-
hitno prestajanje
Uživamo 16 mjesei i da nije ovog nastalog problema uživali bi do kad god bi Jakov to htio. Ja sam strahoviti pobornik dojenja i to mi je najljepša stvar koju sam iskusila uz svoje dijete ali..
Moram napravit rez . Odmah, i naglo. Zdravstveno sam jako loše. Svi tekstovi koje sam čitala nalažu postepeno prestajanje što je i logično al ja se zbog vlastite akutne faze moram odlučiti na nagli rez.
A, doista neznam kako. Ne mogu mu objasnit jer je još premali da razumije. Ne mogu ga odvratiti od sebe jer sam ja stalno s njim. Nema ko drugi osim baka koje su 150 km dalje.
Metoda odvajanja od sebe na dva tri dana mi se činila prebrutalnom al za bolje stanje sebe a i njega jedino to vidim kao mogući izlaz . Tata ne može uskočit..
Pomagajte molim vas. Osjećam se stvarno grozno.
-
je li to stvarno jedina opcija?
-
Ukoliko bi nam rekla o cemu se radi, mozda uspijemo zajedno pronaci alternativu naglom prestajanju
-
A nažalost je. Ja sam viša med. sestra pa znam zašto to govorim.
pomozite... :/
-
Mene nije 5 dana bilo jer sam bila na službenom putu kad je klinac imao 14 mjeseci. Nije tražio, ali ja sam ponudila kad sam se vratila, jer je bio prehlađen i cicao je dalje kao da ništa nije bilo Zapravo, nije točno, prestao se buditi po noći. Mjesec dana kasnije, ista situacija, ali nisam nudila - UOPĆE me nije tražio, i kad sam nakon mjesec dana ponudila u jednom očajničkom pokušaju uspavljivanja (sad bi neki rekli manipulatorica) jasno i glasno je odmahnuo glavom i rekao NECE.
Ako moraš u bolnicu to ti je slična situacija. Ali ako si doma - fakat nemam savjet, prvog sam odviknula postepeno.
Imaš li mogućnost zadržati samo 1-2 podoja, ili ideš na terapiju pa nema šanse?
-
mi zapravo i jesmo sad na nekih dva, event. tri podoja dnevno. Noću je prestao papat s godinu dana. Jedino vikendom kad smo stalno skupa cica u beskraj..kolko hoće.
Ma cure moje on je totalni cicaros , uziva u dojenju (a i ja), i stvarno neznam kak ćemo. Ja mu zapravo gotovo nikad ne nudim, on jednostavno dođe i uzme si, i nema te sile, trga sve sa mene ak mu nedam.
Ne idem u bolnicu, probat ću iskemijat da doma primam terapiju.
Već se dva dana samo plačem...
-
Kasiopeja, želim vam da sve prođe što bezbolnije za bebača i tebe, pa ako sve bude u redu i da nastavite s dojenjem
-
Kasiopeja, jesi li možda pogledala tekst na http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1492?
Sigurno bi ti i savjetnice na SOS telefonu bile od pomoći, broj je 091 2277220 ili 01 6177520.
Možda još možeš u www.google.com ubaciti "sudden weaning".
S obzirom na malu i zastarjelu količinu informacija koju zdravstveni radnici u hrvatskom sustavu školovanja i edukacije čuju, i ja bih ti savjetovala da još jednom provjeriš postoji li alternativa nekom lijeku (ako se radi o tome) i je li prestajanje zaista potrebno. Moje iskustvo je da su liječnici skloni preporučiti prestanak dojenja kada se radi o djetetu koje ima više od godinu dana, bez opravdanih razloga.
I želim ti svako dobro, nadam se da ćeš brzo ozdraviti
.
-
hvala vam na savjetima. Ja doista moram prestat zbog terapije. taj lijek je nespojiv sa dojenjem.
Nego sad.. kak se uopće ne kužim u vrste adaptiranih, može kakva preporuka sa kojim mlijekom da nastavimo? Koliko da ga pije dnevno?
Ne dojim 24 sata, i cice su mi bomba, izdojila sam malo da popusti napetost.. što dalje?
-
hladni oblozi, oblozi od listova kupusa
obavezno malo izdajanja ako osjetis napetost, da ne dodje do zastoja, ali ne izdajanje do kraja...
pisem s jelenom u ruci, sorry ne mogu dugo...
vidi tekst na vedrasninom linku i samo polako...
ne zaboravi djetetu vise paznje i mazenja priustiti, da mu sok bude sto manji...
drzim fige
-
stavi obloge od kupusa, svjezeg, zelenog.
ili hladne obloge.
sretno!
-
Navodno žalfija (kadulja) smanjuje proizvodnju mlijeka, probaj piti čaj.
-
cijeli dan sam imam hladne obloge i svježi kupus na cicama. Sad navečer sam već imala groznu napetost, izmasirala sam malo sitnih kvrgica i nešto izdojila( a boliii..). No imam osjećaj da vrije u njima..kak kroz noć?
Jakov je kod bake, sve 5..nisam ni u snu očekivala da će se tak dobro prilagodit..vele bake da jednostavno ne skida smješak sa usana i da uživa..bar mi je s te strane lakše..
-
drzim fige da sve bude ok
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma