Pozdrav.
Evo moje iskustvo s ovim načinom prekida patološke trudnoće u bolnici Sv.Duh (missed ab u 9tt, a plod je stao s razvojem na 7+3tt - to je bio sad 2.missed; prvi je zavrsio kiretazom jer tada jos nije bilo ovih tableta u zagrebackim bolnicama).
Nakon dolaska u bolnicu i dogovora oko načina prekida trudnoće i doktorovog zagovaranja medikamentoznog prekida trudnoce prihvatila sam savjet i odlucila sam tabletama prekinut trudnocu.
Taj isti dan sam dobila prvu tabletu Mifegyne 200 nakon koje sam osjecala dosta jake grceve i pocela oskudno krvariti skoro 48h. Drugu tabletu ovog postupka - Mispregnol 400 - sam popila 48h nakon prve tablete. Nakon te tablete mispregnola moji bolovi su se minimalizirali, a krvarenje se neznatno pojacalo. 3h nakon mispregnola sam isla na kontrolni pregled gdje je doktor utvrdio da se plod spustio iz maternice i da je blizu cervikalnog kanala. Tada mi je ordinirana injekcija ergometrina i kontrakcije su se trebale pojacati - no, opet NISTA! Tada sam se psihicki slomila jer znam da je velik postotak dovrsavanja trudnoce nakon prve tablete mispregnola. Osjecala sam da mi kiretaza ne gine...
Nakon toga sam zahtijevala ponovni pregled na kojem je utvrdeno da se plod spustio u cervikalni kanal i da ima jos proci cerviks i onda je vani. Doktori su zajedno odlucili da ce mi dati jos jednu tabletu mispregnola da djeluje preko noci i ukoliko se nista ne dogodi do jutra - slijedi kiretaza (vakumska aspiracija).
Nakon te tablete opet nema bolova, krvarenje se ne pojacava...bas nista se ne dogada... osjecam jedino laganje zatezanje u donjem dijelu leda...
Budim se ujutro, imam jedan izljev ciste krvi bez ugrusaka i bez ploda... totalno razocarenje... znam sto slijedi, no dobro... sretna sam jer se vise necu psihicki muciti i boraviti u bolnici...
Pozivaju me na pregled 15min prije kiretaze (znaci sve spremno - doktor, anesteziolozi) kad ono- doktorica specijalizantica ne vidi nista u maternici ni u cervikalnom kanalu na 2 ultrazvuka. Odlucuje me pregledati per speculam i utvrduje da je plod u vagini -samo sto nije izasao - vadi ga pincetom (to ni ne osjecam).
Mlade sestre na odjelu GIN1 su preprepredivne, starije necu komentirati (jedna me za vrijeme psihickog sloma i plakanja pokusala uplasiti kiretazom na sto sam joj odgovorila da bi htjela na kiretazu jer sam bila vec jednom i bilo je 100puta psihicki lakse i bezbolnije - iscekivanje da izade u bolnici je bas mucenje - nije za one osjetljive).
Znaci, Sv.Duh hospitalizira bolesnicu od primanja druge tablete, odnosno prve tablete Mispregnola 400 i hospitalizacija traje dok se pobacaj ne dovrsi tj do ekspulzije ploda. Znaci ja sam na odjelu provela 24h i bilo je psihicki jakoooo tesko - cekas i nista se ne dogada (nema bolova, krvarenje slabo - a prema uputi o lijeku pise da su kontrakcije bolne i krvarenje pojacano...mene je osobno vise bolilo nakon tablete Mifegynea-sto ni prema uputama o lijeku ni prema iskustvima na internetu nije slucaj)...
Eto, za one koje ce odabrati ovakav slucaj trudnoce da znate da ne mora biti bolova niti jakog krvarenja ni krvnih ugrusaka...