo izgradili kako treba. Držala je i nama radionice i sve je to bilo baš kako treba, iako je u razredu bilo biserja s kojima je kasnije razrednik ponekad teško izlazio na kraj, ali temelji odgoja su bili super.

Kod mog mlađeg - oni su kao i kod kćeri od aleks prepušteni da to rješavaju kako znaju i umiju, a to češće ispadne loše nego dobro. Pouka koju je ta generacija izvukla je da se moraju sami snalaziti jer odrasli ne mogu ili ne žele. Pa to svakako ispada. Poderala sam jezik do korijena pokušavajući tu nešto učiniti (učitelji, profesori, stručna služba, drugi roditelji...) ali nisam baš presretna kako je ispalo. Na sreću, to je gotovo, moj sin odlazi u srednju, ali na žalost - cijela ta generacija pretrpjela je trajnu štetu i što se tiče odnosa u kolektivu i što se tiče znanja (zbog ometanja nastave i visokog stupnja nasilnog ponašanja). Štaš, pojeo vuk magarca.
    promakao mi je ovaj post
    točno tako, svi mi govorimo iz svojih cipela

moje je iskustvo da se iz razreda ispisalo dvoje djece, jedna djevojčica dijelom baš radi odnosa među djevojčicama
    i kroz razgovor s drugim mamama nisam baš vidjela neko pretjerano razumjevanje za taj postupak
    više je zaključak da su roditelji hiperprotektivni koji nisu naučili dijete da se postavi među drugom djecom, "a ni mala baš nije bila sunce"
    nije, tko je, imala je i ona svojih "svjetlih trenutaka", ali opet ostaje činjenica da se dijete ispisalo
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 13.06.2016. at 17:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •