Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Uvoz strojeva

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Uvoz strojeva

Molim malu pomoc i savjet. Nova sam skroz i nisam bas znalac.
    Naime, otvorila sam tvrtku koja ce biti zastupnik za odredjene strojeve koji dolaze iz Italije. Zna li netko proceduru oko uvoza ili mi je najbolje angazirati neku tvrtku pa ce oni srediti svu dokumentaciju do mojeg preuzimanja, odnosno preuzimanja kupca?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, otvorila sam tvrtku koja ce biti zastupnik za odredjene strojeve koji dolaze iz Italije. Zna li netko proceduru oko uvoza ili mi je najbolje angazirati neku tvrtku pa ce oni srediti svu dokumentaciju do mojeg preuzimanja, odnosno preuzimanja kupca?
    Nisam znalac, ali kad smo mi kupovali stroj za firmu, zvali smo ove: http://www.zagrebsped.hr/kontakt.html

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nisam ni ja znalac, al obzirom da je eu: oni dovezu, ti platis i bok.
    Mi planiramo sebi kupiti jedan stroj u Poljskoj: ako se mozemo osloboditi pdva, treba nam vat number, ako nemamo, placamo pdv. Trebas naci prijevoznika, mozda oni u Italiji imaju nekog s kim rade pa da ti bude lakse.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvoza kao takvog (carinski postupak) nema, jer su i IT i HR clanice EU
    ali trebat ce izvjestavati u Intrastat

najbolje se povezi sa nekom firmom koja radi isto sto i vi, pa neka te instruiraju tocno kako i sto

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ni ja znalac, al obzirom da je eu: oni dovezu, ti platis i bok.
    Mi planiramo sebi kupiti jedan stroj u Poljskoj: ako se mozemo osloboditi pdva, treba nam vat number, ako nemamo, placamo pdv. Trebas naci prijevoznika, mozda oni u Italiji imaju nekog s kim rade pa da ti bude lakse.
    A kome i u kojem trenutku placate pdv? Ja bas uvozim neki instrument iz Slovenije pa me zanima. Oni su mi poslali predracun bez pdv-a.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Neki PDV se mora platiti. Bilo zemlji uvoza bilo zemlji izvoza...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Neki PDV se mora platiti. Bilo zemlji uvoza bilo zemlji izvoza...
    PDV se placa (odnosno ide) Hrvatskoj - samo mi nije jasno u kojem trenutku i kako tocno.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam dobila racun s pdvom iz Poljske. Tako da njima placam. Njihov je i prijevoz. Ja ih samo docekam i otkljucam garazu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

AKo je tvrtka porezni obveznik u Hrvatskoj treba u poreznoj upravi izvaditi PDV ID broj. Onda tvrtkama u EU od kojih nešto kupuješ daš taj broj i oni te provjere u VIES sustavu i dobiješ račun bez PDV odnosno 'reverse charge', taj PDV se samo evidentira +, - u PDV obrascu.
    Ako tvrtka u Hrvatskoj nije u sustavu PDV-a onda će u zemljama EU dobiti račun s njihovim PDV-om i takvog će platiti, ne plaća nikakav dodatni PDV u Hrvatskoj.

I da, iz EU nemaš više uvoza, ni carine ni papira, odnosno to se zove stjecanje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tako su mi nekako objasnili i u nasem racunovodstvu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

okidoki: znate li onda neku tvrku koja dovozi stvari iz Italije?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako misliš na prijevoznike, njih imaš puno, proguglaj malo...onako prvo što mi pada napamet s kim rade moji klijenti, Trast, Mat adria, Adria grupa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •