Imam dijete od sedam godina i dijete od 15 mjeseci.
Mali divan,napredan,nasmijan,prohodao s godinom,sve odlicno do unazad mjesec dana.
Posle.boravka na moru,malo.se osuncao,i kako je cesto boravio samo u peleni primijetim po tijelu kao flekice.Sve yu razlicite,boje,velicine,oblika,nijanse,ivica.
Proguglam, i naidjem.na cafe au lait,ili mrlje bijele kafe. Stravim se.
Onda pocnem da obracam paznju.
Cini mi se da mu je glava nesto veca nego bratu u ovo doba.Potkoljenice krive,mada mi se cini da su i starijem.bile jedno vrijeme,u tom uzrastu. Slabo prica,tj. par rijeci tata,baba,teta,buuuu (kaze kravica),bu (grmi)
Izuzev toga je izuzetno bistar,s sedam mjeseci je poceo da tashe,odavno donosi sve sto kazes,razumije sve zivo,pokazuje oko nos uvo pupak,sve;jos od godine.
Ali sve ovo me uplasilo da nije u pitanju neurofibromatoza![]()
Ni ja ni muz nemamo nikakvih promjena na tijelu,niti fleka,samo ja imam puno obicnih biljega.
Ali ja u duzici jednog oka imam kao neke tackice,sto moze biti isto znak NF,iako sam ja mislila da su i to biljezi.
Doduse prosla sam.dvije trudnoce,trebalo bi od hormona da su mi izasli fibromi,tako bar biva,kako sam citala.Ali nije nista.
Dijagnoza se ne moze odmah postaviti,trazi cekanje i izbijanje novih znakova,nekad to traje godinama
Ono sto me dodatno baca u ocaj, je da sam u osmoj sedmici trudnoce,kojoj sam se radovala i koja je zeljena.
Ali otkad je poceo da se vrti ovaj film o NF u mojoj glavi, stravljena sam time da sam mozda ja nosilac,koji ne zna za to,i da mogu da prenosim na djecu bolest.
I u takvoj sam borbi sama sa sobom da li uopste da nastavim trudnocu.
NF je jedna potencijalno izuzetno teska bolest,koja moze da bude lagana vrlo,a moze da bude strasna. Ne otkriva je amnio ni analiza horionskih cupica.Nikad se ne zna kako ce kod kog nosioca mutacije bolest da se ispolji,lako ili tesko.
Tuzna sam, uplasena,i ne znam sta dalje![]()