Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Jesam li zlostavljacica kad je pranje zuba u pitanju....?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Jesam li zlostavljacica kad je pranje zuba u pitanju....?

Naime Viktor bas i ne voli da mu perem zube. A peremo ih 2 puta dnevno. Donja vilica i nekako....a gornja.....svaki put uz plac.
    A ja insistiram. Ne pustim ga da sam to radi....tj pustim, ali poslije ja uzmem stvar u svoje ruke, je on fakat ne napravi nista (Moje kompetentno dijete....znam....znam). No imam osjecaj da mu stvaram traumu. A stalo mi je da ih iscetkamo kako treba jer iako ne jedemo slatkise on jos uvijek dosta koristi bocicu.
    Sta da cinim?
    Hocu li mu tako stvoriti otpor prema pranju zuba.....? Ima li to isti efekat kao fizicko zlostavljanje?
    Ponavljam....svaki put se pranje zuba zavrsi placem. I stvarno pocinjem nalikovati zlostavljacici... :/

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo bojanu počeli prati zube kad je izbio prvi, dakle sa 6 mj., i super je išlo

međutim, što više zuba ima, to je manje oduševljen pranjem

sada se pranje svodi na to da si prvo on sam malo pročeprka četkicom, pa onda malo mi, al to je jako kratko i svakako nedovoljno, jer on počne prtestirati i , obično plakati, pa mu ja opet dam četkicu da si još malo on sam "opere" i to je to :/

mislim da mu zubi nisu nikada oprani kak spada, al ni ja, na žalost, ne vidim načina da mu ih temeljito iščetkam, a da ne bude uz plač, tako da ribamo dok ide, a onda prestanemo, jer se bojim da nam, u protivnom, neće više dati ni sekunde blizu

ne znam kako to riješiti :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uhvatila sam se kako mu zelim reci "Bices mi zahvalan za ovo jednog dana..." (nisam rekla, al svejedno...)

Povraticu!!!!!!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bolje da misliš bićeš mi zahvalan nego
    kao moja mama: fućka mi se!
    trebalo mi je godina i godina da si dovedem zube u super stanje.

kod nas se zubi peru bez kaladonta, kaladont samo ponekad. uglavnom mu ja perem zube, rijetko on sam.
    nekad gunđa ali obavimo to.
    jedino što je dogovor da nakon pranja zuba smije dobiti samo vodu ili jabuku pa eto mora biti kompromisa

ne mislim da si mučitelj. možeš probati tehniku jutarnjeg pranja nakon doručka. a večernjeg za vrijeme kupanja.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ninet, F je do skoro prao zube pred ogledalom, uglavnom bez problema
    tacnije, ja sam mu prala

a zadnjih 15ak dana ne da ni da pridjem s cetkicom ustima
    ako on sam sebi pere to se svodi na to da pije vodu s cetkice
    dala sam mu i cetkicu "za velike" ali i sa nje pije samo vodu
    i tako ima sigurno 10ak dana da smo oprali zube samo 2x posteno a ostalo je ceprkanje

u zamjenu za to (kad vec neda da cetkamo) ja mu lijepo uguram prst u usta i "iscetkam" mu zube, cisto da nema naslaga.

Ne zelim da ga silim jer ga to samo odbija...
    sigurna sam da je ovo samo neka necu faza i da ce relativno brzo proci
    manje problema ce imat zbog ne pranja zuba nego zbog tjeranja da uradi nesto na silu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baš kao i kod Mamite - zapravo sam počela prati zube tamo negdje u osnovnoj kad smo učili o higijeni. Do onda mi je mama govorila da je dovoljno navečer pojesti jabuku i da ona čisti zube.

Ja sam tak izbedirana stanjem svojih zubiju da sam Domagoja stvarno maltretirala s pranjem, da mu se ne dogodi što i meni. I on stvarno nema niti jedan karijes (niti ga je imao na mliječnim zubima), a pranje mu je prešlo u naviku tak da ne može niti u krevet ako mu zubi nisu oprani.

Isto pokušavam prakticirati na Hrvoju, makar je on malo tvrđi orah (čitaj: neeeeeeećuuuuuuuuuu....).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    zubiju

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    da, da, to i bojan radi :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Meni se čini da to svi rade.

Hrvoju je najljepše "prati" zubiće kad se kupa.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi peremmo zube od uvijek. Kad Mia protestira pričamo priču o Gricu i Grecu, ili neku koja će joj skrenuti pozornost, pa me sluša a ja operem zube. Kad hoće sama ja to nakon nje popravim... I karijesa nema...

