Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Mama i tata...Ili?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mama i tata...Ili?

Da ne odem offtopic, vidim da vas je na onom drugom topicu dosta protiv "tituliranja" osoba iz familije, pa me zanima: zovu li vas djeca uvijek mama i tata ili ponekad i imenom? Kako ih učite? Kako vam se više sviđa?

Ja sam danas odvalila kad je Ben na telki vidio Niku (gledali smo snimku njenog nastupa na OTV-u kad je govorila o autosjedalicama) i sav važan rekao: "Ovo je moja Kristina!" Inače ju, koliko sam skužila, uvijek zove mama, ali ga je vjerojatno zbunilo što ju je voditeljica oslovljavala imenom.

Moram priznati da bi meni nekako bilo čudno učiti Kaleba da me zove imenom, a ne "mama" - iako je taj moj stav, kad razmislim, skroz bez veze - mama je samo moja funkcija, a ja imam svoje ime.

Što mislite o tome i kako vas zovu vaši klinci?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

od kad otvori oči urla moje ime.....

ne učim ga da me zove po imenu,sam je to odabrao

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja zelim da me zove mama, no vec vise puta ponelad promrmlja moje ime...(bar nama najvise lici na moje ime)
    Nadam se da cu ipak ostat mama

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zapravo nisam o tome razmisljalja. :?
    ina me vecinom zove mama, ponekad imenom, a ok mi je i jedno i drugo.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su mama i tata nejljepše riječi na svijetu

Leoni se ponekad zalomi da nas zove imenom i to mi je presmiješno, ali se nadam da ću ostati mama jer me svaki put prođu slatki trnci sreće kad me moje dijete tako zazove

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Mama i tata...Ili?

Mene moja cura zove mama, rijetko me oslovi imenom, ali više onako iz zezancije kad ponavlja za MM-om - i to mi tako slatko zvuči.

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    iako je taj moj stav, kad razmislim, skroz bez veze - mama je samo moja funkcija, a ja imam svoje ime.
    Ja nju nisam ničemu učila, zove me mama jer je to njen izbor, a meni osobno je drago da je tako. Imam i ja svoje ime i svi me zovu po imenu, a ipak sam samo svojoj djeci mama.
    Ja ne mogu zamisliti da moju mamu zovem njenim imenom.... jedna je mama

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja se nadan da cu me dica zvat mama, a ne po imenu jer mi je to bezveze pa nisan im ja neka tamo...poznanica, nego...mama

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni se ne svidja kad djeca zovu roditelje imenom (bar dok su mali) - nadam se da cu ja biti 'mama'... Pa za sve ostale imam ime, a nikom drugom necu biti mama....

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja živim za dan kad će mi moje dijete reći mama....mislim da to sve govori

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa

ja isto, a do tad se zadovoljavam sa povremenim 'mamice' sto mi kaze moja mama, bas mi je to lijepo cuti. kazu mi to ponekad i drugi ljudi, ali nije kao kad mi mama kaze.

jedino se nadam da ja i muz necemo jedan drugoga poceti oslovljavati sa mama i tata, to mi tak ide na zivce.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa

ja isto, a do tad se zadovoljavam sa povremenim 'mamice' sto mi kaze moja mama, bas mi je to lijepo cuti. kazu mi to ponekad i drugi ljudi, ali nije kao kad mi mama kaze.

jedino se nadam da ja i muz necemo jedan drugoga poceti oslovljavati sa mama i tata, to mi tak ide na zivce.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene moja djeca zovu mama i to je riječ koja je u funkciji jedno 1000 puta na dan i još se nije izlizala.
    Jedino MM nekad zna reći: prestanite stalno mamakati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

manje-više svi klinci do 3-4 godine imaju fazu da zovu imenom
    čuju od okoline , pa im nije jasno ( ako ih ispravljate) zašto i oni ne bi zvali
    tako

