Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: vanjski izgled i patrijarhat

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sillyme prvotno napisa
    Ono, tema kakti protiv patrijahalnih shvacanja uloge zene i predrasuda oko odjece a kad ono drvlje i kamenje da netko nije "decentno" obucen za Sabor - pa Sabor bi bar trebao biti mjesto gdje su predstavljeni svi dijelovi drustva, nesto pametno se moze reci i u mini suknji ili poderanim trapericama i starkama, neovisno o godinama nositelja te odjece.
    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Eto to! Kad je tema naslovljena kako već jest, očekujem da čujem kritiku patrijarhata a ne nečije haljine.
    Ovako ispada da bolje nismo ni zaslužile.
    Znači, ok je ako se komplimentira odijevanje (određenih) političarki, a ako se isto kritizira, onda ne valja jer su to onda predrasude i patrijarhalno shvaćanje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    sillyme prvotno napisa

Znači, ok je ako se komplimentira odijevanje (određenih) političarki, a ako se isto kritizira, onda ne valja jer su to onda predrasude i patrijarhalno shvaćanje.
    Ne, ako je tema naslovljena "vanjski izgled i patrijarhat", onda valjda kritiziramo što u patrijarhatu žene ocjenjujemo prema izgledu, a ne prema sposobnostima
    i na taj način ispada da žene na pozicijama služe kao ukras

A ako tema završi tako da mi same - većinom žene, osim ako naiđe mujica - raspravljamo na dugo i na široko o haljinama, ekstenzijama i štiklama, ispada da zaista nemamo ništa drugo u glavama osim šupljine

i da ne vidimo da smo se krasno uklopile u taj patrijarhat

to apsolutno nema veze s mojim političkim uvjerenjima, grozno mi je vidjeti kad se Markićku krsti raznim epitetima vezano uz debljinu, kao što mi je debilno kad je glavna vijest o KGK njen dekolte i kad se nadugačko i na široko raspravlja o njenim kompletićima (bilo pozitivno bilo negativno), premda ih kao političke osobe ne mogu smisliti

oprostite što ispadam partibrejker

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ako je tema naslovljena "vanjski izgled i patrijarhat", onda valjda kritiziramo što u patrijarhatu žene ocjenjujemo prema izgledu, a ne prema sposobnostima
    i na taj način ispada da žene na pozicijama služe kao ukras
    Gle, ak se netko obuče kao Ingrid A.M. u saboru, to moraš komentirat hoćeš nećeš. Da se obukla po nekakvom bontonu oblačenja za posao (pogotovo posao u saboru), taj izgled nitko ne bi komentirao. Kao ni Sandru Perković )( a od nje je teško nešto bolje i očekivati.

Možda je mene vrijeme pregazilo, gledam mlađe kolegice na poslu - neke stvarno ne dolaze na posao obučene kao za posao.

Sjećam se kada sam ja davno davno počela raditi i išla na nekakv kongres na kojem sam trebala održati predavanje. Imala sam strašnu tremu i tada mi je kolega lijepo rekao: Ako se "pametno" obućeš, nitko neće slušati kaj govoriš. Mislim da je u toj rečenici sažeto sve o pravilima oblačenja na poslu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •