-
Iz perspektive mlade cure to sigurno ne izgleda tako, probajte se malo uživiti u ulogu… zaboravile ste kako je to biti mlad i pun energije, kakav rad? Boravak na moru je rad? Plaćati po satu rad jer se djeca obrate (citiram – visi po njoj) i razgovaraju sa nekim jer borave u istoj kući?
Mlada cura ne vidi svjet očima iscrpljene mame koja će platiti da ima par sati mira…
Kada sam kao mlada cura boravila potpuno sama u za mene stranoj državi i radila svakakve posliće uz studij, bila sam presretna kad bi me obitelj kod koje sam ponekad čuvala djecu uzela sa sobom bilo gdje i to samo radila potpuno besplatno (plaćen smještaj i hrana je već za mene bilo nešto što bi si u to doba nikada sama ne bi mogla priuštiti), meni je to bila prilika samo takva- vidjela sam puno svijeta, država i gradova sa njima i ništa mi više nije trebalo. Stan i hrana, meni bilo dovoljno, a ostalo- ideš sa tom obitelji- oni šeću – ti šećeš sa njima, (ja nisam imala nikakve potrebe imati vrijeme za šetati sama) upoznaješ nova mjesta i ljude, ja ne razumijem stvarno zašto bi mlada cura trebala to doživljavati kao težak rad za koju treba dobiti ne znam kakvu naknadu. Meni boravak sa njima i pomaganje oko djece kad je trebalo pa i 24/7 nije predstavljalo nikakav težak rad nego normalan suživot u nekoj obitelji, veselje, ništa mi nije bilo teško… Mislim da smo većina nas na ovoj temi izašli iz te uloge bezbrižnosti osamnaestogodišnjaka pa zato takvi odgovori , ali probajte se sjetiti…sjećam se i ja kada bi u toj dobi obilazila prijatelje koji su isto kao i ja živjeli sami po čitavoj Evropi, pa kad bi došla u kuću prijatelja studenta i vidjela hrpetinu bar tjedan dana neopranog suđa, zasukala bi rukave i puna elana i volje bi to sredila… pomagala bakama prijateljica sa radovima u vrtu i slično, jer kao osamnaestogodišnjak si jednostaqvno pun volje i energije i ništa ti nije teško…. zato kažem- brijete, malo ste zaboravile kako je to… (i ja sam, perspektiva se mijenja sa godinama, i kada rodiš, pa imaš svoju djecu 24/7, ali se sjećam sebe tada). Pitajte ju što ona misli o tome i što bi tražila pa odlučite.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma