-
Ja nemam friške informacije, jer je moj mlađi sin sada u 15. godini, ali kad sam ja tamo ležala na čuvanju trudnoće i rodila njega u 35 tt, neonatologija je bila odlična.
Dr. Milan Stanojević je odličan liječnik i u ono vrijeme bio je vrlo pristupačan, odgovarao je na pitanja koja sam postavila i koja sam htjela postaviti, ali nisam dospjela...
Što se tiče dojenja - dojila sam sina od prvog dana, ali nije mogao biti sa mnom u rooming-in kombinaciji, jer je zbog dojenačke žutice bio na "kvarcanju" veći dio vremena u ta 2 tjedna.
Inače, teško je reći kako se na neonatologiji postupa sa bebama, jer svako dijete ne treba i ne traži isti tretman. Nije svejedno da li je dijete rođeno sa 1000g porođajne težine i treba biti u inkubatoru ili sa blizu 2000 kao što je bio moj sin, koji nije trebao inkubator.
Što se tiče dojenja, taj nije okusio bocu (ni izdojeno ni ad mlijeko) ni u bolnici ni kasnije, sve do prvog rođendana. Uredno sam ga dojila. Nije to bilo dojenje na njegov zahtjev (jer je bio jako uspavan) nego na sat, a i doma sam ga kasnije budila svaka 3 sata za hranjenje jer se nije spontano budio.
Ako je stanje djeteta takvo da je dojenje moguće, sestre donose dijete majci. Inače, djeca su bila u posebnoj prostoriji i mogli smo ih gledati kroz staklo. Povremeno su nam ih davali (štajaznam, na po sat vremena, ne sjećam se detalja).
Eto, nadam se da će se javiti netko i s friškijim iskustvom. Moje iskustvo je dobro i pozitivno, unatoč kompliciranoj trudnoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma