Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
Hm, pa problem I je u tome da doticni prof. sastavlja ocito preteske testove I strogo ocjenjuje jer su cijelom razredu iz tog predmeta ocjene katastrofa ( iz testova bude 10-12 jedinica, 10-12 dvojki i 1-2, trojke, cetvorke i petice).
Neki su se razredi prijasnjih godina u skoli zalili na prof. i dobili novog.
Kod nas je na kraju godine prof. nekima dosta nategao i poklonio ocjene. Zasluzena petica je bila samo jedna, poklonjene jos 3, 4-tvorku su imali I oni sa prosjekom 4,2 kao I oni koji su imali I vise jedinica.
To je sad totalni nered jer na kraju samo njih par ima zakljuceno ono sto je pravi prosjek ocjena. Djeca su na kraju samo pricala o tome kako je kome I sto poklonjeno, a kome nije.
Da li se moze kod nas traziti da ti dijete pise nekakav predmetni test, vrednovan "iz vana"?
Meni nije jasno kako gradivo osnovne škole može biti preteško...

Mislim, ima svega, ali ne sviđa mi se ideja da se nešto poduzima SADA. Ako je stvarno bilo ovako (loš prosjek, učenici ne znaju gradivo) ide se na informacije, predmetne pa razredne, a nakon toga ravnatelju. I to je tema za roditeljski. Na vrijeme. Sada, kad su ljetni praznici, ne možeš više učiniti ništa. "Kasno Marko na Kosovo stiže".

Mislim, moj mlađi sin je isto puno puta pokušavao reći "profesor ovakav, profesor onakav" ali nije bilo šanse da mu dam za pravo ako bih ga ulovila da ne uči i da ne zna gradivo (što je bilo relativno često). Ako je u pitanju vitalni predmet tipa matematika - ideš na informacije, potjeraš ga na dopunsku i/ili uzmeš instrukcije. Ako je u pitanju za većinu manje bitan predmet tipa glazbena kultura, pustiš ga da ima ocjenu kakvu je zaslužio. Pa tako moj mlađi ima četvorku iz likovnog, a stariji iz glazbenog . Bilo je problema, natezanja i svačega, ali to se rješavalo u hodu, tijekom školske godine.

Ali da ne mlatim praznu slamu jer ne znam detalje, vidi ovdje imaš pravilnike o izvođenju nastave i ispita na jednom mjestu - možda ti pomogne: http://www.osantunovac.hr/hr/1680/pravilnici/