Vidiš, u obradi nije tako definirano. Teško mi je bilo razdvojiti diskleksiju s prostornom percepcijom jer ima i socijalnih faktora da sad ne razvlačim. Koristi mi sve to pročitati.
Gdje ima kupiti takvih bilježnica?
Vidiš, u obradi nije tako definirano. Teško mi je bilo razdvojiti diskleksiju s prostornom percepcijom jer ima i socijalnih faktora da sad ne razvlačim. Koristi mi sve to pročitati.
Gdje ima kupiti takvih bilježnica?
Posljednje uređivanje od palčica : 02.07.2016. at 10:00
u Hrvatskoj imas samo posebne biljeznice od "20 grama ljubavi" (ima na e- kupi, i u Narodnim novinama"), iako te su dobre samo za prvi razred. Crtovlje je preveliko za kasnije, brzo pisanje.
sad za drugi razred sam nabavila iz Njemacke, nihova djeca sva pisu u pisanke sa obojanim podrucjima izmedu crtovlja. https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0041V...947332&sr=8-14
Inace, dijagnoza disleksije i disgrafije se sluzbeno moze postaviti TEK nakon zavrsenog drugog razreda. Tako da se u obradama ranije pisu samo smetnje pisanja i citanja.
Posljednje uređivanje od sirius : 02.07.2016. at 10:10
Problemi sa vizualno prostornom percepcijom su puno siri pojam. U kojem smjeru ce se oni razvijati i koja ce podrucja obuhvacati ne moze se znati dok je dijete manje.
Moze lupiti samo npr. na geometriju, a da ne bude problema citanju i pisanju (ili problemi budu jako mali pa se dijete nauci nositi sa tim).