Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam Sirius, ovako na prvu mi izbacuje sve neke dilesksije i disgrafije. Probaj mi konkretizirati kad uhvatis vremena.
Ona, s obzirom da je motoricki slaba, zapravo sasvim zadovoljavajuce pise. Znala je sva slova prije druge godine, jaaako dobro uocava detalje na slikama, dobro slaze kockice po uputstvima, slaze slagalice... Hocu reci, za neke joj je stvari vizualna percepcija bas jaka. A za druge tudum.
Dobro ti izbacuje. Vizualna percepcija nema veze s disleksijom. Provjeri da li razlikuje lijevo-desno, gore-dolje i slično. To su također elementi disleksije.

Moj mlađi ima taj problem, zapravo imao je, jer riješilo se, ali trebalo mu je puuuno dulje vremena od starijega da se nauči snalaziti u prostoru. On je ljevak, s elementima disleksije, ne razlikuje uvijek lijevo i desno (sad razlikuje, ali do petog razreda baš i nije) pa smo imali metode:
- kojom rukom pišem - to je lijeva strana
- vrtić je iza škole, škola je lijevo od naše zgrade kad ulazimo u ulicu

Uostalom, i ja imam neke tragove toga - u novom prostoru uvijek doooobro pamtim put da se mogu vratiti po tragu (istim putem) jer se ne mogu orijentirati da pogodim prečicu.