No kad izvodi i ne da da se peru, ja je odvedem u sobu i kažem: Nemoj, prati zube, ali to ima posljedice. Karijes.
    No ona se ljuti što joj ne dozvolim da me trenira sa : Hoću da mi tata pere; Ne hoću da mi mama pere; brojim do 20, skači, lupaj po zidu i sto kombinacija...
    Pa kad vidim da je previše, odustajem a ona udri u plač. Pa se isplače, pomazimo se i laku noć. Priča i spavanac.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I Viktor....a ako mu dam cetkicu u kadi, onda je umoci u pjenu pa sve skupa konzumira....
    I nama je ovo doslo kao faza i to bas kad mu je naraslo puno zuba, a neki jos rastu i ja znam da su mu vjerovatno smeta, mozda i boli....ali ja i dalje kompulsivno napadam.... :/

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni se čini da to svi rade.

Hrvoju je najljepše "prati" zubiće kad se kupa.
    pa naravno; ne namače on četkicu pod tekućom vodom, nego u kadi, u koju se prvo popiša

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ne namače on četkicu pod tekućom vodom, nego u kadi, u koju se prvo popiša

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne namače on četkicu pod tekućom vodom, nego u kadi, u koju se prvo popiša
    O tom momentu nisam ni razmisljala.....vidis....vidis...Kako mokraca utjece na karijes?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

@andrea
    ja zato F pustim prvo da se popiski, pa saperem kadu pa onda punim vodom
    on redovito pije vodu i iz kade pa.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas malo pomaže priča o "batejijama" koje jedu hranu sa zubića i usput zubiće. i kako ćemo njegove krasne i zdrave zube ići pokazati zubaru.

i pokazujem mu kako da sam dobro opere, to mu bude zanimljivo.

inače i on inzistira da pere sam, probrlja a onda ja popravljam a on protestira.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jooj, ovo pitanje i mene muči već danima.
    Plus što Andrej ima po zubima one smeđe naslage, pa mi je stalno muka pri pomisli da mu ne četkam zube dovoljno (iako te naslage ne silaze nikakvim četkanjem, nego mu ih zubarica skida ručno, dio po dio).
    Koristimo minimalnu količinu kalodonta (dječjeg), i onda on siše četkicu i kalodont. Nekako sam ga dobila da premjesti četkicu s jedne strane usta na drugu, tako da "glumi" pranje zuba, ali to je daleko od četkanja.
    A kad mi pukne film, pa se sama primim posla... i ja se doživljavam kao zlostavljačicu

Jedan mali trik: jako dobro prolaze šarene četkice za zube (što šarenije, to bolje), a još ako je četkica nova... par dana bude stvarno zainteresiran za pranje (pa ga onda prođe).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja zato F pustim prvo da se popiski, pa saperem kadu pa onda punim vodom
    on redovito pije vodu i iz kade pa.....
    čistunka, pih

ja samo nadotočim još vode, da razrijedim koncentrat

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tanja a kako trpi zubaricu? Ja jos nisam vodila Viktora i gubim volju pri pomisli na dramu....Mislim, ako ne trpi mene....kako ce tek nekog drugog....

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da kao štreber napomenem da perete i jezik jer se i na njemu svašta skuplja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Joj, i kod nas ista prica..Neda cetkici ni blizu. Svasta smo isprobali, ali nista. Ja ne forsiram. Ne mogu podnijeti da bi ja prala zube a da on place. Osim toga, kada ona nesto nece, nije to onda samo plac. Pa bacala bi se, na silu bi joj trebalo otvarati usta, jos bi je netko trebao drzati. Ne dolazi u obzir.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    perete i jezik
    Pa ne govore oni još taaaaakve prostote

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

samo da kao štreber napomenem da perete i jezik jer se i na njemu svašta skuplja
    budemo, čim apsolviramo zube, za koju godinu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako trpi zubaricu? Teško, ali mora.
    Prilijepi se uz mene kao uplašeni vrabac i ne želi je ni pogledati, samo ponavlja mama, mama. Na moju zamolbu zubarica skida masku kad ima posla s njim (maske se užasno boji). Malo-pomalo se smiri, kad shvati da mu ne radi ništa bolno, i onda poslušno otrpi njezin posao (bez plača).
    (za skidanje naslaga ne koristi brusilicu niti bilo koji drugi bučan aparat, nego mu ih skida ručno, koliko ide, i nikad ništa ne forsira).
    Ali da čuješ taj uzdah olakšanja kad izlazimo iz ordinacije... mislim da mu je to vrhunac sreće za taj dan!