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan mene uvijek zove mama, a MM- a ponekad tata, al najčešće saša

znam da svi dođu u fazu kad roditelje zovu po imenu i to mi je cool, ali mi nikad ne bi palo na pamet forsirati ili učiti ga da nas tako zove

uostalom, za sve sam druge andrea, a samo za njega mama

ali kako god da nas sada zove, mama, andrea, tata, saša, ionako znam da ćemo kad tad biti - Starci

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. nas zove mama i tata i to mi je najljepše. Povremeno, iz zezancije ili nekog drugog razloga zove me imenom. To mi je isto OK dok je privremeno. Jedna je mama i jedan je tatai jedan je taj odnos. Volim čuti tu riječ mama iz njegovih usta. Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam je prvi puta čula.

A prestrašno mi je kad roditelji zovu jedan drugog mama i tata. Mi smo skužili dok je on bio sasvim mali da prelazimo iz komunikacije s njim u međusobnu komunikaciju s tim mama i tata i to smo odmah sasjekli u korijenu.

Jedan dečkić iz vrtića mog M. zove mamu i tatu imenom, jer to mama tako traži, kao oni su osobe, a ne neki tamo mama i tata. Meni to para uši. Mali mene zove mama od M. našto ga njegova mama upozorava da ja imam svoje ime?!? Kao misli da mali time mene vrijeđa. Ne mogu to skužit. Ja svoje roditelje zovem mama i tata i mislim da će i mene M. uvijek zvati mama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, znači, možemo zaključiti da gotovo stopostotno djeca roditelje zovu po "tituli" i da je to ok, štoviše, vidim da vam se scenarij s imenom ne sviđa.

No, zašto onda većinu živcira tituliranje ostalih članova obitelji (teta, strina, ujak...)? Koja je razlika? Nije li to sve stvar navike?

Slažem se da su mama i tata jedni jedini, a teta, strina i sl. može biti više - ali zašto onda mi svoju djecu zovemo imenom, a ne "dijete"? I dijete je posebna i najljepša titula na svijetu, zar ne?

I zašto se baka i dida gotovo nikad ne zovu imenima?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa samo je jedna mama
    A djece moze biti i vise.... Nekako, bas zelim da me zove mama. Ako nece on, ili neko buduce dijete, nitko nece...
    A ne tituliram ni ostale clanove obitelji, osim dida i bake, nama u Dalmaciji je to sve ionako vecinom teta i barba...

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa meni, recimo, dijete nije titula, nego je titula sin ili kćer.
    dijete je dobna klasifikacija kao beba, starac, žena, baba, dečko, djevojka, bla-bla-bla,...

a na tituliranjima sam se izjasnila da mi odgovara

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene uvijek zove mama, osim kad se nešto zeza, ali rijetko me oslovi imenom, a tatu često zove imenom i skužili smo da je to zato jer ga ja, naravno, zovem imenom, pa ja to pokupila od mene. Iako nije pokupila od njega da mene zove imenom. ali to valjda zato što ga i ja zovem skraćeno, od milja, pa joj je to lakše i slatko. a moje ime joj valjda zvuči puno ozbiljnije.
    Iako, mi je često ispravljamo u tome. ne bih voljela da ijednog od nas jednog dana zove isključivo imenom

No, zašto onda većinu živcira tituliranje ostalih članova obitelji (teta, strina, ujak...)? Koja je razlika?
    i sama si rekla, mama je samo jedna i tata je samo jedan

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

za dominika i leu sam mama, a za gabija mama nina (nadimak kojim me svi zovu).
    najbolje je kad se probudi u noći pa vice:mama ninaaaa

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mene i MM klinci (stariji) zovu mama i tata, ali često i imenom. Meni je to sve OK i ne ispravljam ih nikad. A i bake zovu imenom.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja se slažem da su samo jedni mama i tata pa bih htjela da me djeca tako zovu. Mada i da me oslove imenom mi ne bi smetalo. F. bake i dide zna često zvati imenom, baka M, dida P...

Spominjalo se zašto se dijete ne zove "dijete". Ja F. najčešće zovem, zlato, mišiću, srce... a bede i sine.

