Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: Pustanje na cuvanje i vezanost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    a što znači vezani pupčanom vrpcom kad očito svatko od nas ima svoju teoriju koliko to vremena s djetetom znači...
    osobno: ne vjerujem da dijete od nepunih godinu dana na ikoji način svjesno dresira svoju mamu, dijete reagira na način na koji je skužilo da je učinkovito. Drugo, ako deedee11 kuži da je taj plač drugačiji, da nije samo grintanje, onda valjda to nešto znači...svatko poznaje svoje dijete najbolje, ali ja nikada ne bi, ako stvarno ne moram, izlagala dijete neutješnom plaču, eto, samo da ja budem u pravu a ne ona
    Lili75, kao što sam već rekla, prilagodba na vrtić s 1 i s 3 godine je naprosto drugačija, zašto bi guranje u kolektiv, s nepoznatom djecom i nepoznatim odraslima bilo za dijete bolje s 1 god. nego s 3?

i, ne pričam samo iz teorije, pričam iz prakse djece koja su do prve godine bila apsolutno navezana na mene, mlađa tim više što je dojila i nije apsolutno niš jela - prilagodba prošla bez imalo poteškoća kod oboje. Dakle, djeca se razlikuju iz raznoraznih razloga ii ne postoji univerzalno rješenje za sve.
    Pa onda nema uopce smisla o bili cemu pitati na forumu, ako svatko zna svoje dijete najbolje i ako je svako dijete razlicito.
    Mislim da ipak neki okviri postoje, a autorica teme je po mojem misljenju debelo pretjerala i presla sve okvire i granice. Stvarno mi nije jasno da tata ne moze zamijeniti mamu na par sati. Tu onda jednostavno nesto ne stima. Koliko god dijete bilo isto ili razlicito od drugih.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa onda nema uopce smisla o bili cemu pitati na forumu, ako svatko zna svoje dijete najbolje i ako je svako dijete razlicito.
    Mislim da ipak neki okviri postoje, a autorica teme je po mojem misljenju debelo pretjerala i presla sve okvire i granice. Stvarno mi nije jasno da tata ne moze zamijeniti mamu na par sati. Tu onda jednostavno nesto ne stima. Koliko god dijete bilo isto ili razlicito od drugih.
    Otac je bio bolestan, koliko sam shvatila. Dijete je na početku bilo odvojeno od mame.
    Očito postoje obiteljske situacije koje se razlikuju od nekakvih nazovimo ih idealnim. Sve to treba uzeti u obzir.

Moja bi sestra, majka četvero prekrasne djece, rekla: '' Odvojit će se kad dođe vrijeme.''

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja bi sestra, majka četvero prekrasne djece, rekla: '' Odvojit će se kad dođe vrijeme.''
    X

dijete jos nema ni godinu dana, halo zene, kakvo treniranje odvajanja, odlazak na sat dva, samo da se dijete nauci na neku situaciju u kojoj ce mozda biti sa 3 godine kad krene u vrtic
    a majka ocito nema potrebe niti zelje odvajati se od djeteta
    vec ju uznemiravaju komentari i savjeti okoline o tome da je dijete previse vezano uz nju

Deedee11, ja ne mislim da si igdje pogrijesila, ili da je nesto nepopravljivo
    meni je normalno da beba, a s nepunih godinu dana to jos i je, zeli biti puuno, stalno s mamom (a cijeli njezin zivot do tada je mama tu 24 sata)
    ono sto ti smeta (ne imanje mira na wc.u ili u kupaoni, tvoj rani odlazak na spavanje jer dijete tako zeli, komentari o odvajanju od strane okoline ...) pokusaj promijeniti, cure su dale puno dobrih prijedloga i savjeta

kad dodje vrijeme za vrtic, ili kraca odvajanja npr. za prespavati kod bake (ili bilo sto slicno) onda ces se s time baviti
    a do tada uzivajte

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Lajkam dio koji kaze da je najbolje ne pisati na forumu. :D uopce.

zasto mislis da tata ne moze zamjeniti mamu?
    da ju je trebalo zamjeniti sigurno bi mogao.
    ili baka , tetka , stric ili susjeda.
    nije im trebalo ,mami ne smeta da dijete ide sa njim na WC i to je to.

Tvoje granice su tvoje granice.
    Njezine granice su njezine granice.
    Ne vidim iz njezinih postova da joj sitacija previse smeta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •