X
Ali u vrijeme kad sam htjela ostati trudna nisam išla na jogu (jesam doma vježbala, radila vježbe disanja i svašta, ali nisam išla na yogu izvan kuće kao sada). Išla sam i u teretanu nekoliko puta tjedno i na Sljeme svake subote, samo teško mi je reći što je na kraju upalilo - fizička aktivnost, promjena posla ili dabroston tijekom godine dana. Najvjerojatnije sve skupa. Tako nam je pao grah. Već sam se pomirila s tim da ćemo morati poduzeti neke korake (opustila se i pomislila "što bude-bude"), ali za svaki slučaj sam imala preliminarni dogovor za Sv.duh za jesen. Ipak, te godine smo na godišnjem odmoru uspjeli. Moj stariji se rodio sredinom svibnja iduće godine. Imala sam 38 godina kad sam njega rodila, a u kad je imao nekoliko mjeseci, rekao je doktor "ako se odlučite na drugo dijete najpametnije je odmah, dok je hormonska situacija još povoljna". I gle, ODMAH smo uspjeli. Od prve. Dobna razlika mojih sinova je 14 mjeseci.
* * *
Još jedna stvar (čista asocijacija): godinama sam se u mladosti koristila kontracepcijom nadzora cervikalne sluzi i to je fino funkcioniralo
(Billings - ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Billings_ovulation_method). Eh, sad, da li je to stvarno tak dobro funkcioniralo ili (kako se kasnije pokazalo) ja baš nisam od onih koje zatrudne čim prekorače preko muških gaća - tko zna.... Nije mi pomoglo da zatrudnim (zapravo nije mi samo to pomoglo), a nakon drugog poroda nisam se usudila više oslanjati na to.