Već sam napisala da nemam ništa protiv tituliranja, ovisno kome je upućeno. Moj susjed i njegova sestra su svoje roditelje zvali milić(od Mila) i fater i to mi je uvijek bilo tako super. No bili su već veći od kad se ja sjećam da su ih tako zvali pa pretpostavljam da je do tada bilo mama i tata a ovo više kao neka mladenačka fora.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moji su imali fazu kad su nas zvali imenima a mlađi se valjda nije mogao odlučiti (odatle nick ).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    a mlađi se valjda nije mogao odlučiti (odatle nick ).
    e, ovo je super, 2 u 1 :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sudim po sebi..mater zovem majkoooooo, majcooooo, muterooooo ali nikad imenom

tao bi volila da i mene moja zehebaje kad naraste, ali ne da me zove po imenu
    sada me zove mama, majčice, majo-bajo, ali rijetko po imenu, za razliku od tate
    njega zove redovito imenom ili ga namjerno zazove ćaća, jer je dida nagovara

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

neki dan iz sobe moje me dijete zove "ŽENOOO!". naime ja i muž se zovemo "ženo" i "mužu". odvalili smo od smijeha

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je jedno vrijeme zvala mamica, a sad mama Bina, dok tatu zove Miro, Mirkec, Mirke, tatač...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Zeko1 prvotno napisa
    neki dan iz sobe moje me dijete zove "ŽENOOO!". naime ja i muž se zovemo "ženo" i "mužu". odvalili smo od smijeha
    Meni je stariji imao tu fazu, s tim što se MM i ja nikad nismo zvali "mužu" i ženo(ooooo!).

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra me vecinom zove imenom. MM se to ne svidja, pa ju non stop ispravlja. Meni je svejedno. Ali skuzila sam, kada me nema onda sam mama a (vecinom) kada sad sa njom sam dada.

MM je babo i ostao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene moja Gabriela zove mama ali tu i tamo joj izleti "mama tinka"(tako me suprug zove) dok tatu zove"tata kruno"što njega ljuti jer kaže da zvuči kao da ima više tata

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    bojan mene uvijek zove mama, a MM- a ponekad tata, al najčešće saša
    e, pa čestitam na udaji!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kaj se andrea udala?????

a gdje su kolači i fešta??????'

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je kad je progovorio mjesecima zvao Nina, prije toga kad je znao reći samo mama i tata je "mamakao"

svima je to bilo ful smiješeno jer istini za volju i ne izgledam ko nečija mama sad me opet zove mama, al kad me svi u kući zaredaju imenom, onda i on

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    kaj se andrea udala?????

a gdje su kolači i fešta??????'
    ma lude ste, nisam

ak mislite zbog toga što pišem "MM", to je zbog toga jer mi je lakše stisnuti dva puta M nego MD

e, malo off topik; ja sam, kad sam naišla na ovaj na forum, mislila kak od ovih svih cura muževi imaju iste inicijale- MM, he, he, trebalo mi je neko vrijeme da skužim kaj to znači

Početno

e, malo off topik; ja sam, kad sam naišla na ovaj na forum, mislila kak od ovih svih cura muževi imaju iste inicijale- MM, he, he, trebalo mi je neko vrijeme da skužim kaj to znači
    :D Ja tebe jednostavno obozavam!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM zove svog tatu po imenu. To mi je uvijek bilo čudno, a njegov tata baš to ni ne voli. Njegovi roditelji se inače međusobno oslovljavaju imenima, a u zadnje vrijeme i "baka" i "deda".

Mi se sad međusobno zovemo "mama" i "tata", pa će mali valjda i nas tako zvati. Bar dok ne skuži kak se zovemo.

