-
Problem sa let-downom ili količinom mlijeka?
Ne znam kako bih nazvala svoj problem; od samog početka muku mučim s dojenjem općenito. Beba mi ima 1.5 mjesec. Čitajući svašta više mi se čini da nema problema koji ja nemam: osim što dojim skoro cijeli dan (od početka), navukle su mi se i gljivice koje tretiram Rojazolom redovito već 2 tjedna, ali kao da baš i nema pomaka. N. se ne može najesti u jednom podoju, koji najčešće traje oko sat vremena, i onda uskoro opet traži još kao da gladuje satima. Zaključila sam da je to zbog slabog let-downa, i da se muči da isiše koliko joj treba. Da je to jedva dovoljno, jasno je bilo na kontroli sa mjesec dana: dobila je niti 500gr od najniže težine u bolnici (bili smo 8 dana – carski, žutica), i narasla jedva 2cm. Tjedan dana nakon toga smo išli na vađenje krvi zbog žutice, i dobila je samo 10gr u tih tjedan(!?). Pred koji dan počela sam koristiti Syntocinon, i kao da malo pomaže, ali ne dramatično, N. i dalje traži sisati cijeli dan, ali je manje nervozna na sisi. Jedino što je noću u stanju odspavati 4-5 sati. Dokad se problem sa let-downom može rješavati umjetnim oksitocinom (već se počinjem osjećati kao ovisnik - 3, 4 puta dnevno)? Koliko se često to uopće smije koristiti, i koliko dugo? Stvarno se mučim, a i u mojoj i muževoj obitelji nijedna mama nije uspjela sa dojenjem – nakon 15 dana bebe vrište od gladi i sve odustale. Ja se tješim na rodi zasad, ali me već počinje biti strah da mi se malenoj što ne dogodi od 'posta', slabo napreduje, iako je inače dobra i slatka beba, ne djeluje nezdravo ni nezadovoljno, osim kad plače od gladi, a ja joj nudim samo sisu. Kad će to prestati biti dovoljno? Strah me da je ne ugrozim na bilo koji način ako ne jede dovoljno isključivo na mojoj sisi, a ja ne dam ništa drugo… Koliko bi normalno uhranjena beba od 6 tjedana dnevno trebala popiškiti i pokakati (težina), tj. koliko ml dnevno jede prosječno?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma