Svi smo doma prehlađeni i šmrkavi, svak na svoj način, no Matiji je nos koliko-toliko došao k sebi, ali oči... Ajme! Ozbiljno sam se prepala kad sam ih danas vidjela.

Zapravo, pretpostavila sam konjuktivitis jer si je vjerojatno trljajući lice prenio zvijer iz nosa u oko. Samo je jedan dan krmeljao, a prije i poslije niš. Isprva mu je jedno oko bilo crveno, pa jako crveno, a drugo bitno manje. Kupila sam Sulfasol i kapala u okice, a prije i ispirala svojim mlijekom. Prva dva dana nije bilo rezultata pa sam povećala dozu (više od 6x dnevno) Sulfasola i jučer je bilo skroz u redu. Kapala sam i dalje, ali manje. I danas sam nastavila kapati. Ujutro je bilo dobro, a nakon što se vratio iz šetnje katastrofa. Sad mu je ono drugo oko bitno gore od prvoga, a sve skupa mi se čini gore nego u prvom naletu. On te okice stalno ruli. Kad pogledam prema svjetlu, rožnica mu nije glatka već kao da ima pijeska po njoj - hrapava. Uopće ne krmelja. (Njemu ni nosić nije požutio za razliku od mene i Mihe tak da pretpostavljam ni nema bakteriju.) Počela sam se pitati jel moguće da je to nekakva alergija budući da mu okice intenzivno pocrvene u šetnji. Ili vjetar? Sunce? Kaj god. Baš me strzalo to što mu površina oka nije glatka. Poslat ću MM-a s njim doktoru večeras iako nisam planirala, ali do tad ću umrijet od straha. Tak mu je crveno ko da će prokrvariti. Ma užas. Sad spava i okice su mu zatvorene pa mi je malo lakše. Inače, nitko od nas nije ni na što alergičan. Jel alergija može ovako izgledati? Sve ostalo s njim u vezi je super. Nikakvih problema. Samo te okice...