Tako je; žaliti se može svatko, a na predmetni ide onaj kojeg je poslao predmetni profesor.
Tako je; žaliti se može svatko, a na predmetni ide onaj kojeg je poslao predmetni profesor.
Hvala na info, pamtim ovo za Ruđer.
KNAP - moj E. je u drugoj skupini, kod Hrvoja.
Ali da pokretačici ne zachatamo temu, mogu samo savjetovati da sina početkom iduće škg nagovori da se upiše na dodatnu nastqvu kod profesora problematičnog predmeta. To je prilično dobar način da se podigne ocjena iz tog predmeta i to na legalan i zaslužen način, zalaganjem. A i nauči se gradivo.
Dodatna je predviđena za nadarene,ima dopunska za sve nejasnoće.
I prof određuje ko može na dodatnu a na dopunsku su svi dobrodošli
Kod mog sina u školi na dodatnu su pozvani svi zainteresirani.
Svojedobno sam i sama ovdje pokrenula tu temu zbog problema s usklađivanjem satnice, pa je netko napisao nešto u stilu, ne može na dodatnu tko hoće, nego koga predmetni nastavnik pozove. Ne znam kako je u drugim školama, kod nas to (na sreću) nije tako.
je tak veli klinac da je jedna profa dala par petica curama koje su išle na dodatnu nastavu kod nje ali ta dodatna nema veze s gradivom i sličnosti s predmetom, što je skroz bez veze. Samo primjer da ne bude zablude ko da profa iz matke ima dodatnu iz košarke u tom stilu je kod njih bilo, znači jedino zajednički je profa između predmeta i dodatnog izbors
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.07.2016. at 10:04
Pa dijete ima 4 iz tog predmeta, a želi 5. To je meni kriterij upravo za dodatnu nastavu. Na dodatnoj sd ne radi gradivo iz predmeta koje se obrađuje na satu, nego je to za one koji žele znati više. Pa napisala sam da je riječ o zalaganju.
Inače, kako je tanja_b napisala, kod nas su također svi dobrodošli. Ne mora učenik biti odličan iz tog predmeta, ali dodatna nastava je dobar način da to postane. Ako ništa drugo, otvorit će si prostor za komunikaciju s profesorom kakav nema na redovnoj nastavi jer se to ne stiže.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.07.2016. at 13:53
Ovqko je kod nas bilo: na dodatnoj se nastavi obrađuje gradivo koje nije u programu redovne nastave nego za one koji žele znati više. Npr iz kemije su na dodatnoj radili zanimljive pokuse i slično. Moj mlađi je išao na to, a nije imao 5 iz kemije. Imao je 4 jer su mu uvijek bili loši pismeni. Ali je uživao u tome i super.
Iz matematike je na dodatnoj prof. radila s njima zadatke za natjecanja. Na to je išao moj stariji. Na dopunskoj se obrađivalo redovno gradivo i na to je prof.pozivala po potrebi. Neki su išlo stalno, a povremeno oni kojima nešto nij3 bilo jasno ili su propustili gradivo, recimo zbog bolesti.
ne mora biti
nama je, na roditeljskom, prof. engleskog rekla da joj je žao da iz našeg razreda nitko ne dolazi na dopunsku
i da je to izvrstan način za ponoviti prije ispita
na iduću dopunsku, koja je bila baš pred ispit, je došao praktički cijeli razred
došla je i moja, iako ima 5 iz predmeta, i dobro joj je došao taj završni glanc
nažalost, poslije nije stizala ići
probat ću je utjerati iduće godine koji put
isto tako, ove godine su imali mladog prof. predmeta koje se treba štrebati, nema tu razumjevanja
njemu prvo radno mjesto
oni razred, recimo to ufino, malo življi
otežani uvjeti rada
graja, vika, hodanje, nekima dopušteno i potrebno, ali otežava rad
i prof. je prije ispita organizirao sat za sve koji to žele
oni življi nisu došli i prof. je sa ostatkom odradio ponavljanje gradiva u miru
tako da to ovisi o predmetu
na matki onda stvarno nema što raditi na dopunskoj :majka ponosna:
ali ni jedan drugi predmet joj ne bi ništa škodilo da ode
I moj je otišao na par dopunskih iz kemije baš prije zadnjih 2 ispita isplivao je znanje i na kraju briljirao iz kemije, ta dopunska je većinom kod nas izjutra u 7.10, a jedan klinac je išao i na dopunsku i na dodatnu iz njemačkog jer je bilo u planu da ide k tati u njemačku, a ali koliko čujem odustali su od seljenja tamo u skolu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.07.2016. at 16:21
S druge strane moj nije htio ići na dodatnu iz matke osim par puta pred natjecanja, ali zato je bio redovan na njemačkoj i povijesnoj dodatnoj