Sreća je utoliko što smo kod zubarice svakih mjesec-dva, pa si mislim, valjda bi vidjela da se zubići počinju kvariti. To me malo smiri.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E cure, nasmijaste me posteno.....

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mamita, vjeruj da F da da mu perem jezik ali ne da zube
    bar u ovoj sad fazi...

andrea jos jednom

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajd bar nešto

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi ratujemo s pranjem zubića, ali bolje i to nego da ima problema s njima.
    Nekada se uopće ne buni, ali ponekad su to muke.

Magy

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    I mi ratujemo s pranjem zubića, ali bolje i to nego da ima problema s njima.
    Nekada se uopće ne buni, ali ponekad su to muke.
    I kod nas je rat, bolje sada ratovati nego da kasnije place zbog pokvarenih zubi...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo još bez zubića, ali sam vidjela neku četkicu koju mama može navući na prst. Dakle, providno, gumirano a s jedne strane četkica. Ima li iko da je to koristio?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi je isto dobijemo na foru grica i greca...pa ih ja kao lovim po zubima...onda ima jedno 5 cetkica i pasti raznih boja i okusa (to vec kad su stariji) pa bira i kombinira, super joj je sto moze prati zube pred velikim ogledalom i najbolje je sto moze pljunuti u wc skoljku...ma nek je veseli...

Magy

Početno

Citiraj gigamama prvotno napisa
    Mi smo još bez zubića, ali sam vidjela neku četkicu koju mama može navući na prst. Dakle, providno, gumirano a s jedne strane četkica. Ima li iko da je to koristio?
    Ja sam ju koristila cim su dobili prvi zubic. Nemam loseg iskustva s njom i za malu djecu je super tolko dugo dok ti puste da im peres zubice...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma doce to sve na svoje...samo malo strpljenja...mislim, ne zelim zvucati kao nekakva tetkica, ali djeca uvijek gledaju u nas roditelje, mi smo im uzori, pa eto zasto ne bi prali zubice zajedno-neka on to jos ne zna, ali ajde probajte u drustvu...bice zabavno sigurno...
    Za nekakvu el.cetkicu je jos prerano - nas sin ju dobio sa 4,5 godine, ali se opet vratio na obicnu, kad je pronasao u trgovini cetkicu sa omiljenim likom iz knjiga...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja koristim totalno nepedagosku metodu prijetnje i plašenja.
    Pokazujem joj svoju rupu u ustima gdje je nekada bila šestica i govorim da je to zato jer nisam prala zube i u principu nema problema, s tim da ih prvo ona sama opere, a onda ja popravim, a i malo je ucjenim, kažem da ne može papati sisu ako prije ne opere zube.
    Mi peremo samo navečer prije spavanja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nemamo probleme s tim,oba dva si vole prati zubiće :D

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

...Čim čuje zvuk mamine ili tatine električne četkice, odmah dotrči. Zna se desiti da ju spremamo za počinak, a ona se sjeti: Zuba daj! - To joj znači četkicu hoću. :D I tako, koliko zuji naša, traje i njena šetnja četkicom. Zna moliti još pa ju na kraju niti ne da iz ruku te na počinak s njom. Ujutro ju tražimo. Tome smo doskočili rezervama koje istrčavaju kad se najdražoj izgubi trag.

Bile smo i kod zubara. Dobile pohvalu jer dojimo i ne upropaštavamo zube dudama. 8) Bio je to genijalan izlet. Nije se dala van, sve instrumente je morala upoznati. I onda se pitam odakle onaj famozni svugdje prisutni strah od zubara u kasnijim godinama?!

Kaže zubarica da u određeno vrijeme premazuju malcima zubiće zbog prevencije cirkularnog i ostalih zločestih karijesnih napasti. Na listi smo pa kad nas pozove. Kaže da to redovito rade u vrtićima...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

babyiris, kod koje zubarice ste?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod moje!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uh, kakav odgovor!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imaš detalje u pp. Zubarica je genijalna. 8)

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ni Marko ne voli prati zube, ali nikada nisam forsirala da se rasplače.
    U zadnje vrijeme ide nam malo bolje... prvi pomak se dogodio kada sam izvadila onu malu gumenu četkicu, pa smo s njom probali, a njemu bilo zanimljivo kako četkica škripi.
    I nakon tigrića Jakova ("tata kaže dobro četkaj svuda") ide na bolje, spomenem Jakova, kažem dobro četkaj svuda i on lijepo otvori usta.
    Sada već da oprati, ali ne dugo. Nabrzinu pročetkam i gotovo.
    Bitno da napredujemo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •