Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
Tek sada vidim ovu temu nažalost jer sam i sama morala proći medikamentozni pobačaj nije mi uopće dana alternativa a i uvjerili su me kako je to manje invazivno i bolje za mene pa se nisam toliko ni bunila. Na kraju me isto hitna odvela jer sam se doma gotovo onesvjestila zbog obilnog krvarenja. Nije se trebalo to tako dogoditi, trebalo je krenuti tek 2 dana kasnije u bolnici. Imam sreće da je suprug bio kraj mene u tom trenutku pa je ipak zvao hitnu, tko zna što bi bilo da sam ostala sama sa malim djetetom doma. Tako da nije ovo za se igrati ipak su u pitanju ljudski životi!
I baš sam ogoročena što radi njihove uštede mi moramo prolaziti svašta!

Evo da se i ja ukljucim. Imala sam dva missed ab od kojih sam s prvim zavrsila na kiretazi, a drugi put medikamentozno u 9.tjednu (plod se prestao razvijati u 6.tj). Ja sam isla kod dr kosa u ginekos i on mi je preporucio medikamentozni prekid jer je manje invazivno pogotovo za nekoga tko je vec imao kiretazu. Ja nisam dobila tabletu, vec mi je 2puta u razmaku par dana ubrizgavao lijek u maternicu. Prvi put sam dobila temp (koja je normalna) i nije me bolilo jer tada jos nije sve izaslo, a drugi put kada mi je ubrizgan lijek mi je sam dr rekao da se pripremim na bolove. Dva sata iza toga krenuli su stvarno jaki bolovi (trudovi) koji su kratko trajali i kada su izasli zadnji komadici, vise nista nisam osjetila. Drugi dan sam vec bila spremna za sve aktivnosti koje sam pozeljela. Imala sam srecu da se bez puno krvarenja sve ocistilo a i stalno sam bila pod nadzorom i svako malo ga morala nazvati da kazem kako to napreduje. Da se nije sve ocistilo, napravio bi mi jos vakumsku kiretazu koja nije opasna i invazivna kao obicna.
Moja preporuka za svakoga je medikamentozni prekid trudnoce ali kod provjerenog privatnog dr gdje ti uvijek mogu biti na raspolaganju ako ih zatrebas i gdje se ne dobije samo tabletica pa sta bude. Meni osobno je oporavak bio puno brzi, i najbolje je to sto se ne treba cekati par mjeseci na novu trudnocu.
U drugu ruku psihicki je malo teze jer sve sama prozivljavas. Oprostite mi ako sam bila predetaljna ili preopsirna, ali mozda nekome pomogne.