Kad sam bila mala u vrtiću smo trebali pred svima reći kak nam se zovu mama i tata. Pola klinaca to nije znalo

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ak mislite zbog toga što pišem "MM", to je zbog toga jer mi je lakše stisnuti dva puta M nego MD
    možeš MN /moj nezakoniti/, to ti je blizu. 8)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Kad sam bila mala u vrtiću smo trebali pred svima reći kak nam se zovu mama i tata. Pola klinaca to nije znalo
    To se dogodilo i u vrtiću moga M. Mnoga djeca nisu imala pojma kako im se roditelji zovu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako je MD, kad je pisao izvještaje iz bolnice, pisao za sebe "ovdje Lunin MD". Nije znao što znači skraćenica, ali je skontao da se odnosi na njega. :D

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Tako je MD, kad je pisao izvještaje iz bolnice, pisao za sebe "ovdje Lunin MD". Nije znao što znači skraćenica, ali je skontao da se odnosi na njega. :D
    hahahaaaaaaa, zakon :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama, mamica, mami...tata, tatek, tatica, tati...ali tu i tamo doda moje ime ili me zazove samo po imenu, dok tatu malo češće..

No, ne smeta me, preslatko mi je to! Ali ne bih htjela da mi izbaci mamkanje iz upotrebe! Nekako se sva ispunim ljubavlju kad me onako milo po gleda i prošapuće: "Mamice!"

PS
    Moju kolegicu je kćer (3,5 g.) počela unazad nekog vremena zvati samo i isključivo imenom. Kad sam je srela i nakon što joj je dijete dotrčalo i reklo: "N. daj mi vode!" samo mi je prokomentirala da joj fali mamkanje, ali da mala ne odustaje...

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tata je bila jedna od prvih riječi...MM se naravno rastapao.
    Kako je proširio vokabular počeo je zvati i baba i teta.. ali mama ne. Pa kad bi mu pokazali moju sliku i pitali tko je to; rekao bi teta ili dodo :? (moje ime nema nikakve sličnosti s tim)
    Tek je prije jedno dva tjedna počeo pomalo zvati mama. Kako sam ja već pomalo odustala od činjenice da će me dijete ikako zvati, sad slavim i uživam svaki put kad me zazove mama.
    A hoće li se kasnije prebaciti na imena, ne znam, kako sam odluči; ja uživam u ovom trenutku.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene dijete zove mama, majko, majčice.
    Iako, vrlo često me zovne imenom (pogotovo kada je netko sa strane prisutan), a ponekad i Marelice.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a ponekad i Marelice

ja sam mama, mamica ili mama + ime. tata isto tako.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kod nas je ovako-mama samo kada je jaka frka, sada je poceo frfljati moj nadimak a stalno zivka tata i ne prestaje!!!!! iako tata ne zivi s nama. eto dakle nema pravila-klinci sami izaberu - ne mozes nista, ja stalno tulim mama-mama-mama, a on me gleda i kaze - tata!!!
    tako mi i treba

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je super da me djeca zovu "mama", jer je to toliko lijepa i jedinstvena titula da se svaki put rastopim. Samo njima sam mama, svima drugima sam "Sanja".

Iako Fiona ima foru kad zove mm-a, ako je dobro raspoložena kaže "tata", a ako je hitno ili se njoj jako žuri, onda je "Davov" (Davor).

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nema mi nista ljepse nego kad kaze mama, ali to uglavnom za sada jos zvuci ovako mam-ma

Početno

I zašto se baka i dida gotovo nikad ne zovu imenima?
    O da, kako ne..zovu se imenima. I jedna i druga ih zove vlastitim imenima, a mi ih redovito zovemo samo none i noneti. Valjda zato jer kad dođemo kod naših u Istru nastojim često biti zajedno, pa je lakše none i nonete zvati po imenu nego po tituli jer se onda ciljano bira

Nas oduvijek zovu mama X i tata Y. Uvijek titula i ime...tko zna što im se čini...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo mama i tata, mamica i tatko, tatica i majcica.... svakako
    rijetko nas zovu imenom, ponekad iz fore
    nemam nista protiv "mamakanja", bas naprotiv, prekrasno mi je cuti
    iako ne bih imala nista protiv niti da nas zovu imenima

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno