Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Crvene okice

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Crvene okice

Svi smo doma prehlađeni i šmrkavi, svak na svoj način, no Matiji je nos koliko-toliko došao k sebi, ali oči... Ajme! Ozbiljno sam se prepala kad sam ih danas vidjela.

Zapravo, pretpostavila sam konjuktivitis jer si je vjerojatno trljajući lice prenio zvijer iz nosa u oko. Samo je jedan dan krmeljao, a prije i poslije niš. Isprva mu je jedno oko bilo crveno, pa jako crveno, a drugo bitno manje. Kupila sam Sulfasol i kapala u okice, a prije i ispirala svojim mlijekom. Prva dva dana nije bilo rezultata pa sam povećala dozu (više od 6x dnevno) Sulfasola i jučer je bilo skroz u redu. Kapala sam i dalje, ali manje. I danas sam nastavila kapati. Ujutro je bilo dobro, a nakon što se vratio iz šetnje katastrofa. Sad mu je ono drugo oko bitno gore od prvoga, a sve skupa mi se čini gore nego u prvom naletu. On te okice stalno ruli. Kad pogledam prema svjetlu, rožnica mu nije glatka već kao da ima pijeska po njoj - hrapava. Uopće ne krmelja. (Njemu ni nosić nije požutio za razliku od mene i Mihe tak da pretpostavljam ni nema bakteriju.) Počela sam se pitati jel moguće da je to nekakva alergija budući da mu okice intenzivno pocrvene u šetnji. Ili vjetar? Sunce? Kaj god. Baš me strzalo to što mu površina oka nije glatka. Poslat ću MM-a s njim doktoru večeras iako nisam planirala, ali do tad ću umrijet od straha. Tak mu je crveno ko da će prokrvariti. Ma užas. Sad spava i okice su mu zatvorene pa mi je malo lakše. Inače, nitko od nas nije ni na što alergičan. Jel alergija može ovako izgledati? Sve ostalo s njim u vezi je super. Nikakvih problema. Samo te okice...

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam čula od jednog okuliste da nikako nije dobro polijevati okice maminim mlijekom. Objašnjenje je bilo da je mlijeko idealna podloga za razvoj bakterija, i u slučaju konjuktivisa, može pogoršati stvar... Meni je objašnjenje bilo logično, dobili smo neke kapi i mast, to nekako stavljali par dana i prošlo je.
    Znam da sam malo skrenula s teme i da ti nisam baš pomogla, da što brže prođe

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da nije možda u pitanju bio infekt i grla, nosa i očiju?
    To zna jako često biti povezano.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bili su dečki kod doca. U međuvrmenu Matija je zakurio. Radili su krvne pretrage i ima granične leukocite. Dobio je neke nove kapi za oči i uputu da dođemo u ponedjeljak ako temperatura ne padne. A već je pala. Možda ne skroz, ali skoro na normalu. A za okice veli da je vjerojatno alergija. Eto.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u oči nije ništa dobro kapati na svoju ruku jer većina kapi može naštetiti. dexamethason-neomycin su ok kapi za alergiju; nama je dr.sabol rekao da ih on uvijek drži u frižideru i kad ga nekaj počne svrbiti onda si nakapa. one su navodno jedine koje, ako ne pomognu, onda ni ne štete. doktorice, ispravite me ako sam nekaj krivo napisala.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Štete, i to ozbiljno, kod virusne upale očiju, na pr. herpes oka.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kolegica oftalmolog kaže da nikada ne kapam djetetu ništa kortikosteroidno u oko a Dexa-Neomycin je kortiko .

Kod upale oka ( one s krmeljima kada se dijete budi sa zaljepljenim kapcima ) mogu se slobodno kapati antibiotske kapi Tobrex a može i mamino mlijeko

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

podižem, imamo problemčić..

jakovu se pred dva tjedna zacrvenilo oko, nisam dizala paniku dok mu se na spoju bjeloočnice i šarenice nije pojavila kao mala mrenica.
    otišli u zd kod doca, ona prepisala garasone kapljice i umjetne suze.
    suze nisam kapala, a nakon 3 dana pod kapima crvenilo i mrenica su se povukli.
    pet dana poslije, evo opet oko ludo crveno, i već me pomalo živcira.
    njega ništa ne smeta, niti ne svrbi, dobro vidi na oko, samo su kapilarice podivljale.
    spavamo pod zatvorenim prozorima, ali mu redovito ujutro oba oka budu crvena.
    za vikend se vraćamo u zg, pa ću do naše pedice, ali što da radim do tada da mu barem malo ublažim crvenilo?
    btw:ne roni, nije mu od soli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •