bmaric prvotno napisa
To sto bi netko napravio da nalaz nije dobar bilo je cisto retoricko pitanje, da si svatko od nas sam za sebe malo promisli o tome, a meni niti treba neciji odgovor, niti ga zelim znati i uopce ne zelim ulaziti u tudji zivot.
Rekla sam svoje misljenje o ovoj temi (hvala Bogu zivimo u takvoj zemlji gdje je to dopusteno, a to sto nekom ne idem niz dlaku nije moj problem), jer ja ne vidim razlog zasto raditi neke pretrage ako su mi uobicajene pretrage uredu.
Meni je ovo prva trudnoca, imam 34 god., radila samo nuhalni u 13 tt i anomaly u 24 tt. Sve super i ne zelim se opterecivati sa nikakvim dodatnim pretragama koje i tako nisu 100% sigurne, jer je i meni, a vjerujem i svakoj drugoj trudnici, sama trudnoca i previse stresna da bi si sama nabijala jos veci stres sa nekim pretragama, koje mogu pogrijesiti u rezultatu.
Eto, navela sam primjer moje rodice kojoj su rekli da nosi dijete s Downom i cijelu trudnocu je bila uvjerena u to. Samo zamislite koliko je to stres bio za nju, a i beba pati kad je majka pod stresom. Rodila potpuno zdravu curicu. Sto bi bilo da se odlucila prekinuti trudnocu, pa joj dr nakon prekida kaze da je beba ipak bila zdrava? (naglasavam: retoricko pitanje)