Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Soja i razvoj djetetovih spolnih obilježja

Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno Soja i razvoj djetetovih spolnih obilježja

nisam naišla na temu pa otvaram topic.
    ovako, prije 7 godina nakon što je od rane dobi utvrđeno puno alergija mog sina (ali nažalost ne i na soju), s cca 6-7 mjeseci počela sam ga dohranjivati Pregominom (na bazi soje).
    kako sada čitam, sve se više povezuje korištenje formule na bazi soje sa zakašnjelim ili zaustavljenim spolnim razvojem kod muške djece, a preuranjenim kod ženske zbog enormne doze (fito)estrogena koje se daju djetetu u formuli. nažalost, tada to nisam znala, odnosno soja je bila jedina opcija i uzimao ju je dosta dugo.
    nakon toga davali smo mu i sojino mlijeko kao i dosta proizvoda baziranih na soji
    prije nekog vremena primijetili smo da mu razvoj spolnog organa nije baš "usklađen" s ostatak razvoja, pišo mu je ostao nekako mali, čak uvučen... napominjem da ima i prekomjernu težinu i mislim da je djelomično skriven i radi sala
    ali kopka me i činjenica da je taj pretjerani unos soje utjecao na razvoj spolnog organa, kako čitam, ireverzibilno, što me jako brine
    je li netko imao sličan slučaj? trebamo li se javiti doktoru (urologu, endokrinologu)? ima li ipak pomoći da se smanji štetan utjecaj iz ranog djetinjstva?

molim vas mišljenje/savjet!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko dugo je uzimao pregomin?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

S prvim djetetom sam prestala piti sojino, kuhati sa sojinim vrhnjem, jesti tofu i tempeh, nakon što sam pročitala u nekoj studiji da takva ishrana bogata fitoestrogenom može uzrokovati malformacije na spolnim organima u muških fetusa. Bilo je objašnjeno dosta detaljno i ozbiljno me prepalo.

Moje mišljenje i savjet je da, trebala bi do doktorice.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvo odi kod pedijatra koji te upucuje dalje kod endokrinologa

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Penis kasno pocinje rasti, pri ulasku u pubertet prvo pocinju da se razvijaju testisi pa tek onda on. Cesto se cini da je penis kod djecaka od 6-7 godina jednake velicine kao kad su bili bebe. Ipak, s obzirom na okolnosti, porazgovaraj sa pedijatrom, on ce te uputiti dalje ako bude trebalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Složila bih se s oljom, mojem najstarijem je počeo rasti penis s 10+.
    Cura je pila pregomin ne prevesti od 13 mj do 3.5 godine, cijeli vrijeme tad i sad je na 0.35 kaj se tiče alergije na soju. Izbacila sam pregomin kad je došla naznaka da je i na njega alergična, bez obzira kaj je kod njega ta soja razbijena na način koji kao ne bi trebalo ako smetati, cura se u 2tjedna očistila skroz od dermstitisa, ona je ko mala i bila rastom i težinom oko, 60-75centile, i sad je u tim granicama, a sad u dobi od 10.5 godina ima neke naznake puberteta, s time da njene cure samo koji mjesec starije su većinom u pubertetu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.07.2016. at 07:02

Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Pio je pregomin sigurno nekoliko mjeseci. Od cca 5./6. mjeseca nadalje. Nakon toga smo u kasicama cesto mixali sojino mlijeko.
    Znam da sadasnja "veličina " ne znaci puno, ali nekako mi je nesrazmjerna s ostatkom tijela. Napominjem, bucko je i dio problema vidim i u tome. Hvala...
    E..ona studija... to me brine...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •