Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Porezno rjesenje

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    silly me, i moja djeca su dobila automatski obračun i povrat poreza na kamate od štednje. Na rješenju piše da će se sredstva uplatiti na njihove račune u Prvoj stambenoj štedionici (iako imaju i druge račune). Znaš li zašto je to tako?
    Ne znam. Mojima isto piše da će im biti povrat na PSŠ, iako imaju i neku štednju u Erste. Meni je bilo samo bitno da ima povrata

Što se tiče raznih poreznih razreda, porez se računa uvijek na neki iznos iznad granice. Znači, ako si dio godine primao mjesečno prihode za najniži razred a idućih par mjeseci za viši razred u principu možeš dobiti samo povrat poreza (jer u prosjeku ostane manje novaca ukupno na godišnjoj razini za primjenu više porezne stope). Ali... samo ako su primjenjene ispravno olakšice i ako je firma plaćala sve poreze. Inače ti se može desiti da si na kraju godine ti dužan porez državi jer poslodavac nije plaćao poreze. To je još jedna od "ljepota" našeg poreznog sustava - poslodavac je dužan plaćati poreze iz bruta a država na kraju duži tebe koji si samo neto vidio (ako i njega).
    Posljednje uređivanje od sillyme : 01.08.2016. at 14:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •